UniFi netwerk

Gelijk bezig met een cloudkey te bemachtigen...
Heb net een backup gedaan van mijn controller software, daarna kan ik hem uploaden met mijn cloudkey zodat daarna alles goed ingesteld is en verder niet hoeven te doen, klopt dat?
 
Als alles goed gaat, werkt het in 1 keer..

Dat is de bedoeling inderdaad.

Je volgt dezelfde route als ik deed ;). Nu wil je straks ook nog een Unifi Security Gateway, of heb jij die al?
Ik wil er graag tweedehands een op de kop zien te tikken, lukt nog niet...

Dat is de logische volgorde maar ik twijfel nog, om de USG goed aan het werk te krijgen is wat netwerk kennis nodig, die heb ik niet. One step at the time... als ik de cloudkey goed werkt dan ga ik goed voor zitten om zoveel mogelijk weten van de USG.
Momenteel ben ik echt super tevreden, mijn netwerkje werkt goed en stabiel, overal dekking en max snelheid. Eerst een gast Netwerk aanmaken maar ik moet nog achter komen hoe en wat.
Heb ook gekeken naar een tweedehands USG maar ook geen gelukt tot nu toe
 
Om een gastnetwerk te maken (met een eigen draadloos netwerk) kun je deze pagina raadplegen:
Gastnetwerk ik heb daarvan stap 1,2 en 5 gedaan en dan werkt het prima. (Mijn gasten kunnen dan zonder naam/wachtwoord het internet op.)
 
  • Leuk
Waarderingen: Chulin
Voor het basis werk, port forward, IPS E.d. Is de USG zelfs erg eenvoudig.
De USG3P is alleen wat traag voor de snelle verbindingen, boven de 200mb zou ik toch wel gaan voor de USG4P , de opvolgers UDM serie is dacht iknog niet te krijgen hier... net als de usw-flex :-(
 
Ik kan niet in de toekomst kijken maar ik zou echt niet weten waarom zou ik een 200mb verbinding nodig hebben. Verder de Pro is veel te groot, ik kan hem niet kwijt in mijn meterkast.
 
Om een gastnetwerk te maken (met een eigen draadloos netwerk) kun je deze pagina raadplegen:
Gastnetwerk ik heb daarvan stap 1,2 en 5 gedaan en dan werkt het prima. (Mijn gasten kunnen dan zonder naam/wachtwoord het internet op.)

Ik heb een vraag, idd de snelste (makkelijk) manier maar kunnen de gasten komen op mijn eigen netwerk? Ik dacht dat via een VLAN moet ingesteld worden om dat te voorkomen.

De usg 3p haalt zonder moeite. 250 / 25

Dan weet ik genoeg, bedankt ?
 
Cloud key is aangekomen en binnen 10 minuutjes aan het werk gekregen, backup gemaakt van mijn software controller, opzetten en klaar is kees. Damn, misschien word ik toch een beetje wijzer in de netwerk wereldje ?.
Mijn volgende stap is een gasten netwerk maken.
Wat is de beste of makkelijkste manier om te doen? Via een guest portal or alleen guest policies?
Ik wil gebruik maken van Limit guest bandwitch en client isolation.
Alvast bedankt.

Ps: langzaam maar zeker op weg naar de USG
 
Vwb gast netwerk. In zijn simpelste vorm vinkje bij gast zetten en ik meen isolate en klaar. Zou er een wachtwoord opzetten want die zorgt er gelijk voor dat de data stroom versleutelt is.
Als je dan een andere groep aanmaakt (ipv default gebruiken) dan kun je bandbreedte en zelf uit en aan instellen.
 
Top, bedankt.
Wat voor bandbreedte is een beetje normaal voor een gast netwerk? Ik heb eigenlijk geen flauwe idee
 
Ik geef mijn gasten 50% van de bandbreedte
In de praktijk maakt dat toch niet zoveel uit? Ze zullen toch niet met de laptop op schoot gaan zitten om te komen downloaden?
 
Hier 5/5mbit ingesteld, meestal zullen het toch mobieltjes zijn op je gasten netwerk, dus das snel zat voor een beetje facebook, whatsapp, instagram, mailen etc. Downloaden doen ze maar lekker thuis :cool:
 
Ja idd, meestal schoolvriendjes van mijn zoon met de mobiel.
Bedankt heren
 
Ok, guest Network is klaar. De makkelijkste manier gekozen via gast policies en zonder portal, ook bandbreedte aangepast, het werkt prima.
Volgende stap zou moeten zijn de USG maar ik durf niet, ben bang dat niet voor elkaar gaat krijgen.
Jammer genoeg kan ik mijn modem-router van ziggo zelf niet op bridge mode zetten, dus als het niet goed gaat zit ik zonder internet, moet ik opnieuw bellen......een heel gedoe.
Misschien niet de beste manier maar heb ergens gelezen dat toch mogelijk is zonder de modem-router op bridge mode te zetten.
Iets van een nieuwe vaste ip adres geven nar de USG en alles verder uitschakelen (firewall, WiFi...) in de ziggo router.

Als het mogelijk is, kan iemand mij helpen met het configureren van beide apparaten? Aub in Jip-en-Janneke taal anders ben ik de klus kwijt voordat ik begin ?
 
Ik ken de usg niet maar in principe moet het werken als je 1 poort van de ziggo doos in de wan poort van de usg steekt.
Het lokale netwerk moet dan wel een andere range krijgen als de ziggo uitgeeft maar dan kan ik je altijd aanraden.
Dus lokale lan (waar pc's enz in zitten)in de range van 192.168.x.x (maar niet 192.168.1.x of 192.168.2.x of 192.168.178.x omdat vaak standaard reeksen zijn van router fabrikanten wat problemen met vpn's kan geven) of 172.x.x.x
De range 10.x.x.x zou ik ook vermijden omdat deze nog wel eens intern bij de provider wordt gebruikt.
Genoemde reeksen zijn de zg private ranges die ook bij een foutieve configuratie in principe niet over internet gerouteerd worden.
 
Mijn ziggo modem lan is 192.168.178.1, dus als ik goed begrip moet ik de USG een vast ip adres geven, bijvoorbeeld 192.168.300.100, en daarna mijn UniFi switch en ap’s opnieuw configureren (eerst resetten neem ik aan )
 
Je hoeft ze niet opnieuw te configureren als ze automatisch een ip adres krijgen. Als je ze nu een vast IP-adres hebt gegeven zou ik dat even weer terug zetten naar automatisch en dan pas de usg er tussen
 
Activiteit
Er wordt op dit moment (nog) geen nieuwe reactie gepost.
  Topic Status: Hallo . Er is al meer dan 14 dagen geen nieuwe reactie meer geplaatst.
  De inhoud is mogelijk niet langer relevant.
  Misschien is het beter om in plaats daarvan een nieuw onderwerp te starten..