Diverse verschillende foutmeldingen meestal net na middennacht

slein

New UniFier
Berichten
3
Waarderingsscore
1
Punten
3
Ik zit met het volgende probleem.
ik krijg meestal net na middennacht diverse meldingen binnen van onbereikbare AP en of switches, zelfs onbereikbaar cloudkey. Meestal worden deze meldingen direct gevolgd door verschillende meldingen dat de onbereikbare apparatuur weer ge-reconnect heeft. Ik kan uit de meldingen niet de oorzaak van de problemen halen. Ik begrijp er inmiddels niet veel meer van.

daarnaast merk ik dat ik steeds meer moeite ervaar mijn controller te bereiken. Het duurt steeds langer te verbinden. Dit geldt wanneer ik de controller benader via mijn iPhone maar ook als ik via de PC de controller wil openend. Regelmatig wordt er aangegeven dat er helemaal geen verbinding gemaakt kan worden en mijn controller onbereikbaar is.

UniFi lijst:
Cloud
UAG 3P Firmware 4.4.55.5377096
US-16-150w. 5.43.35.12698
US-8 5.43.35.12698
2x UAP-A-C Pro 4.3.28.11361
2x UAP-AC-lire 4.3.28.11361
1x UAP-AC-m 4.3.28.11361
Verder diverse bedrade UniFi camera’s

mijn accespoint en switches zijn allen bedraad aangesloten. De controller versie is 6.1.71

ik ervaar geregeld problemen met het bereiken van verschillende IoT producten. Zo is mijn WiFi printer plots onbereikbaar, of is Apple HomeKit gevuld met icoontjes die aangeven “bijwerken” of “geen reactie”
Het zoeken naar oplossingen neemt het enthousiasme om verder in de materie te duiken weg. Het lezen van informatie op internet brengt me niet verder. Het ubiquiti forum staat zo vol dat het voor mij niet duidelijker wordt, waarbij ik moet opmerken dat het volgen van dit UniFi forum wel een veel duidelijker overkomt aangezien de Nederlandse taal tussen al de afkortingen en termen toch het begrijpelijkste .

Ik ben benieuwd naar de reacties.
Vast hartelijk dank voor het meedenken
 

Bijlagen

 • A832D1F8-A739-40AF-9E0E-D3DA5FCD1316.png
  A832D1F8-A739-40AF-9E0E-D3DA5FCD1316.png
  349,9 KB · Weergaven: 19
 • F2B0B7A5-E541-4D7D-AB9F-EAE800D8DA68.png
  F2B0B7A5-E541-4D7D-AB9F-EAE800D8DA68.png
  267,5 KB · Weergaven: 18
 • FB675368-3B7C-4368-AEB1-4728C44A284A.png
  FB675368-3B7C-4368-AEB1-4728C44A284A.png
  273,3 KB · Weergaven: 18

Ubi64

New UniFier
Berichten
94
Waarderingsscore
10
Punten
8
Zijn het "fake" meldingen of verliezen de devices daadwerkelijk hun verbinding. Komt het bij Unifi vaker voor dat wifi verbindingen spontaan wegvallen? Als dat zo is zou dat voor mij een reden kunnen zijn om niet op Unifi over te stappen. Heb momenteel Ziggo Connectbox met het meshsysteem Deco M5 van TP-link draaien als access points!
Moet zeggen werkt wel stabiel, dat is ook een reden waarom ik nog twijfel om over te stappen. Kan dus praktisch zelf niks instellen en regelen. Dit is o.a. ook de reden waarom ik voor Unifi zou kiezen, maar het moet wel op z'n minst goed en beter werken, want het is en blijft toch een behoorlijke investering!

Het probleem ligt bij 2 Toshiba airco's (binnenunits), deze werken uitsluitend op 2,4 Ghz. Wanneer zij hun verbinding verliezen en opnieuw verbinding maken begint er een fel wit led licht te knipperen waar je direct wakker van wordt. Vooral s'nachts is dit een drama, je schrikt je kapot.Alle leds zijn normaal uit te schakelen behalve deze dan.Heb het nu al een tijdje gelukkig niet meer gehad!
 

