Solaredge en UniFi?

Ok, vreemd dat ie bij mij dan z'n verbinding kwijt raakte. Mss binnenkort maar weer eens proberen. Is alweer bijna 3 jaar geleden geïnstalleerd en toen ook uitgeprobeerd. Mogelijk kunnen ze er in de tussentijd wel mee omgaan.
 
Beetje laat om nog te reageren op dit draadje maar heeft iemand geprobeerd de omvormer op een apart IoT WiFi netwerk te zetten en de optie 'Hide WiFi Name' aangezet?
Zodra ik dit doe verliest de omvormer z'n verbinding.
Soms wil een device gewoonweg niet aanloggen op een hidden netwerk. Onlangs gebeurde dit bij mij toen ik voor het eerst met een ESPHome device (dacht ik :unsure:). bezig was. Misschien willen sommige devices eerst het SSID zien (of blijven zien). De locatie van je SolarEdge kan hier wellicht ook hier debet aan zijn omdat het Wifi signaal wellicht minimaal is. Kortom geen ervaring met SolarEdge maar herkenbaar.
 
Ik heb kabeltje getrokken. Principieel sluit ik alles per kabel aan tenzij het niet kan (tablet, smartphone) of er echt een goede reden voor is om wifi te gebruiken. Welk vlan je dan gebruikt is dan een keuze.
 
  • Leuk
Waarderingen: m4v3r1ck
Activiteit
Er wordt op dit moment (nog) geen nieuwe reactie gepost.
  Topic Status: Hallo . Er is al meer dan 14 dagen geen nieuwe reactie meer geplaatst.
  De inhoud is mogelijk niet langer relevant.
  Misschien is het beter om in plaats daarvan een nieuw onderwerp te starten..