8266 ESP-01S Auth?

Oxize

UniFier
31 jul 2022
8
1
3
Hoi Hoi

Ik run een Unifi platform op mijn QNAP NAS met tevredenheid. Op deze controller zit mijn hele familie op verbonden. We gebruiken UAP-LR (oudere model) en UAP-LR-AC.

Ikzelf gebruik de LR-AC versie. Nu wil ik een Arduino based Breakout wifi bordje 8266 ESP-01S laten connecten op mijn LR-AC. Maar ik krijg hem maar niet geconnect. Als ik in de logs kijk van Unifi, dan heeft ie gisteren 1x geconnect en daarna niet meer.

Dit bordje kan alleen maar op 2.4ghz connecten. Ik heb 2 SSID ingericht waarvan de ene 2.5ghz en de andere 5ghz. Op 2.4GHZ gebruik ik WPA2 en HT20. Sterkte High, en channels Auto.

Enig idee hoe ik die ESP-01S (BGN band) op mijn AP kan laten connecten? Zie ik wat over het hoofd?

1659280532765.png

1659280921717.png

1659280969190.png
 
Laatst bewerkt:
Mijn ervaring is dat het wifi wachtwoord met een ESP vrij standaard moet zijn, zonder spaties en exotische karakters (maar verklaart niet waarom het wel heeft gewerkt)
 
Mijn ervaring is dat het wifi wachtwoord met een ESP vrij standaard moet zijn, zonder spaties en exotische karakters (maar verklaart niet waarom het wel heeft gewerkt)
5 Hoofdletters, 2 Cijfers en een uitroepteken. Das goed toch?
 
Ik zie in je afbeeldingen dat dit netwerk is verbonden met slechts 1 AP.
Weet je 100% zeker dat dit het juiste (sterkste) AP is?
Die andere AP's staan in andere huizen. Elke huis 1 AP, waaronder de mijne.

Maar ESP heeft nog niet geconnect. Kan me niet herinneren welke settings ik gisteren heb gebruikt. Channels stond toen ieder geval op Auto. HT20 en HT40 heb ik wel lopen veranderen. Maar die heb ik ook al verschilende keren geprobeerd.
 
Laatst bewerkt:
Nee werkt ook niet. Ik probeer het vanweek met een 2de ESP bordje. Misschien is deze defect geraakt.
 
Laatst bewerkt:
Ja wachtwoord zou moeten werken, ook geen spaties in je SSID staan? Even een nieuw netwerk aanmaken met alle standaard opties, simpele SSID en wachtwoord..

Anders misschien ESP defect? Zie je nog logging op het device?
 
Heb je al eens geprobeerd in bijv. de Arduino IDE of VS Code een WiFi sample sketch naar het board te flashen? Daarin kun je dan ook forceren dat het board een connectie maakt naar een specifiek AP. In de Serial Monitor kun het connectie process monitoren en snel zien wat er eventueel fout gaat.
 
Het is opgelost. Bordje is niet goed. Ik gebruik dit board in mijn 3d printer. Sinds kort heeft Prusa wifi geenabled op hun Prusa Mini+ printers dmv een ESP-01S wifi kaartje. Die van amazon blijken allemaal niet goed te zijn. Die ik nu heb komt van Levendig Design, en die werkte direct.

Opgelost dus. Oude kaartje kijk ik wel of die nog te flashen is en nog gebruikt kan worden voor iets anders.
 
  • Leuk
Waarderingen: Reddwarf
Activiteit
Er wordt op dit moment (nog) geen nieuwe reactie gepost.
  Topic Status: Hallo . Er is al meer dan 14 dagen geen nieuwe reactie meer geplaatst.
  De inhoud is mogelijk niet langer relevant.
  Misschien is het beter om in plaats daarvan een nieuw onderwerp te starten..