Nieuw netwerk in B&B

Henkie007

Inactief
Berichten
4
Waarderingsscore
3
Punten
0
Beste,

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Henk en ik wil graag een B&B starten met 14 kamers. Nu wil ik zelf een WiFi netwerk aanleggen. Ook is er een TV netwerk nodig, maar dit gaat waarschijnlijk over kabel of digitenne of satelliet. Hopelijk willen jullie met mij meedenken. Ik ben bij Ubiqiuti uitgekomen omdat ik daar goede reviews van lees en ik het idee heb hier meer in te kunnen configureren. Ik heb er echter nog geen ervaring mee. Mocht alles via Ziggo spul kunnen (modem/Wifi boosters) dan hoor ik dat ook graag.

Wat info betreft gebouw en wensen:

 • De 14 kamers zijn verdeelt over 3 verdiepingen. Op de 1e verd een algemene ontbijtzaal.
 • Verdiepingen zijn verbonden met een open trappenhuis. Hierbij wil ik de AP’s in het trappenhuis plaatsen. Grootste afstand vanaf AP naar uiterste hoek kamer is ongeveer 13m. Dit is horizontaal gemeten op één verdieping, dus in deze situatie zou elke verdieping een AP hebben.
 • Elke verdieping heeft een stroompunt in het trappenhuis waar AP komt te hangen.
 • Tussenmuren zijn van enkelsteens baksteen en vloeren bestaan van onder naar boven uit monumentaal gipsplafond – houten balken/planken – fermacell cementvezelplaten – laminaat.
 • Reeds gerestaureerd monumentaal pand, dus lastig om gaten te boren en kabels te trekken.
 • Alle kamers hebben een coax-kabel, welke voor tv gebruikt gaat worden.
 • UTP is alleen in trappenhuis te trekken, naar kamers is niet meer mogelijk. Het liefst zo min mogelijk kabels.
 • Ik dacht te beginnen met 1 Ubiquiti AP en dan testen wat bereik is in het pand. Indien nodig extra AP’s ophangen.
 • Eventueel ook 1 tot 3 camera’s met mogelijkheid om vanaf andere locatie live te kunnen kijken. En ook opnemen ivm terugkijken.
 • Mogelijke snelheid is Ziggo abo met 60/10 of 300/40 of 600/50 Mbit/s. Andere providers is DSL, welke een stuk trager zijn.
 • Ik wil een eigen netwerk en een netwerk voor de gasten.
 • Op de TV’s staan apps als Netflix, Disney+ of NPO Start. Deze moeten via de WiFi werken. Gasten kunnen hierop inloggen en uitloggen per TV. Maar als deze apps na zoveel jaar niet werken dan zou casten een oplossing zijn. Echter hier voorzie ik een probleem: hoe kan ik voorkomen dat kamer 2 niet op de tv van kamer 7 gaat casten?
Vragen:

