connectieproblemen met AC lite en AC LR opgelost met firmware 5.43.46

daroot

New UniFier
Berichten
15
Waarderingsscore
8
Punten
3
Ter info:

Ik had sinds begin juni de nodige issues met mijn accesspoints, er leken steeds op 1 accesspoint alle aangesloten apparaten de verbinding kwijt te zijn.
Ik heb 2x AC Lite, en 1x AC LR in gebruik.
Verschijnselen:
op een gegeven (willekeurig) moment zijn alle apparaten die connectie met een AP hebben, de verbinding tegelijkertijd kwijt, terwijl de AP zelf de verbinding gewoon houdt, en ook in de controller opduikt.
Ik monitor de nodige devices thuis met Zabbix, waaronder via een simpele ping om de minuut. Bij verliezen van ping-mogelijkheid krijg ik een Telegram op de telefoon. Binnen 1 minuut kreeg ik dan de melding dat een aantal Shelly en Raspberry devices niet meer te pingen zijn. Dit loste zichzelf soms vrij snel weer op, maar kon ook langer duren, tot oneindig lang. Dit laatste was dan te verhelpen door het desbetreffende AP te herstarten. Een aantal devices hebben meer dan 1 AP in bereik , 2 devices niet.
Dit issue leek geheel willekeurig op te treden. Ik verdacht eerst mijn LR AP, omdat deze de enige was die getroffen leek, maar later zag ik ook dat een andere lite het ook soms kreeg.
Ik kon het eerst niet plaatsen, heb met DHCP lease times gestoeid, GTK rekey interval aangepast, kanaalbreedtes, niets hielp eigenlijk.
De laatste 3 weken begon het op te vallen dat het probleem alleen optrad als de Samsung Galaxy A12 van mijn vriendin verbonden was. Toen ben ik in de historische meldingen gaan kijken, en exact op de dag dat we die telefoon in gebruik hebben genomen, begonnen de issues.
Meerdere firmware-updates zijn gedaan tussendoor, waarbij het issue niet verholpen was. Tot ik afgelopen vrijdag de 5.43.46 firmware in de AP's gezet heb: sindsdien is het probleem niet weer opgetreden. Eerder kwam het meestal 2 of 3x per dag voor.
Het gekke is dat ook alleen die telefoon het issue geeft.. of het dus een Unifi of Samsung issue is, weet ik niet, het is nu wel opgelost.
doe er je voordeel mee...
 

Snoete

New UniFier
Berichten
1
Waarderingsscore
1
Punten
3
Herken jou verhaal, heb hier thuis dezelfde symptomen. Inderdaad een paar maal per dag willekeurig op met name de Samsung telefoons een uitval van de verbinding met een AC-LR en AC-Lite. Dit terwijl ik al een paar jaar overal in huis een bere-sterk signaal heb. Verder valt op dat bijvoorbeeld de I-Pad er geen last van heeft... Net de firmware ook geactualiseerd, gaan we de komende dagen even testen.
 
Bovenaan