Ubi64

New UniFier
Berichten
94
Waarderingsscore
10
Punten
8
Bij twijfel niet doen en gewoon de TP-link blijven gebruiken.
Bedankt voor je snelle reactie, die ook weer iets teleurstellends heeft 😢. Ik ben me al een hele poos in de Unifi producten het verdiepen, veel lezen (forum) en YouTube filmpjes bekijken. Ik vindt het zo jammer, het ziet er allemaal zo kwalitatief goed uit, zowel de hardware als ook de controller UI. Maar op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer. Soms lijkt het net een roller coaster, de ene keer lees je zo veel positieve dingen en de andere keer denk je van zou ik dat wel doen. Maar op de een of andere manier blijft het mij fascineren! Maar zoals ik al aangaf momenteel werkt het allemaal zo stabiel. Overigens heb ik misschien ook niet genoeg hosts om het überhaupt te doen. Misschien kan mij hier iemand een zinng advies over geven. De apparatuur is als volgt:

Router Ziggo Connectbox ( gebruik ook wifi hiervan)
Deco M5 mesh als accesspoints
2x TP Link Switch ( 1x 8 poort en 1x5)
Totaal aantal host 20x ,waarvan 11 bekabeld via Switch en momenteel eigenlijk maar 6 devices (o.a. iPhone, ipad, laptop etc. die gebruik maken van het wifi netwerk, waarvan er maar 2 de 5 Ghz gebruiken, de rest 2,4 G.
Internet Ziggo download 70 Mbps en upload 10 Mbps. Graag jullie mening!
 

dbw

Moderator
Forumleiding
Berichten
1.930
Oplossingen
1
Waarderingsscore
799
Punten
113
Locatie
Naarden
Website
www.computerhulphetgooi.nl
Laat ik het zo zeggen dat de uitspraak mijn persoonlijke mening is.

Mijn eerste Unifi was een LR AP en heel snel daarna een PRO AP.

Wilde toen een UDMP aanschaffen. Maar twijfelde toen vanwege de verhalen er om heen.
Uiteindelijk toch maar gedaan en geen spijt van (wellicht ook omdat ik zelf al 30 jaar+ een techneut prutser ben)

Ondertussen heb ik een UDMP, 3 AP's, 5 Camera's, Deurbel en 7 Switches.

Verder heb ik bij diverse klanten (tot grote tevredenheid) de nodige Unifi producten geïnstalleerd.
 

Eddie the Eagle

UniFier
Berichten
866
Oplossingen
2
Waarderingsscore
451
Punten
63
die ook weer iets teleurstellends heeft 😢.
Dat komt natuurlijk door de vraagstelling ;) Je geeft aan dat je momenteel een goed werkend en stabiel netwerk hebt maar waar je niets aan kunt instellen terwijl je niet uitlegt wat je dan graag zou willen instellen (?) Dan is het wel logisch dat het antwoord is om vooral bij je huidige setup te blijven.

Ik ben begonnen met wat UAP`s om het draadloos bereik in mijn woning te verbeteren; ik heb nooit aan Mesh oplossingen gedacht omdat niks een kabel kan vervangen. Tevens was het me een doorn in het oog dat de Ziggo Connectbox ook mijn router was; dat voelt als Ziggo IN je huis ipv Ziggo tot AAN je huis. Nou met die 2 dingen sloeg het virus dan toe.....😂
 

Ubi64

New UniFier
Berichten
94
Waarderingsscore
10
Punten
8
Dat komt natuurlijk door de vraagstelling ;) Je geeft aan dat je momenteel een goed werkend en stabiel netwerk hebt maar waar je niets aan kunt instellen terwijl je niet uitlegt wat je dan graag zou willen instellen (?)
Nou dat zou ik toch graag zelf willen instellen:
1) ten eerste 2 aparte netwerken 2,4G en 5G met tevens de mogelijkheid om de devices, vooral IoT, die gebruik maken van 2,4 G ook daadwerkelijk permanent aan te koppelen. Misschien wel dmv een vast ip adres toe te kennen? Zo heb ik gelezen dat veel 2,4 G devices moeite hebben met mesh of zelfs helemaal niet functioneren zoals mijn beide airco's. Ze werken momenteel wel. In het verleden toch veel verbindingsproblemen mee gehad, maar ondertussen zijn er wel wat firmware en app updates geweest, nu werken ze naar behoren. Voor hoelang?
2) aparte (sub) netwerken voor alle IoT apparaten
3) apart netwerk voor gebruik van computers en iPhone/iPad
4) apart gastnetwerk

Maar nu ik het hier zo allemaal neerschrijf krijg ik ineens het besef wanneer ik bv 2 AP's zou gebruiken en hiermee zou uitkomen qua wifi dekking ik helemaal geen mesh systeem meer hoef te creëren of zie ik dat nu verkeerd🤔? Het liefste zou ik klein willen beginnen en in het begin de AP's willen gebruiken met de Ziggo Connectbox. De vraag is natuurlijk gaat dit werken, en wat kun je inzoverre dan wel of niet instellen, zeker in combinatie met de 2 TP-Link switches?
 
