dbw

Moderator
UniFier
Berichten
3.748
Oplossingen
2
Waarderingsscore
2.657
Punten
163
Locatie
035
Website
www.computerhulphetgooi.nl
Als je je AP's wilt managen zou je een UDMP kunnen aanschaffen.
Als je wellicht camera's nu of later wilt gebruiken dan is het ook handig.
En wellicht is het mogelijk om het tmobile ding er tussen uit te laten en de boel direct op de udmp te zetten. Dat zou iig wel de mooiste oplossing zijn en de beste reden om een UDMP te kopen,
 

PE1PQX

Brons
UniFier
Berichten
1.114
Waarderingsscore
606
Punten
163
Locatie
Land van Bartje
Website
www.pe1pqx.eu
De UDM (pro) is een bescheiden 'wonderdoosje' waar veel mogelijkheden in zit.
Als je een unifi omgeving hebt/wenst is ene apparaat met een controller hiervoor zeer aan te bevelen. Die controller zit dus ook in de UDM (pro).
Moet het per se een UDM Pro zijn? Nee, je kunt ook losse apparaten inzetten: USG Pro 4 en een UCK2+, dan heb je bijna het zelfde. Alleen de USG Pro 4 heeft wat minder CPU power dan de UDM Pro. (even simpel gesteld!)
.
Met die controller kun je je hele netwerk configureren zoals jij het wilt met bijvoorbeeld goed afgeschermde gasten toegang dat zijn eigen netwerk heeft.
Mocht je nu ook nog besluiten camera te gaan toepassen buiten je huis, dan zit protect ook ingebakken in de UDM Pro.
De UDM Pro heeft in dit verhaal alleen maar voordelen. (Dat 'wonderdoosje' weer)
 

J-Meister

UniFier
Berichten
10
Waarderingsscore
12
Punten
3
Ik ben wat mee aan het lezen omdat ik langzaam over wil op Unifi en we net drie maanden in onze nieuwbouwwoning zitten. Ik kan in ieder geval beamen dat een 6 lite echt meer dan voldoende is per verdieping. Heb een beetje hetzelfde soort huis (nieuwbouw is niet zo origineel...) en heb een 6 lite op de eerste verdieping (slaapkamer 3 op jouw tekening) en ik heb op zolder bereik zelfs goed genoeg voor de video calls.

Ik weet in ieder geval dat ik voor beneden ook onder andere een 6 lite neem (op UDR wachten hou ik denk ik niet vol) en voor de tuin neem ik tzt een aparte AP aangezien de schuifpui toch alle signalen tegenhoudt. Dus een pro of LR is denk ik overkill, ik heb liever dat ik een lichte en goedkopere AP aansluit in de schuur voor vol bereik dan een pro die erg z'n best moet doen om door driedubbel glas te komen.
 

Bizon01

UniFier
Berichten
40
Waarderingsscore
58
Punten
18
Locatie
Hekelingen
Hi @Jeranimo

Ziet er gaaf uit! Gefeliciteerd met je aankoop.
die gedachte kwam bij mij ook binnen, enige wat denk in het voordeel kan zijn is dat ik ze aan muur wil hangen en niet aan plafond. Meest ideaal zou denk ik zijn in de hal/overloop. Dan hangen ze wel aan het plafond. de vraag is even hoe goed ik dat nog weg gewerkt krijg.

zou een unfi in-wall HD nog een oplossing kunnen bieden?
JL zijn wij ook verhuisd en heb net als jij voor het dilemma gestaan waar alles te plaatsen. Zelf hebben we gekozen voor een UDMP in de trapkast. Wel moet je ervoor zorgen dat er een mogelijkheid komt om je meterkast te bereiken (ervan uitgaande dat daar je ISP binnenkomt) doormiddel van een loze leiding in de trapkast oid.
Als je voor de trapkast kiest kan je via de "lepe hoek" (schuine gedeeltes in de hoek waar je nu de groene bolletjes getekend hebt) via je trap omhoog op elke verdieping lees 1e en 2e verdieping, een AP hangen. Voordeel is dat je dan in je trapkast achter eveneens de "lepe hoek" de kabels kan bereiken en deze aansluiten via eventueel een POE switch op de UDMP/SE/UDM oid.

IMG_0544.jpg

Voor de woonkamer hebben wij gekozen voor een Inwall-HD, een loze leiding met eventueel UTP draad zou dan volstaan.

Je trapkast fungeert dan als een soort serverruimte wat altijd appetijtelijk is. En mogelijk bespaard het toch ook weer wat geld ivm minder loze leidingen vanuit de bouw, want de beste heren en dames in de projectontwikkeling weten goed te rekenen :)
 

DjangoDjango

UniFier
Berichten
15
Waarderingsscore
1
Punten
3
In fabrieken heb je ook veel grotere vermogens die door stroomkabels gaan, en dan heb je ook grotere magneetvelden als gevolg hiervan. Die velden kunnen dataverkeer in LAN kabels verstoren.
Zoals al gezegd vallen die vermogens van huisinstallaties daarbij in het niet en heb je geen afgeschermde kabels nodig.
En als je toch een shielded kabel FTP hebt gekocht, kan je deze dan ongeshield gebruiken of moet je hem dan sowieso shielden met shielded connectors in huis? Of niet shielden en gewone connectors volstaan dan? Thanks
 

Bigpapa

UniFier
Berichten
142
Waarderingsscore
38
Punten
28
Gefeliciteerd met je nieuwe huis.
Als je draad gaat trekken door je koof gebruik je deze buis (zie foto) Daar kan je zonder problemen direct een x aantal kabels in trekken. De trekdraad die er in zit staat onder spanning, dus zorg ervoor dat je tape gebruikt voor je hem doorknipt.
Trek ook als laatste een trekdraad erbij. Zwart. Deze om in de toekomst te gebruiken als je toch kabel te kort komt voor je netwerk. Van af de mantelbuis verder met idd 19mm. Als er nog een vloer gelegd moet worden gebruik dan wel hostalitbuis grijze buis is dat. Die zijn en stuk met bestand tegen druk .
 

Bijlagen

  • Screenshot_2023-01-25-08-42-10-928-edit_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-01-25-08-42-10-928-edit_com.android.chrome.jpg
    599,6 KB · Weergaven: 9

PE1PQX

Brons
UniFier
Berichten
1.114
Waarderingsscore
606
Punten
163
Locatie
Land van Bartje
Website
www.pe1pqx.eu
En als je toch een shielded kabel FTP hebt gekocht, kan je deze dan ongeshield gebruiken of moet je hem dan sowieso shielden met shielded connectors in huis? Of niet shielden en gewone connectors volstaan dan? Thanks
Een shielded kabel leggen en de shield niet aansluiten?? In mijn ogen zinloos.
Een shield perkt pas goed als deze aan één kant is afgemonteerd. Zie ook ander topic waar ik op jouw post reageerde.
 
Bovenaan