 1. Is het beter om de modem (waarschijnlijk Ziggo) direct na hoofdaansluiting ( AOP) aan te sluiten of kan ik nog een meter of 8 dit punt verlengen met Coax en dan het modem plaatsen? (zie tekening)
 2. Als ik meerdere AP’s ophang, kan ik deze dan doorlussen met UTP (dus in serie). En kunnen deze dan PoE doorgeven? Of moet elke AP een eigen UTP vanaf het Modem hebben? Het liefst trek ik 1 kabel i.p.v. 3 kabels (zie tekening)
 3. Vormen meerdere AP’s ook gelijk een Mesh netwerk? Dus verplaatsen in pand zonder verlies van het signaal.
 4. Moet een AP via PoE zijn voeding krijgen of kan ik ook gewoon met een adapter per AP werken?
 5. En hoe werkt dit als ik meerdere AP’s heb, moeten deze dan elk een PoE adapter hebben? Of hang ik na de modem een PoE geschikte Switch (bijv Ubiquiti UniFi Switch 8-60W)
 6. Is Switch met PoE sowieso niet handiger voor als ik bijv camera’s willen ophangen? Of kan ik een Ubiqiuti IP-camera direct naast het AP hangen met een kort UTP ertussen? Levert de secondary poort van de AP ook stroom via PoE?
 7. Hoe kan ik de data van de camera uitlezen/terugkijken? Waar schrijft de camera zijn data naartoe? Moet hiervoor een NAS geplaatst worden?
  Ik zie dat de Ubiquiti UniFi Video UVC-G3-AF interne opslag heeft. Kun je deze bereiken via het netwerk? Kan dit ook vanaf een andere locatie via de cloud?
 8. Kan ik voorkomen dat gasten op de verkeerde tv casten door elke kamer een eigen deel van WiFi te geven? Ik weet dat door client isolation apparaten elkaar op het netwerk niet kunnen zien, dus casting werkt dan niet. Hoe kan ik casten mogelijk maken zonder de verkeerde tv te selecteren? (eigen VLAN toekennen per kamer?)
 9. Kan als elke kamer een eigen VLAN heeft de gast ook door het gehele pand WiFi opvangen op een andere AP? Dus als kamer 13 op de 3e verdieping gaat ontbijten op de 1e verdieping, kan deze dan WiFi behouden?
  Stel dat de gasten op de eerste verdieping gewoon hun WiFi behouden als ze in de ontbijtzaal zitten. (vallen binnen bereik van hun kamen VLAN) Kan ik dan bijvoorbeeld 14 VLAN’s maken voor de kamers, maar voor de 2e en 3e verdiepingen extra VLAN’s die bereik hebben op de 1e verdieping en deze dan hetzelfde SSID en wachtwoord geven? Of is hier een hele andere oplossing voor?
 10. Kan ik de Controller van Ubiquiti op een laptop installeren en deze laptop in de avond weer uitzetten? Of moet de controller software altijd draaien?
 11. Ik zie ook de UniFi Security Gateway te koop staan. Wat kan deze toevoegen? Ik lees firewall en VLAN’s. Zijn deze niet op de AP zelf in te stellen?
 12. Zelfde voor de UniFi Cloud Key. Ik lees dat hierop de controller draait, dus 24/7 overzicht van wat er gebeurt op het netwerk. Ook lees ik dat hiermee een gastenpagina te beheren is. Kan dit niet zonder de cloud key? Dus met de controller op de laptop. Zit dit niet in de AP?
Ik heb wat illustraties gemaakt. Kunnen jullie aangeven welke klopt qua opzet?

Afbeelding 1​
Afbeelding 2​
Afbeelding 3​
Alles via PoE op een switch aangesloten.
Geeft 6 kabels op 1e verdieping​
AP’s in serie geschakeld met op de lijn een PoE injector.
Geeft 4 kabels op 1e verdieping​
AP’s in serie geschakeld met op de lijn een PoE injector.
Geeft 1 kabel op 1e verdieping​
Modem ZiggoModem ZiggoModem Ziggo
UniFi Switch 8-150WUniFi Switch 8-150WUniFi Switch 8-150W*
3x AP-AC-PRO**3x AP-AC-PRO3x AP-AC-PRO
3x Video UVC-G3-AF3x Video UVC-G3-AF3x UVC-G3-MICRO (WiFi)
UniFi Cloud Key***UniFi Cloud KeyUniFi Cloud Key
* Minder PoE poorten nodig, zou ook een Switch 8-60W kunnen zijn.
** Zou hier ook AP-AC-LR kunnen zijn?
*** Ipv Cloud Key zou dit ook een laptop met controller kunnen zijn?

Aanleg WiFi netwerk PoE parallel.jpg Aanleg WiFi netwerk PoE SERIE.jpg Aanleg WiFi netwerk PoE wifi camera.jpgExcuses als het allemaal wat warrig overkomt. Heb weinig ervaring hiermee en probeer me erin te verdiepen. Hopelijk hebben jullie goede ideeën? Bij vragen probeer ik het graag te verduidelijken.

