Caiway Genexis Platinum 7840 met USG 3P stappenplan advies gevraagd

Marnix61

Brons
UniFier
20 jan 2020
778
1
417
63
Twenterand
Omdat ik eigenlijk nergens een logische handleiding kan vinden kan vinden met betrekking tot mijn modem/router samen met USG ben ik hulp nodig zodat we een helder stappenplan krijgen.
Doel is de Genexis zo dom mogelijk maken met een vast ip in de USG, maar weet niet wat de beste manier is.
Port Forwarding-DMZ-Vaste adrestoewijzing of een combinatie?

Omdat je ze bijna nergens tegenkomt hier de printscreens van de Genexis.


Bij voorbaat dank,
 
Laatst bewerkt:
Mijn vermoeden is dat je wilt weten welke apparatuur je nodig hebt, en hoe je deze moet instellen met Caiway. Ook dan hebben we iets meer info nodig. Wat zijn de eisen, budget, netwerk kennis etc
 
Ik had hier dus een heel verhaal geplaatst met veel foto's en veel te lang verhaal voor eerst, en was ik er mee aan het wijzigen en had ik alles weggeklikt.
Ook geen bu want ik had het eerst in word gemaakt en zo dom om het te knippen en hier te plakken.

Maar goed, mij gaat het eigenlijk om de Genexis zo dom mogelijk te maken, die kan namelijk niet in bridge bij Caiway.
Ik weet dat het beste is middels een mediavonverter maar dat is een project voor later misschien samen met een cloudkey gen2plus.

Het probleem is dat de Genexis in het zelfde netwerk zit als de usg en nergens kan ik een helder leesbare handleiding voor dummy’s zoals ik.
Ik heb de laatste week weer veel getest en heb het eindelijk inmiddels ook wel weer snel in de lucht met middels dhcp of vast ip, maar blijf twijfelen wat het beste is.
Ik zal het bovenste bericht zometeen even weer voorzien van diverse info
 
Helaas geen utp.

Ben nu steeds aan het testen met enkel de Genexis-USG 3p en laptop. Ik heb alles wel up and running gehad maar nooit zoals het hoorde volgens mij.

Caiway glas 250/250. Genexis Platinum 7840. Iptv Aria 7x. Laptop Medion Akoya S6212T. W10. Firefox. Only 2,4g met100 mbit lan. USG 3p, 3x switch 8 -60W, 2x AP-AC-LR , 1 UAP-AC-M, 1 UVC-G3-AF, 1 Nano switch en Synolgy DS718+
 
Als je bij Caiway aangeeft dat je WiFi wilt krijg je een complete Genesis router. Anders krijg je alleen een glasvezel modem waarop je zelf een router moet aansluiten.
 
Direct glas in de 4P kan bij Caiway niet. Als je TV en/of telefoon afneemt. En die modem ertussen maakt echt niks uit.
 
Denk dan dat het beste "een domme" modem er tussen moet. Anders wifi uit, firewall open en usg instellen dat hij een dynamisch wan heeft en zo verder
 
Dan was een USG4P beter geweest dan de USG3P direct glas in.
Op dit moment is de 3p al ingewikkeld genoeg voor mij, maar ik denk dat je bedoelt middels de sfp poorten de modem er tussen weg. Had ik al over gelezen maar velen gaan dan voor een goedkope tp-link media converter.
Zou ik toch kijken of je de modem kan wisselen. Of de usg pro aanschaffen.
Ik denk dat dan beter is om de modem helemaal weg te doen. Mischien als ik meer kennis van netwerken heb een pro, maar past amper in de meterkast.
Direct glas in de 4P kan bij Caiway niet. Als je TV en/of telefoon afneemt. En die modem ertussen maakt echt niks uit.
Ik heb ergens gelezen dat het wel kan middels sfp converter. Telefoon heb ik niet en iptv werkt met igmp snooping aan?
Denk dan dat het beste "een domme" modem er tussen moet. Anders wifi uit, firewall open en usg instellen dat hij een dynamisch wan heeft en zo verder
De bedoeling is om deze modem zo dom mogelijk te maken als het kan, er zijn er volgens mij veel meer met idem probleem.
 
