Launch using Hostname “hangt”?

mchp92

UniFier
1 feb 2018
417
78
28
Bourgondisch Brabant
Ik heb vandeweek in de Settings>Controller bij Hostname/IP een url ingevuld die naar mijn wan ip wijst (een syno ddns url). Dit is gegarandeerd “goed”. Vervolgens poort 8443 in mijn isp router geforward naar usg en daarin naar de ck. Beide forwards op tcp én udp.

Vervolgens log ik in op mn unifi account en lanceer daar de web browser vh management portal. Je weet wel, met die aanlokkelijke groene bolletjes [emoji857]. Daar zijn drie keuzen voor: cloudacces, hostname, ip. Normaliter kies ik cloudaccess, maar wilde mijn hypothese checken dat de ingevulse hostname in settings, hieraan gekoppeld zou zijn. Maar die hostname blijft hangen op unifi.yourdomain.com

Hoe kan ik de launch via de door mij ingestelde hostname doen?

Of is die op die plek daar niet voor bedoeld?
 
Wordt steeds gekker. Zie nu opeens dat ik spontaan wél kan inloggen via deze route
Blijkbaar was de nieuwe hostname nog niet naar mn account profile gesynct ofzo
Kan nu wel inloggen via deze optie :))
 
Die setting is alleen maar relevant voor de alert mails die worden uitgestuurd door de controller. De hostname/ip die je daar opgeeft zie je dan terug in de mail.
Tenzij je het vinkje ook aanzet, want dan loopt de communicatie tussen je devices en de controller dus opeens via internet.
Dit is eigenlijk bedoeld voor als je een controller ergens extern in de cloud hebt draaien, bijvoorbeeld bij Amazon.

En waarom breng je de poort via welke je hele Unifi netwerk wordt bestuurd via internet naar buiten? Dat moet je toch echt niet willen. Daar heb je nu juist die goed beveiligde Cloud access via de Unifi portal voor. Geen portforward nodig.
 
Laatst bewerkt:
Ja met die open poort heb je wel een punt. Hypothese was ook dat ik met SynoURL:8443 zou kunnen inloggen vanaf werk (normale cloud login wordt ergens afgeknepen). Maar misschien is dat risico wel een hoge prijs voor t beperkte gemak (hoef natuurlijk niet per se vanaf werk erbij te kunnen)
 
Tja. Ik vindt die poort openzetten hetzelfde als investeren in duur hang- en sluitwerk voor je huis en dan vervolgens de sleutel onder de bloempot bij de deur leggen. :)
 
Activiteit
Er wordt op dit moment (nog) geen nieuwe reactie gepost.
  Topic Status: Hallo . Er is al meer dan 14 dagen geen nieuwe reactie meer geplaatst.
  De inhoud is mogelijk niet langer relevant.
  Misschien is het beter om in plaats daarvan een nieuw onderwerp te starten..