Groeten, Henk
 
Laatst bewerkt:

The_ike_master

Inactief
Berichten
202
Waarderingsscore
65
Punten
28
Locatie
Houten
Hoi Henk,
welkom op het forum.
De AP'S van Ubiquiti worden met PoE(+) voorzien van de benodigde voltages. Dus met de netwerk kabel voorzie je het AP van stroom en netwerk verbinding.
De camera's krijgen hun stroom en netwerk verbinding op de zelfde manier aangeboden.

1. Het beste kan je het modem zo dicht als mogelijk bij het ISRA punt te plaatsen.
2. De PoE verbinding van de ap's en camera's kunnen niet doorgelust worden. Ieder AP en camera heeft zijn eigen PoE voeding nodig. Je kan het beste hiervoor de 8 poort 150 watt PoE switch gebruiken. Deze kan alle 6 de apparaten van stroom en ethernet voorzien.
Je kan indien je een Ap aanschaft zoals de UAP AC Pro met 2 netwerk poorten wel de ethernet door verbinden, maar hier heb je wel voor ieder volgend AP en PoE injector nodig. Beter is ieder zijn eigen kabel. Hierdoor blijft de keten werken wanneer bijvoorbeeld 1 AP stuk gaat.
3 Mesh is niet helemaal de juiste benaming, maar snap wat je bedoeld. Wanneer je een controller hebt draaien nemen de AP's van elkaar de verbinding van de client over. De juiste benaming hiervoor is roaming.
4 Om de AP's of de camera's van stroom te voorzien moet een switch met PoE gebruikt worden of een PoE injector.
5 De switch is de meest nette oplossing zodat je niet een PoE injector bij een stopcontact hoeft weg te werken.
6 De secondary poort geeft geen PoE door. Een switch is het meest handig
7 Je kan hiervoor het beste een Cloudkey gen 2+ voor gebruiken. Dit is een opslagmedium voor camera's, een videocamera server en een netwerk controller. Je vangt hier dus alle benodigde controllers in 1 apparaat.
8 Het toekennen van Vlan's met beperkingen kan je inderdaad gebruiken mits je een router hebt die hier ondersteuning voor heeft.
9 Doormiddel van een radiusserver zou je dit kunnen bereiken. Maar weet niet of dit wenselijk. Normaal wil je een speciaal gastennetwerk met beperkte toegang. Maar het is mogelijk mits je een router uit het unifi ecosysteem gebruikt.
10 Het zou kunnen, maar beter is als deze blijft draaien zie antwoord 7
11 Dit is niet in te stellen op het ap hier heb je een USG / USG Pro / Dreammachine voor nodig. Het voordeel is dat alles is te configureren vie de controller en de AP's en switch de settings over neemt
12 Het voordeel van de cloudkey is dat deze vouding heeft vie PoE en dus draait samen met het netwerk en zeer weinig stroom gebruikt. Je kan ook het zelfde bereiken op een computer met controller mits deze aan blijft.
 

Henkie007

Inactief
Berichten
4
Waarderingsscore
3
Punten
0
 • Topicstarter Topicstarter
 • #3
Wauw, bedankt voor het uitgebreide antwoord The_ike_master!

Toch nog wat vragen naar aanleiding van uw antwoorden:

2. De PoE verbinding van de ap's en camera's kunnen niet doorgelust worden. Ieder AP en camera heeft zijn eigen PoE voeding nodig. Je kan het beste hiervoor de 8 poort 150 watt PoE switch gebruiken. Deze kan alle 6 de apparaten van stroom en ethernet voorzien.
Je kan indien je een Ap aanschaft zoals de UAP AC Pro met 2 netwerk poorten wel de ethernet door verbinden, maar hier heb je wel voor ieder volgend AP en PoE injector nodig. Beter is ieder zijn eigen kabel. Hierdoor blijft de keten werken wanneer bijvoorbeeld 1 AP stuk gaat.
Voor de degelijkheid vh netwerk snap ik dat elk apparaat bedraden naar de switch beter is. Dit wil ik ook als het lukt qua kabels trekken. 6 kabels wordt een veel dikkere buis dan eentje. Ik denk dat ik dit in het werk nader moet gaan bepalen. Maar zoals ik lees zou dus de optie van afbeelding 3 wel mogelijk zijn, toch? Dus op de route naar de volgende AP een PoE injector ertussen en de G3-micro's zouden draadloos kunnen. Zou erg veel kabels schelen. (hoewel lokaal bij stopcontact inderdaad een adapter hangt)

Maakt het qua instelmogelijkheden nog uit of de AP's in serie staan? Heeft elke AP op een eigen poort op switch meer instelmogelijkheden? Of is de softwarematig via een USG wel te regelen?