Sorry, mijn info was nog niet compleet genoeg maar veel dank al voor de reacties.

Ik gebruik dus Caiway glas 250/250-Genexis Platinum 7840 modem/router-Iptv Aria 7x- geen telefonie.
Laptop Medion Akoya S6212T- Windows 10- Firefox- geen 5g- lan100 mbit
Unifi spul-USG 3p, 3x Switch 8 -60W, 2x AP-AC-LR , 1 UAP-AC-M, 1 UVC-G3-AF, 1 Nano Switch en Synology DS718+.
Ik had eind 2017 alle oude meuk er uitgegooid en door info op diverse forums werd Ubiquiti sterk aanbevolen als totaalpakket, dus had ik bovenstaand aangeschaft.
Destijds met moeite aan de praat gekregen (hoe weet ik niet meer) met alleen enkele simpele instellingen in de kanalen en weinig meer naar omgekeken.

Nu woon ik sinds de bouwvak een stuk kleiner, kinderen de deur uit en meer vrije tijd. Na oplevering van deze woning snel 1 switch en 1 AP neergehangen, tot ik de USG er tijdens de kerstvakantie weer tussen wou zetten, probleem dus. Daarna werd het zoeken naar een handleiding om mijn Genexis zo goed en veilig mogelijk in te stellen met de USG. Nergens dus, heel weinig info en veel onafgewerkte topics die je dan helemaal leest en geen antwoord geeft. Het gaat bijna allemaal over Ziggo, KPN en andere groten met bridge modes, diverse json files, vlans, firewal rules enz. Heb het wel werkend gekregen uiteindelijk maar bleef twijfelen over mijn instellingen.

Mijn doel is om een simpele handleiding te maken in meerdere varianten voor mensen met weinig netwerktaal kennis, zodat deze er geen uren en dagen meer mee bezig hoeven te zijn.

Wat heb ik al gedaan: heel veel gelezen en filmpjes (engels kan ik met mate) bekijken, tientallen keren alles gereset en opnieuw begonnen, maar de juiste getalletjes op de juiste locatie dringt gewoon niet door.

Ik ben telkens aan het testen met alleen de Genexis, USG en laptop. De rest van mijn devices is ook eenvoudiger en hoort misschien in een andere topic. Het moeilijkste voor mij was dat de Genexis in de zelfde ip reeks uitdeelt als de usg, maar daar ben ik inmiddels al uitgekomen en heb al bijna een simpel te lezen handleiding klaar en binnen 30 minuten werkend, maar dan krijg ik bv een dns wat ik niet snap, of ik kan met 2 adressen inloggen op de USG?

Dit was mijn laatste config wat wel werkte. Hier heb ik in de Genexis het router ip verandert in 172.25.225.254 en een dmz van 172.25.225.253 gegeven.

https://www.dropbox.com/s/qzfdboqx5u530kw/Screenshot_2020-03-02 UniFi Network Controller Martin(1).png?dl=0
https://www.dropbox.com/s/5c07s48kb14567w/Screenshot_2020-03-02 UniFi Security Gateway.png?dl=0
https://www.dropbox.com/s/n47de7imz55smsd/systemConfig.png?dl=0
https://www.dropbox.com/s/nuw1wgvjkqp7fb6/networkConfig.png?dl=0
 
  • Leuk
Waarderingen: PcRene
Ik heb het werkend momenteel op deze manier:
Genexis Tabblad Internet dmz naar 172.16.16.1 Tabblad netwerk: Router ip adres van 192.168.1.254 naar 172.16.16.254, dhcp uit en wifi ook uit.
Usg wan vast ip gegeven van 172.16.16.1, IPS vol aan.

