Replacing the Delta & Caiway router

Replacing the Delta & Caiway router

Mooie duidelijke handleiding! Maar 2 wan verbindingen (VLAN100/internet en VLAN101/IPTV) werken op mijn USG niet tegelijk, de een wordt dan de backup van de ander. Iemand hier ervaring mee?
Veel van geleerd
Bedankt voor dit artikel Hempie!

Ik was zelf toevallig met een vergelijkbare update bezig nadat ik problemen kreeg met mijn VPN verbindingen tussen telefoon en thuisnetwerk. Ik heb ook glasvezel van Delta en achter hun modem mijn eigen Ubiquiti Unify aparatuur.
Ik heb echter enkel een mediaconverter aangeschaft (TP-Link MC220L) en heb gebruik gemaakt van de glasvezelkabel en SFP module die bij de glasvezelmodem van Delta (Genexis Platinum-7840) geleverd worden. De glasvezelkabel heb ik dus lekker in de FTU laten zitten en juist aan de kant van het modem losgemaakt. Vervolgens moest in de mediaconverter rechtstreeks met mijn USG-3P verbinden, VLAN ID instellen op 100 en de IPv4 Connection op DHCPv4 zetten. De TV decoder van Delta zit vervolgens op de switch in mijn netwerk aangesloten zodat ik ook nog gewoon de TV van Delta kan kijken.

Dit alles met wat hulp op een ander forum:
https://www.zeelandnet.nl/forum/stel-je-vraag-op-het-forum/internet-en-telefonie/210829-vpn-verbinding-niet-langer-mogelijk
Helder verhaal dat ik al eens eerder gelezen had. Ik heb het simpeler gedaan. Een glasvezelkitje op marktplaats gekocht (met bauwe SFP module). Kabel aangesloten op NTU en USGP en gaan. Geen converters of PoE injectors nodig :)
Hempie
Hempie
Je kan hem er idd uit laten, mijn router staat in dit geval op zolder i.p.v. de meterkast...
Geweldig, zit hier in het delta gabied met een Sagemcom 3890 modem in bridge mode en ze hebben net de glasvezel door de straat getrokken.

Wordt zeker vervolgd…. Dank!
Hartelijk dank weer voor deze mooie handleiding, alhoewel op dit moment nog out-of-my-league qua techniek, toch erg leuk en interessant om te bestuderen.
Bovenaan