8 Het toekennen van Vlan's met beperkingen kan je inderdaad gebruiken mits je een router hebt die hier ondersteuning voor heeft.
9 Doormiddel van een radiusserver zou je dit kunnen bereiken. Maar weet niet of dit wenselijk. Normaal wil je een speciaal gastennetwerk met beperkte toegang. Maar het is mogelijk mits je een router uit het unifi ecosysteem gebruikt.
Dit zou dan met die Ubiquiti UniFi Security Gateway kunnen toch? Dus met een USG is een radius server niet nodig?

Bedoelt u met het laatste deel van uw antwoord dat mijn idee van een tweede VLAN voor elke kamer, die géén Wifi-bereik heeft op de 1e verdieping, inderdaad een oplossing kan zijn? Of wordt dit anders gedaan binnen een Unifi ecosysteem?

Hoeveel VLAN's kunnen er eigenlijk aangemaakt worden? Ik weet niet of hier een beperking opzit? Had ook bedacht dat ik eventueel meerdere AP's kon gebruiken en deze dan allemaal opsplitsen in 4 SSID's (2,4 en 5 Ghz + Gast 2,4 en Gast 5 Ghz), maar dit zou dan ook weer roaming problemen geven.

12 Het voordeel van de cloudkey is dat deze vouding heeft vie PoE en dus draait samen met het netwerk en zeer weinig stroom gebruikt. Je kan ook het zelfde bereiken op een computer met controller mits deze aan blijft.
Hoe benader ik deze cloud key? Ik zie dat je via bluetooth je met telefoon of tablet kan benaderen, maar kan dit ook met je laptop? Kan je dan de controller-software instellen met een laptop?

In een recensie bij Coolblue lees ik:
Een laatste pluspunt is dat je met een gratis Ubiquiti account cloud access krijgt op je cloudkey en via het internet van overal toegang hebt op je netwerk en video controllers (zonder dat je in je router port forwards en dergelijke hoeft in te stellen).
Deze optie is optioneel, de cloudkey kan ook volledig offline gebruikt worden.
Dit is erg handig voor als ik dus van thuis uit een kijkje wil nemen in het pand!

Ik zie ook weinig prijsverschil tussen de Gen2 en de Gen2-plus. Laatste heeft veel meer opslag, dus altijd beter toch?


Maak ik het mijzelf niet te moeilijk door de gasten casting op hun tv's te gunnen? Als ik puur alleen tv-zenders geef en toegang tot de apps op de tv via het tv-menu, dan kan ik gewoon af met één gastennetwerk met client isolation voor de veiligheid. Dus geen gedoe met VLAN's.....

Heel erg bedankt voor het reeds beantwoorden van mijn vele vragen! (y):D
 

The_ike_master

Inactief
Berichten
202
Waarderingsscore
65
Punten
28
Locatie
Houten
Je kan ook werken met meerdere switches. Maar is natuurlijk wel wat duurder. Op deze manier kan je strategische plaatsen kiezen waarvan je de kabels door trekt.
Als je wilt werken met vlans vraagt dat wel wat uitzoekwerk. Je kan poorten van de switches vlans mee geven. Je kan dan ook meerdere netwerken aanmaken. Door bij de ap's gebruik te maken van wpa enterprise moet je met een radius server werken waar de usg en de controller je van kan voorzien. Je maakt dan apparte logins op je netwerk aan die zijn gelinkt aan een vlan. Klinkt eenvoudiger dan het is om het werkend te krijgen, maar is te doen.

Ieder ap op een eigen poort op een switch geeft meer controle omdat je het aabtal vlans per ap kan beperken. Is niet noodzakelijk maar wel netter. Het aantal vlans die je kan maken zijn er heel veel.

