Geen internet via tweede switch

Björn Isebaert

Inactief
Berichten
5
Waarderingsscore
2
Punten
3
We zijn aan het verbouwen en wonen tijdelijk in een container. Nu ben ik het netwerk in de verbouwde woning wat aan het voorbereiden maar ik loop tegen een probleem aan.

De setup is als volgt:
  • Telenet modem
    • Unifi switch technische ruimte
      • Unifi switch container
        • Unifi Flex AP
      • Unifi switch bureau
        • pc (bekabelde verbinding + Unifi Nano HD AP

    Nu krijg ik op de switch in de container geen internet - de uplinkpoort brandt wel groen maar er is geen internetverbinding. Op de switch in de bureau heb ik echter wel probleemloos internet.
    Als ik de switch in de container rechtstreeks met de Telenet-modem verbind, heb ik wél internet op de switch in de container. De kabel naar de container (25 meter) is dus zeker ok (alle apparaten zijn verbonden met Cat 6A kabels). IP-adressen worden via DHCP toegekend. Alle switches zijn van het type met 8 poorten 8-60W.

    Ik heb al wat zitten zoeken op het internet en zitten spelen met de RSTP-instelling op de switch in de technische ruimte maar zonder resultaat.

    (En ja, ik gebruik de switches momenteel unmanaged ... Ik gebruik dus geen VLAN's of zo - daar moet ik mij nog in verdiepen :) )

    Enig idee wat ik nog kan proberen?

    Alvast bedankt voor jullie hulp!
 

Björn Isebaert

Inactief
Berichten
5
Waarderingsscore
2
Punten
3
  • Topicstarter Topicstarter
  • #3
Ik ging net testen om jouw vraag te beantwoorden (dus kabel naar switch in container terug in switch technische ruimte aangesloten) en nu werkt het om een of andere reden wél ... Geen idee waar het fout liep ... Hout vasthouden!
Bedankt voor je reactie!
 
Bovenaan