4g backup USG ervaringen

Operations

UniFier
Berichten
5
Waarderingsscore
0
Punten
1
Ik ben mijzelf een beetje aan het oriënteren op het gebied van een 4g backup verbinding i.c.m. een USG.

Nu heb ik uiteraard de U-LTE-PRO voorbij zien komen, maar die vind ik behoorlijk aan de prijs. Geen probleem voor wat grotere bedrijven of wanneer always online echt een must is, maar voor thuis / thuiswerk locaties is het wel iets wat veel mijn inziens.

Vandaar dat ik beneiuwd ben of er ook mensen zijn die gewoon een simpele 4g modem/router (MiFi) gebruiken in combinatie met een USG/USG4/UDM (Pro)? Dat het dan misschien niet helemaal als een automatische failover werkt, is opzich niet direct een probleem.

Ik neem even aan dat die U-LTE-Pro wel echt als een automatische failover werkt, het feit dat je hem in een willekeurige LAN port prikt en niet in WAN2 doet mij tevens vermoeden dat hij in principe volledig zonder USG de boel draaiend kan. Lijkt mij wel een mooie oplossing:)
 

Eddie the Eagle

Forumleiding
Moderator
UniFier
Berichten
2.402
Oplossingen
3
Waarderingsscore
1.968
Punten
163
Ik gebruik een 4G+ router, sneller en goedkoper dan de U-LTE-Pro. Die laatste kan trouwens ook niet zonder de USG/UDM en mijn 4G+ router hangt ook aan een willekeurige switch poort. Vergt alleen iets meer instelling die de U-LTE-Pro automatisch heeft. Hier het linkje naar het topic dat ik daarvoor heb gemaakt.
 
Bovenaan