De cases die je omschrijft met casten weet ik even niet zo snel een antwoord op. Moet ik even over na denken.

De cloudkey gen 2 + is de enige cloudkey met hdd. Je kan hem benaderen via de browser of app op android en iOS. Bij het instellen kan je hem inloggen op de online omgeving van ubiquiti waardoor je eenvoudig vanuit buiten het netwerk kan inloggen.
Met casten maak je het wel een stuk moeilijker maar niet onmogelijk.
In welke omgeving zit je eigenlijk?
 

Hofstede

Administrator
Forumleiding
Berichten
1.589
Oplossingen
5
Waarderingsscore
759
Punten
113
Even een opmerking over het casten: Als je op de Chromecast de gast-mode aanzet dan kan iedere gast rechtstreeks naar de Chromecast casten zonder dat hij op het WiFi netwerk hoeft te zitten.

Nog een andere opmerking: Kijk ook even naar het juridische aspect van het aanbieden van WiFi en het plaatsen van camera's. Niet alles is zomaar toegestaan.
 

The_ike_master

Inactief
Berichten
202
Waarderingsscore
65
Punten
28
Locatie
Houten
Bij het aanbieden van WiFi aan gasten zou ik deze gasten wel isoleren van elkaar en de rest van het netwerk. Dit vraagt wel een uitgebreide configuratie wat wel lastig kan zijn voor iemand zonder ervaring met de configratie zeker als je via het wifi ook wil streamen naar tv's. Ik zou hier persoonlijk iets terughoudend in zijn en echt een gastennetwerk te maken met login scherm en client isolatie.

hier een klein beetje info over het aanbieden van WiFi
 

Henkie007

Inactief
Berichten
4
Waarderingsscore
3
Punten
0
 • Topicstarter Topicstarter
 • #8
Je kan ook werken met meerdere switches. Maar is natuurlijk wel wat duurder. Op deze manier kan je strategische plaatsen kiezen waarvan je de kabels door trekt.
Als je wilt werken met vlans vraagt dat wel wat uitzoekwerk. Je kan poorten van de switches vlans mee geven. Je kan dan ook meerdere netwerken aanmaken. Door bij de ap's gebruik te maken van wpa enterprise moet je met een radius server werken waar de usg en de controller je van kan voorzien. Je maakt dan apparte logins op je netwerk aan die zijn gelinkt aan een vlan. Klinkt eenvoudiger dan het is om het werkend te krijgen, maar is te doen.

Ieder ap op een eigen poort op een switch geeft meer controle omdat je het aabtal vlans per ap kan beperken. Is niet noodzakelijk maar wel netter. Het aantal vlans die je kan maken zijn er heel veel.

De cases die je omschrijft met casten weet ik even niet zo snel een antwoord op. Moet ik even over na denken.

De cloudkey gen 2 + is de enige cloudkey met hdd. Je kan hem benaderen via de browser of app op android en iOS. Bij het instellen kan je hem inloggen op de online omgeving van ubiquiti waardoor je eenvoudig vanuit buiten het netwerk kan inloggen.
Met casten maak je het wel een stuk moeilijker maar niet onmogelijk.
In welke omgeving zit je eigenlijk?

Bedankt voor je antwoord!
Heb op Youtube een filmpje gevonden die geschikt is voor mij (maker noemt zichzelf 49% Moron and 51% IT-guy :D), hierbij wordt een WPA Enterprise WiFi with USG as RADIUS Server setup geconfigureerd. Misschien is het maar gewoon het beste als ik een aantal onderdelen ga bestellen en hiermee een kleinere versie van het netwerk maak. Dan start ik klein en kan ik later extra AP en camera toevoegen.

Dus boodschappenlijstje wordt dan zoiets:
Abo internet:Ziggo
HD video (720p or 1080p) streams require a bandwidth of at least 5 Mbps, while the best internet speed for 4K streaming is a minimum of 25 Mbps.
Dus een lijn van 300/40 zou voldoende moeten zijn, want toch geen volledige bezetting of gelijktijdigheid. Kan altijd nog ophogen naar 600/50
Router:UniFi Security Gateway
Switch:UniFi Switch 8 (150W)
(zou met 4 PoE kunnen, maar 8 geeft wel meer speling)
Controller:UniFi Cloud Key Gen2 Plus
Access Point:UniFi AC Pro
IP-Camera:G3 Micro (of andere Gr-Flex, scheelt hoop geld, maar wel meer kabels nodig)
Kabels:Cat 7 S/FTP
(extra shielding ivm met bij elkaar in één buis zitten)
Goed lijstje zo?

Even een opmerking over het casten: Als je op de Chromecast de gast-mode aanzet dan kan iedere gast rechtstreeks naar de Chromecast casten zonder dat hij op het WiFi netwerk hoeft te zitten.

Nog een andere opmerking: Kijk ook even naar het juridische aspect van het aanbieden van WiFi en het plaatsen van camera's. Niet alles is zomaar toegestaan.

Wat ik eigenlijk voor ogen heb is een scheiding van het netwerk voor Gast-WiFi, TV-apps en Camera/eigen toegang. Hierbij moeten de gasten inloggen op een soort WiFi landing page. Ik zit in de binnenstad, dus veel netwerken om mij heen, maar dus ook buren die mee zouden willen liften. Wachtwoord moet dus alleen aan de gasten verstrekt worden en dan wekelijks of maandelijks wisselen. In hotels zie ik ook wel eens dat er met naam & kamernummer ingelogd wordt, dat lijkt wat meer in lijn met iedere kamer een eigen VLAN. Anderzijds is het natuurlijk makkelijker om gewoon een enkele algemeen wachtwoord te hebben voor de gast-wifi, en deze dan wekelijks te wisselen.
Het hele casting gebeuren ga ik maar even bekijken als ik zover ben dat ik het meeste van het netwerk in orde is. Zoals ik het lees is dit vooral softwarematig en niet per definitie afhankelijk van extra apparatuur. Mocht het niet lukken, dan kan men sowieso inloggen en uitloggen op de Netflix of Disney app op de tv zelf.
Ik bedoel trouwens met casten, de casting functie in de TV zelf, dus niet een losse chromecast (jat-gevoelig). Ik ga eens bij mijn eigen TV kijken welke functies deze heeft qua gast-mode. TV's zijn ook nog niet gekocht, dus daar kan ook wel eens verschil in zitten.

Goede tip wat betreft camera's en juridisch! Dit ga ik even verder uitzoeken. Heb poos geleden al wel een AVG richtlijn opgesteld, waarbij ik volgens mij gewoon kan aangeven hoe lang iets bewaard wordt en waarom er gefilmd wordt. Ook moeten er bordjes hangen met "camerabewaking". Er wordt dus niet stiekem gefilmd.

Al met al nog een hoop uitzoekwerk en in te stellen! Dit topic zal nog wel wat langer worden ?. Eerst maar eens even schappelijke prijzen vinden!
 

The_ike_master

Inactief
Berichten
202
Waarderingsscore
65
Punten
28
Locatie
Houten
1584115433727.png

je kan ook hier voor kiezen samen met een gasten hotspot. De login gegevens verlopen dan simpelweg. (Deze gegevens zijn even fictief, gebruik de optie niet meer).
Mag ik je vragen in welke woonplaats dit gerealiseerd wordt?
Wel een erg leuk project. Heb je vragen stel ze gewoon.
Boodschappenlijstje ziet er prima uit
 

Hofstede

Administrator
Forumleiding
Berichten
1.589
Oplossingen
5
Waarderingsscore
759
Punten
113
Dat aanhangsel is alleen voor de PoE voeding voeding ethernet. G3 Micro werkt alleen via WiFi.
Daarom zou ik voor vast opgestelde camera’s met bedrade ethernetverbinding voor de Flex gaan.
 

Marnix61

UniFier
Berichten
405
Waarderingsscore
113
Punten
43
Locatie
Twenterand
Juist, viel me op want moet ook nog flink inkopen binnenkort. Stroomkabel blijft volgens mij ook in zicht, en dat je hem er zo magnetisch voor weg kunt trekken?
Daarom neem ik die niet.
 

Henkie007

Inactief
Berichten
4
Waarderingsscore
3
Punten
0
 • Topicstarter Topicstarter
 • #13
je kan ook hier voor kiezen samen met een gasten hotspot. De login gegevens verlopen dan simpelweg. (Deze gegevens zijn even fictief, gebruik de optie niet meer).
Mag ik je vragen in welke woonplaats dit gerealiseerd wordt?
Wel een erg leuk project. Heb je vragen stel ze gewoon.
Boodschappenlijstje ziet er prima uit

Dat ziet er ook goed uit! Heb even op de help-site van Unifi zelf gekeken, maar snap niet helemaal of je nu een voucher per persoon/device maakt. Of bedoelen ze bij Quota--> Multi use --> 2 usages dat je voor die voucher 2 apparaten kunt koppelen aan de WiFi? Dus dan zou ik bijvoorbeeld voor 14 kamers = 28 personen dan dus minimaal 28 usages moeten hebben? En dan bijvoorbeeld die voucher na een week laten verlopen? Moet ik het zo zien?
Wat betreft woonplaats, ik houd het bewust een beetje vaag ivm netwerk-vragen hier. Heb liever niet dat ik dadelijk in dit topic vanalles heb staan dat te herleiden is naar de precieze locatie en ik teveel prijs geef over mijn configuratie vh netwerk. Kan wel zeggen dat het in een stadje is in de regio van Nijmegen en Arnhem. Per PM vind ik dit minder erg om te beantwoorden. Ik waardeer de hulp zeer zeker en hoop zelf ook een toevoeging te vormen uiteindelijk met de aanleg van mijn netwerk.

hotspot_manager.vouchers.create_new.pngJuist, viel me op want moet ook nog flink inkopen binnenkort. Stroomkabel blijft volgens mij ook in zicht, en dat je hem er zo magnetisch voor weg kunt trekken?
Daarom neem ik die niet.

Volgens mij blijft die magnetisch connector (dus dat witte stekkertje) wel in de behuizing zitten, dus als je aan het draad zou trekken kan die kop niet weg omdat die tussen muur en behuizing zit.
Wel moet ik toegeven dat ik twijfels heb bij die koppeling met die magnetische kogel, wat doet bijvoorbeeld stof na verloop van tijd en je zou dan ook de kop van de camera eraf kunnen trekken. Toch zal dat fysiek beïnvloeden vd camera lastig worden bij ons, komen waarschijnlijk hoog in de hoek van trappenhuis te hangen.
Die PoE adapter/koppeling die meegeleverd wordt is trouwens ook een unit zeg! ?
Wel is de camera zelf echt een stuk kleiner dan de gewone G3
Ik ga die camera's allemaal eens goed met elkaar vergelijken.
 
Laatst bewerkt:

The_ike_master

Inactief
Berichten
202
Waarderingsscore
65
Punten
28
Locatie
Houten
Geen probleem m.b.t. de regio was ik benieuwd naar. Meer vanwege eventueel hulp etc mocht het echt nodig zijn :).
Voor mij ligt het wat te veel uit de buurt. Je kan het best per kamer een code uitgeven met de houdbaarheid vergelijkbaar met het verblijf. Deze verlopen dan automatisch en heb je geen omkijken na. De configuratie is gelijk met de meeste die hier op het forum komen. Maar voorzichtigheid is op internet altijd goed. Zonder toegang tot de controller kunnen mensen niet veel aanrichten op je netwerk, mits goed geconfigureerd. Zorg altijd voor sterke wachtwoorden en verander deze met regelmaat. Je kan met de gastenlogin ook gebruik maken van een radius server. Ik weet dan alleen niet of je iemand in een vlan kan stoppen gelijk met de instellingen op dat account.
Met multi use geef je aan hoe vaak het ticket gebruikt kan worden. Dus inderdaad hoeveel clients.
 
Bovenaan