Solaredge en UniFi?

PE1PQX

Donateur
UniFier
Berichten
1.045
Waarderingsscore
549
Punten
113
Locatie
Land van Bartje
Website
www.pe1pqx.eu
In principe moet je wel afstand houden tussen de stroomkabels en de communicatielijnen. Maar dat zal moeilijk te realiseren zijn en het is maar een korte afstand....
In een 'thuis'-situatie zal dit wel mee vallen omdat de vermogens die door de stroomkabels gaan dermate laag zijn dat deze een minimaal invloed hebben op een datakabel. In fabrieks situaties (waar veel meer vermogens door kabels gaan en hierdoor grotere magneetvelden die rommel in datakabels kunnen veroorzaken) zou ik wel goed scheiden en eventueel met goed afgewerkte STP kabel werken.
 

MartinM

UniFier
Berichten
153
Oplossingen
1
Waarderingsscore
68
Punten
28
Locatie
Regio 0478
Ik heb eenzelfde soort config. Een buis met daarin 40m FTP (2X), daarnaast een 5x 4 mm2 kabel. Alle drie in mantel buis met trekkoordje.

Vaste lan aansluiting op poortje in iot vlan.
De data wordt via scriptje in Domoticz geïmporteerd. Domoticz draait op een NUC. Geen problemen gehad afgelopen jaar.
 

m4v3r1ck

$ sudo -i
UniFier
Berichten
2.568
Oplossingen
3
Waarderingsscore
1.294
Punten
163
  • Topicstarter Topicstarter
  • #23
Nog wat tips voor de Solar Edge:

  • Als je gaat voor LAN aansluiting, laat dan WiFi uitzetten. De SolarEdge creëert een eigen WiFi/Hotspot en die is best sterk. Dat is één stoorzender minder in jouw omgeving :)
  • Laat meteen de nieuwste firmware installeren; ik heb in februari een paar dagen in storing gezeten en dat was pas opgelost met de nieuwste firmware. Gelukkig heb ik weinig verlies gemaakt want de zon scheen niet echt volop :LOL:
Dankjewel voor deze nuttige gebruikerstips! 👍🏻
 

Vergelijkbare onderwerpen

Bovenaan