Reset (GUI-)instellingen Network applicatie

rheinen

UniFier
Berichten
131
Waarderingsscore
45
Punten
28
Locatie
Achterhoek
Hoi allemaal,

Situatie:
Ik heb de Network applicatie (7.0.23) draaien op een UDM Pro. Ik draai deze meestal op de nieuwe UI.
Als gebruikersinstellingen (Settings > System) heb ik de taal op Nederlands staan en de tijdweergave op 24-uurs.
Verder heb ik onder Unify Devices en Client Devices bij de Display Options alle filters en kolommen aan staan.

Probleem:
Eens in de zoveel tijd worden bovenstaande instellingen gereset. Bij de gebruikersinstellingen komt geen taal te staan en de tijdsweergave gaat naar 12-uur. Bij de Unify en Client Devices worden dan enkel de standaard filters en kolommen getoond. Ik heb geen idee wat de oorzaak van deze reset is.

Bij de vorige versies van de Network applicatie had ik hetzelfde probleem.

Vraag:
Is dit een bekend probleem en hoe is dit op te lossen?
 

Hofstede

Forumleiding
Administrator
UniFier
Berichten
2.541
Oplossingen
7
Waarderingsscore
1.788
Punten
213
Ben er niet 100% zeker van, maar volgens mij worden deze instellingen opgeslagen in de browser (cookies). Dus als je deze reset dan ben je de instellingen kwijt.
 

rheinen

UniFier
Berichten
131
Waarderingsscore
45
Punten
28
Locatie
Achterhoek
  • Topicstarter Topicstarter
  • #4
Ik blaas dit onderwerp nieuw leven in, want ik merk dat ik dit probleem blijf houden en het ook hardnekkiger wordt.

Op dit moment draai ik Network 7.2.85 en als ik via System de taal, tijdformaat aanpas en verander naar de oude interface, dan zijn de volgende keer dat ik inlog op de applicatie alle instellingen weer teruggezet. Ik verwijder in de tussentijd geen cookies of wis mijn browsergeschiedenis.

Hebben jullie een idee waar het nog meer aan zou kunnen liggen?

EDIT: bij het veranderen van de gegevens en opslaan wordt ook netjes weergegeven dat de UI instellingen zijn opgeslagen, dus daar kan het niet aan liggen.
 
Laatst bewerkt:

Hofstede

Forumleiding
Administrator
UniFier
Berichten
2.541
Oplossingen
7
Waarderingsscore
1.788
Punten
213
Ik heb het hier even getest maar bij mij werkt het normaal. Bij onschakeling blijft alles netjes staan. Welke browser gebruik je?

Ik heb nog steeds het idee dat je browser het niet toestaat om de cookie met deze instelling op te slaan. Dus als je weer opstart krijg je de default browser settings weer terug.
 

gewoon in de kroeg

Donateur
UniFier
Berichten
487
Waarderingsscore
324
Punten
63
volgens mij komt dat je ingelogd bent geweest met je Android app
kwam ik tegen met testen

dan springt hij van 24 naar 12 uur en donker wordt weer licht
Heb ik geen last van hoor.
Ben ook (tevreden) android gebruiker.
Instelling op PC is dark mode en 24 uur tijd instelling.
Op Android gebruik ik Light mode en 24 uur instelling, dit heeft geen effect op mijn PC instelling.
 

Reddwarf

UniFier
Berichten
459
Waarderingsscore
598
Punten
93
De gedacht ging dat het te maken heeft met firefox an dan in combinatie met devandroid app… ik gebruik de meeste combinaties met zowel android, ios en MacOS maar meestal met firefox.
Ga het in ieder geval de komende tijd in de gaten houden… dank voor de hint @John Pennings
 

John Pennings

UniFier
Berichten
2
Waarderingsscore
3
Punten
3
zover ik ben is login met chroom zwart en 24 uur
volgende ochtend log ik in met mijn app op mijn Android S20 in om te kijken voor updates Early Acces
log app uit en browser op mobiel
uurtje later log ik in met pc is alles wit en 12uur (meestal)

(y)
 
Bovenaan