Migratie van USG PRO naar Dreammachine PRO

Migratie van USG PRO naar Dreammachine PRO

Beste mede forumleden,

Ik wil de ervaringen delen die kk heb opgedaan met de migratie van de USG (Pro) naar een Dreammachine (Pro).

Natuurlijk heb ik even getwijfeld als ik sommige horror verhalen lees op de diverse fora, maar uiteindelijk toch de knoop doorgehakt een een Dreammachine besteld én een WD harddisk (2T) voor Protect.

Alles gelezen hebbende besloot ik de DM via de WAN poort aan te sluiten op mijn bestaande netwerk, en op deze manier een update te doen. Dat gaat prima op deze manier. Van te voren een backup gemaakt van mijn laatste instelling, en (gelukkig) een na laatste.

Op de Cloudkey "Network" uitgeschakeld, de DM direct op de WAN aangesloten en duimen!
Na de opstart blijkt (en dat had ik ook gelezen) dat je alleen met de Unifi account in kunt loggen, dat gedaan. Geprobeerd de laatste backup terug bezetten, en idd een foutmelding. Toen de een na laatste en dat ging meteen goed.

De snelheidstest was zeer teleurstellend, maar het blijkt dat ik WAN1 en WAN2 verwisseld had. Daarna was het "kicken" ten op zichtte van de USG, met dezelfde instellingen (IPS/DPI aan). Ongeveer 940 up/down! Daar doe je het voor.

Op eenzelfde manier Protect overgezet, dat ging ook (deels) goed. Alle camera's en instellingen gaan over, de Users niet! Jammer.

De Dreammachine draait inmiddels een aantal dagen rustig (het scheelt best wat herrie), en zonder enige storing.

Mooi apparaat, gewoon doen!
Schermafbeelding 2020-08-29 om 15.09.24.png
  • Leuk
Waarderingen: MacGyver
Auteur
MartinM
Weergaven
984
Geplaatst op
Laatste update
Beoordeling
0,00 ster(ren) 0 Waarderingen
Bovenaan