Controller op Synology in container laten draaien

marcelnooijen

New UniFier
Berichten
61
Waarderingsscore
3
Punten
0
Beste Unifi'ers,

Ik heb de volgende vraag over de controller software. Momenteel heb ik de controller werkend op een Pi 4 met 4Gb werkgeheugen en ik moet zeggen het loopt goed. Echter heb ik sinds kort een nieuwe NAS en wil ik de controller in een container laten werken. (Inmiddels staat de setup klaar). Nu mijn vraag: Wat zijn de minimale eisen qua werkgeheugen voor de controller software? Want ik kan dit namelijk (nog)aangeven. Het werkgeheugen op mijn NAS is uitgebreid naar 8Gb en eigenlijk wil ik hier ook op Pi hole etc laten draaien (ook in een container).

Dan heb ik nog een vraag qua update voor de controller software die ik nu doe via SSH. Kan dit ook als het in een container draait om SSH te gebruiken?

Ik hoor het heel graag!

Met vriendelijke groet,

Marcel
 

marcelnooijen

New UniFier
Berichten
61
Waarderingsscore
3
Punten
0
  • Topicstarter Topicstarter
  • #2
Ow en nog 1 vraag: Ik wil de backup terug plaatsen naar de nieuwe controller in de container maar IP adres van mijn NAS is 192.168.50.50 en nu heeft mijn controller IP adres 192.168.1.12. Levert dit problemen op als ik de backup upload naar de nieuwe installatie? En gaat het problemen geven als ik de controller op mijn Pi 4 door laat draaien en inmiddels de nieuwe ga opstarten? Of kan ik beter de controller op de Pi beter van te voren uitzetten?
 

The_ike_master

UniFier
Berichten
202
Waarderingsscore
65
Punten
28
Locatie
Houten
Je kan zover ik wet de backup terug plaatsen en na de restore de gegevens in de controller aan passen. Zo heb ik het ook diverse keren gedaan. In docker heb ik de bronbeperking toen niet ingesteld, maar ik geloof dat wannneer je 1GB reserveert dat dit meer dan voldoende moet zijn. Opzich kan je ook in de ui de update doen door een nieuwe container met de nieuwe versie te maken. Let wel op dat je de settings moet plaatsen op een plek die de andere container ook kan gebruiken.

bestand/map: Docker/Unifi pad koppelen /unifi

dit kan je veel moeite schelen.
Wel zou ik de andere controller op de raspberrie stoppen wanneer je de controller in docker start. Waarschijnlijk gaat het adopteren dan helemaal vanzelf (mits je nog in de zelfde ip range zit)
 

Vergelijkbare onderwerpen

Bovenaan