Laatst bewerkt:

Ubi64

New UniFier
Berichten
94
Waarderingsscore
10
Punten
8
Tevens was het me een doorn in het oog dat de Ziggo Connectbox ook mijn router was; dat voelt als Ziggo IN je huis ipv Ziggo tot AAN je huis.
Sorry, die was ik even vergeten😀Ik hoor dit wel eens vaker, maar wat is daar nu eigenlijk het probleem/nadeel van. En wat is nu precies het voordeel/nadeel wanneer je een eigen router gebruikt en de Connectbox in bridgemode laat zetten? Misschien niet zo'n snuggere vraag maar die zijn er ook😆
 

dbw

Moderator
Forumleiding
Berichten
1.930
Oplossingen
1
Waarderingsscore
799
Punten
113
Locatie
Naarden
Website
www.computerhulphetgooi.nl
Maar nu ik het hier zo allemaal neerschrijf krijg ik ineens het besef wanneer ik bv 2 AP's zo gebruiken en hiermee zou uitkomen qua wifi dekking ik helemaal geen mesh systeem meer hoef te creëren of zie ik dat nu verkeerd🤔? Het liefste zou ik klein willen beginnen en in het begin de AP's willen gebruiken met de Ziggo Connectbox. De vraag is natuurlijk gaat dit werken, en wat kun je inzoverre dan eel of niet instellen, zeker in combinatie met de 2 TP-Link switches?
Mesh is sowieso vragen om problemen.
Alle AP's met kabels er aan is het beste.
AP's kan je aan de ziggobox en tp-link switches hangen.
Je moet wel een pc hebben waar je de unifi controller op zet.
De U 6 Lite's zijn ook prima AP's.
De hoeveelheid AP's hangt af hoe groot je huis is en wat je wilt dekken.
 

Eddie the Eagle

UniFier
Berichten
866
Oplossingen
2
Waarderingsscore
451
Punten
63
Sorry, die was ik even vergeten😀Ik hoor dit wel eens vaker, maar wat is daar nu eigenlijk het probleem/nadeel van. En wat is nu precies het voordeel/nadeel wanneer je een eigen router gebruikt en de Connectbox in bridgemode laat zetten? Misschien niet zo'n snuggere vraag maar die zijn er ook😆
Is allemaal niet zo spannend inderdaad maar ik wil Ziggo gewoon niet in het LAN hebben, zit een beetje tussen de oren hoor. Als je alles van Unifi hebt, dan wordt het een soort van ecosystem, het werkt allemaal lekker met elkaar en alleen dan kun je wat je hierboven aangeeft met VLAN`s.
 

Ubi64

New UniFier
Berichten
94
Waarderingsscore
10
Punten
8
Als je alles van Unifi hebt, dan wordt het een soort van ecosystem, het werkt allemaal lekker met elkaar en alleen dan kun je wat je hierboven aangeeft met VLAN`s.
Dat lijkt mij inderdaad ook het mooie aan het Unifi systeem, daarom zou ik er al voor willen gaan. Maar ben nogal huiverig, ik heb nogal wat hobbels te nemen , zoals UDMPro moet in de woonkamer(herrie), kabels aan leggen( moeilijk, evt. door kruipruimte, heb al eerder met krimptang (wel goedkope) maar lukte voor geen meter. Dus eerst maar goed inlezen, bezint eer ge begint 😆.
 

dbw

Moderator
Forumleiding
Berichten
1.930
Oplossingen
1
Waarderingsscore
799
Punten
113
Locatie
Naarden
Website
www.computerhulphetgooi.nl
Dat lijkt mij inderdaad ook het mooie aan het Unifi systeem, daarom zou ik er al voor willen gaan. Maar ben nogal huiverig, ik heb nogal wat hobbels te nemen , zoals UDMPro moet in de woonkamer(herrie), kabels aan leggen( moeilijk, evt. door kruipruimte, heb al eerder met krimptang (wel goedkope) maar lukte voor geen meter. Dus eerst maar goed inlezen, bezint eer ge begint 😆.
Of laten doen. Of met hulp. Of niet doen. ;)
 

Ubi64

New UniFier
Berichten
94
Waarderingsscore
10
Punten
8
Btw, nut van aparte SSID's voor 2.4 of 5 zie ik niet zo. Device maakt juist bij dezelfde SSID wel een passende keuze. Wordt ander verhaal als een device alleen maar 2.4 doet (heb ik zelf ook) maar dan zou ik alleen voor die devices een 2.4 SSID maken.
Die begrijp ik niet zo goed "alleen voor die devices een 2.4 SSID maken, terwijl je het nut van aparte SSID's voor 2.4 of 5 niet ziet zitten!😟
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan