Migreren van UniFi Video 3 naar UniFi Protect

Migreren van UniFi Video 3 naar UniFi Protect

Invoering​

In dit artikel wordt ervan uitgegaan dat u een bestaande UniFi Video 3-implementatie met beheerde camera's heeft en dat u die camera's wilt migreren naar een nieuwe, afzonderlijke UniFi Protect NVR.

Het volgende zal worden geïmporteerd:
 • Camera-referenties en beheer
 • Cameranaam
 • Schermweergave (bericht negeren, tijdstempeloverlay, watermerk)
 • Accessoire-instellingen (externe accessoire, status-led, luidspreker, systeemgeluiden)
 • Afbeeldingsinstellingen (helderheid, contrast, tint, enz.)

Het volgende wordt NIET geïmporteerd:
 • Resolutieconfiguratie (FPS per kanaal, bitsnelheid, adaptieve streaming)
 • Opnamemodus en resolutie
 • Bewegingsdetectiezones (gevoeligheid en gerelateerde instellingen)
 • RTSP, RTMP, RTMPS Streaming-instellingen
 • Bestaande opnamen en vergrendelde opnamen
 • Elke andere niet-cameraspecifieke configuratie (gebruikers, waarschuwingen, cloud, opslag, enz.)

Hoe de UniFi Video 3-configuratieback-up te genereren.​

1. Zorg ervoor dat de huidige UniFi Video 3 NVR waarvan u migreert, de nieuwste versie van UniFi Video 3 gebruikt. Is dit niet het geval, upgrade dan naar de nieuwste versie voordat u doorgaat.

2. Genereer een UniFi Video 3-configuratieback-up door naar Instellingen> Configuratie downloaden te gaan en het bestand naar uw computer te downloaden. Een configuratieback-up kan alleen worden gegenereerd door gebruikers op beheerdersniveau of door de superadmin (eerste account gemaakt tijdens de eerste installatie). Als de link Downloadconfiguratie niet zichtbaar is, log dan in als gebruiker met deze rechten.

2018-06-13__1_.gif


3. Stop de UniFi Video 3-service op de bestaande NVR, of schakel deze netjes uit door een van de volgende handelingen uit te voeren, afhankelijk van de specifieke installatie:
 • Windows: als UniFi Video 3 op Windows is geïnstalleerd, klikt u met de rechtermuisknop op het UniFi Video-pictogram in het systeemvak en kiest u Stop.
 • Linux: als UniFi Video 3 is geïnstalleerd op een Linux-gebaseerde server (Debian of Ubuntu), maak dan verbinding via SSH en voer de volgende opdracht uit in de terminal:
  sudo service unifi-video stop
 • UniFi Video NVR: Als UniFi Video 3 op een UVC-NVR of UVC-NVR-2TB draait , gebruik dan de beheerpagina om de NVR uit te schakelen, of druk kort op de aan / uit-knop aan de voorkant van de NVR om deze netjes af te sluiten naar beneden.
 • UniFi-applicatieserver: als UniFi Video 3 op een UAS-XG draait , gebruik dan de beheerpagina om de UniFi Video 3-applicatie uit te schakelen, of sluit de UAS-XG af als er geen andere applicaties op het systeem draaien.

Hoe u de eerste UniFi Protect-installatie en configuratie-import uitvoert​

1. Open de installatiewizard van UniFi Protect door naar https: // <IP>: 7443 in Chrome te gaan. Als u een CloudKey Gen2 Plus gebruikt, geeft het ingebouwde display aan de voorzijde het IP-adres weer dat aan het apparaat is toegewezen.

2. Voltooi de wizard "Uw NVR instellen" door op Overslaan te klikken tijdens de stap Camera-instellingen. Aangezien accounts niet worden gemigreerd vanuit UniFi Video 3, moet u echte waarden invoeren tijdens de stap Account maken.

2018-06-13.gif


3. Eenmaal ingelogd op de nieuwe UniFi Protect-interface, klik op Instellingen en vervolgens op Systeemconfiguratie . Klik in het gedeelte Updates op UPDATE om ervoor te zorgen dat u de nieuwste versie van UniFi Protect gebruikt. Als een upgrade vereist is, wacht dan tot de upgrade is voltooid, log vervolgens opnieuw in en ga verder met de volgende stap.

4. Eenmaal ingelogd op de nieuwe UniFi Protect-interface, klikt u op Instellingen> Back-ups en fabrieksinstellingen en vervolgens op Back-up importeren .

5. Klik onder Acties op Bestand kiezen , zoek de eerder gegenereerde UniFi Video 3-configuratieback-up en klik op Uploaden .

6. Zodra het uploaden is voltooid, verschijnt er een melding met het bericht Importeren geslaagd .

2018-06-13__2_.gif


7. Klik op Camera's in het menu aan de linkerkant. Je zult nu zien dat de camera's beheerd zijn door UniFi Protect. De camera's zullen de firmware automatisch upgraden en opnieuw opstarten. Wanneer de camerastatus aangeeft dat ze online zijn, kunt u nu verder gaan met het gebruik van UniFi Protect.
Info
Zodra de migratie is voltooid, kunt u ervoor kiezen om de UniFi Video 3-software te verwijderen of uit te schakelen, de UVC-NVR of UVC-NVR-2TB terug te zetten op de fabrieksinstellingen of de camera's van de oude NVR te vergeten. Laat de camera's niet tegelijkertijd beheerd door UniFi Video 3 en UniFi Protect om onnodige complicaties te voorkomen.
Auteur
Hempie
Weergaven
733
Geplaatst op
Laatste update
Beoordeling
0,00 ster(ren) 0 Waarderingen

Meer van Hempie

Bovenaan