Gezocht Hulp gezocht met inregelen van Unifi Netwerk components > slow performance en instabiel netwerk

Erwin Boon

New UniFier
Berichten
5
Waarderingsscore
0
Punten
1
Hallo allemaal,

Ik heb momenteel een Unifi Netwerk up en running welke op mijn Ziggo modem is aangesloten.
Helaas constateer ik een trage netwerk snelheid zowel bedraad als draadloos (terwijl ik een goed Ziggo abonnement heb), als een van mijn zoons iets download van internet hebben de overige PC's geen internetverbinding meer en bovenal herstart mijn USG -3P Security Gateway geheel willekeurig wat mijn hele netwerk platlegt.

Wie kan mij hierbij helpen? Gewoon ff een check van mijn systeem om eventuele bottle necks die ik over het hoofd heb gezien aan te pakken.
Ik had gedacht dat met de aanschaf van Unifi apparatuur ik verlost zou zijn van dit soort mankementen, maar helaas.
En juist nu is een stabiele internet verbinding i.v.m. thuiswerk en het volgen van online onderwijs door de kinderen bijna van levensbelang.

Wie o Wie kan en wil me hierbij helpen? Ik woon in Haarlem Noord. Uiteraard begrijp ik dat vanwege de coronamaatregelen een fysiek bezoek lastig zal zijn. Maar misschien er een andere manier. Alvast bedankt
 

Eddie the Eagle

UniFier
Berichten
437
Waarderingsscore
147
Punten
43
En nu maar hopen dat vrouw lief nooit de schep in de grond drukt om een paar gladiolen te planten langs de garage :unsure:

Persoonlijk zou ik er een slagvaste pvc buis omheen gedaan hebben.

Wat je op de foto ziet, zijn bestaande gewapende stroomkabels, die lagen al naar de garage en terug de tuin in voor verlichting en stopcontacten, echter 1 fase in de bron :cry: .

De UTP wordt deze week pas gelegd.....in slagvaste PVC ;) samen met 3 fase stroom en waterleiding. Het ging eigenlijk om die laatste 2, de UTP is mooi meegenomen.... 3 in 1 !
 
Bovenaan