Moet er misschien nog meer ingesteld worden, kan alleen nog portwarden en upnp uit/aanzetten en tabblad netwerk alleen vaste adreswijziging op mac-adres.
Of is het zo voldoende voor de Genexis?

Zie mn usg:
networkConfig.png
systemConfig.pngScreenshot_2020-03-11 UniFi Network Controller Martin.png
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: The_ike_master
Als de wan poort van de USG in DMZ staat hoef je verder in het Genexis modem niets meer te veranderen. Port forwarding is niet nodig in de Genexis modem omdat alles wat vanaf internet binnenkomt wordt doorgestuurd naar de WAN poort van de USG.
 
Als de wan poort van de USG in DMZ staat hoef je verder in het Genexis modem niets meer te veranderen. Port forwarding is niet nodig in de Genexis modem omdat alles wat vanaf internet binnenkomt wordt doorgestuurd naar de WAN poort van de USG.
Mooi, dank je, alleen ik kwam deze tegen op strato.nl en bleef twijfelen over mijn modem.

(Veel goedkope routers adverteren met DMZ-ondersteuning via een onterecht aangeduide “DMZ-host”. Vaak betekent dit alleen dat een computer in het lokale netwerk kan worden geconfigureerd als exposed host. De upstream-router forwardt alle online aanvragen die niet bij bestaande verbindingen horen. De computer wordt zo bereikbaar voor online gebruikers. Een exposed host biedt echter niet de bescherming van een echte DMZ, omdat hij niet is gescheiden van het LAN. Een DMZ-router als zodanig bestaat dan ook niet.)

Of lees ik het verkeerd of timmert mijn usg dit dicht middels IPS?
 
Jouw USG behandeld het netwerk verkeer dat binnenkomt via zijn WAN poort als internet verkeer. Jouw Genexis router stuurt alles door en blokkeert niets meer.

Dus mocht je port forwards nodig hebben om bijvoorbeeld een server van buitenaf bereikbaar te maken dan moet je deze dus instellen in de USG.
 
  • Leuk
Waarderingen: Marnix61
Thanks, daar kan ik mee verder, ga er nu van uit dat m'n modem de correcte config heeft, en kan ik verder met andere dingen zoals instellingen voor de controller,
VPN, ds718+, uvc g3 af, vlans e.d., dus een bult werk nog.

Ben inmiddels allang ge-unified, en heb al plannen voor nog 2 camera's, cloudkey gen 2+, en nog een manier om mijn weg modem weg te doen dmv
TP-Link MC220L.

Enneuh, voor de mede dummies die ook overal maar lopen te zoeken, ik heb inmiddels al zo vaak getest met mijn 7 apparaten van unifi, in diverse opstellingen.

Tis voor mij inmiddels super easy, binnen 10 min heb ik internet en binnen 30 min alles geadopt, met alles gereset en zelfs de controller opnieuw geinstalleerd en zonder daarvoor een backup te gebruiken.
Het is alleen maar een kwestie van geduld, op het juiste moment handelingen doen, niet overal zo snel op zitten te klikken, enz. enz.

Bij interesse kan ik mijn stappenplan hier wel s plaatsen voor huis-tuin en keukengebruik, maar moet ik eerst nog behoorlijk uitwerken in Word.
1 variant is misschien niet voldoende, bv als je met meerdere ap's werkt, bedraad of 1 daarvan onbedraad, die hebben net iets andere instellingen nodig in de controller en AP, maar dat hoort waarschijnlijk in een ander topic tzt.
 
Activiteit
Er wordt op dit moment (nog) geen nieuwe reactie gepost.
  Topic Status: Hallo . Er is al meer dan 14 dagen geen nieuwe reactie meer geplaatst.
  De inhoud is mogelijk niet langer relevant.
  Misschien is het beter om in plaats daarvan een nieuw onderwerp te starten..

Vergelijkbare onderwerpen