hofvanheden

UniFier
Berichten
16
Waarderingsscore
2
Punten
3
Ik ben voornemens om een unifi g4 (pro) deurbell te installeren. Het liefst een pro maar deze is zoals jullie weten minder goed leverbaar. Ik ben een vraag over de montage plaats en een controle vraag over de bekabeling. Het huis wordt gerenoveerd en deze week heb ik nog tijd om de bedrading aan te passen / te plaatsen.

Montage plaats

a) Hoogte: De concurrent "Ring" geeft aan dat hun deurbel op 120-130 cm zou moeten komen. Bij Ubiquiti kan ik geen "ideale" hoogte vinden. Een hoogte van ca 150 cm voor deze video deurbel van Unifi lijkt hier op het forum een handigere hoogte. Mijn idee zou dan ook zijn om deze hoogte te volgen.

b) Plaats. Voor de beveiliging is het handiger om de deurbel links van de deur op te plaatsen. Ik dacht eraan om deze op de stenen muur te plaatsen. Dan kan ik de kabel het beste wegwerken (beter dan op het deurkozijn). De videodeurbel wil ik met een kleine hoek plaatsen (zodat hij de muur niet filmt maar de tuin). Qua hoogte dacht ik dus aan 1.5. Alleen is er op een hoogte van 1.6 - 1.9 al een hue geplaatst. Zou deze voor de kwaliteit van het beeld kwaad kunnen (vervelende lichtinval etcetera).

optie a) Ik zou de unifi dan een centimeter of 15 onder de lamp kunnen hangen. Zie foto van de voordeur.
optie b) Of is het beter om de lamp te verwijderen en een nieuwe lamp te plaatsen boven de deur (ben ook geen groot fan van deze lamp (je ziet het nuki cijferslot ook amper).
optie c) of toch op het deurkozijn boven de nuki. misschien helpt het lampje van de g4 pro om nuki toetsenbord beter te gebruiken.
optie d) Of is een andere indeling toch makkelijker?

Foto bestaande situatie

voordeur.jpg


Bekabeling
Als ik het goed begrijp dan is het niet handig om een cat kabel naar de deurbel te trekken. Beter is het om gewoon signaaldraad te trekken. De draad gaat via een 19mm buis rechtstreeks naar de meterkast / netwerkkast. Hoewel er voor de pro een USB-c adapter is kan ik deze niet op een makkelijk bereikbare plek kwijt. Er is geen ruimte voor een lege inbouwdoos. Wel zou ik een buis naar een spotje kunnen trekken. Het spotje zit in een verlaagd plafond. Dan zou ik er (als ik het spotje verwijder) wel bij kunnen komen. Dus optie 1) rechtstreeks een 19mm naar de meterkast optie 2) een 19mm buis van deurbel naar dichtstbijzijnde inbouwspot en in de buurt een 19mm die weer rechtstreeks naar de meterkast gaat. Opte 3) usb in een keer naar de meterkast lukt niet ivm de kabellengte.
 
Laatst bewerkt:

Bouli

Diamond
UniFier
Berichten
468
Waarderingsscore
547
Punten
93
Verbinden middels een "G4 Doorbell Pro PoE Adapter" geen optie? (https://eu.store.ui.com/collections/unifi-protect-accessories/products/g4-doorbell-pro-poe-adapter)
Je kan die USB-c stekker volgens mij wel door een boor gat krijgen. Binnen netjes die cilinders wegwerken en een UTP kabel er aan aansluiten en andere kan in de meterkast.

Plaats qua hoogte is volgens mij goed, beeld is ruim genoeg.
Eventueel onder de lamp dat ie beetje in lijn met lamp hangt (soort van klein afdakje)

*edit*
Voor de lol ff aan AI (ChatGPT) gevraagd (eens kijken what the fuzz is about) ;)

It is recommended to place the UniFi Video Doorbell at a height of around 48 inches (122 cm) from the ground, this is the standard height for doorbells. This allows the camera to have a clear view of the person at the door and provides a comfortable viewing angle for the person using the doorbell. It is also a good idea to position the doorbell in a location that is well-lit and protected from the elements.
 
Laatst bewerkt:
Topicstarter
H

hofvanheden

UniFier
Berichten
16
Waarderingsscore
2
Punten
3
Haha ChatGPT heeft het weer goed opgeschreven.

Ik ga kijken of ik de G4 Pro onder de philips hue lamp krijg. Waarschijnlijk verplaats ik de lamp nog iets naar rechts. En dan onder de G4 Pro weer de Nuki Keypad. Die zit nu toch vast met dubbelzijdige tape.

Qua bekabeling twijfel ik nog wel. De usb-c krijg ik we door het boorgat inderdaad alleen moet ik dan in plafond een nieuwe te bereiken plek maken voor de adapater. Ik zou de inbouwspot daarvoor kunnen gebruiken maar dat is zo'n gepriegel. En dan heb ik ook geen rechtstreekse lijn met de groepenkast (want dan moet ik alles laten uitkomen nabij het spotje.
 
Bovenaan