UA-PRO update failed

Danny

UniFier
Berichten
32
Waarderingsscore
5
Punten
8
Bij een poging om de firmware 2.1.136 update van gisteren te doen krijg ik volgende foutmelding 'Update failed: response code error: 404, request headers: {range=[bytes=0-0], user-agent=[FileDownloader/1.7.7]} response headers: {content-length=[44], content-type=[application/json; charset=utf-8], date=[Fri, 28 Jan 2022 07:34:29 GMT]}'

Heeft er iemand een idee hoe dit op te lossen is?
 

Hofstede

Administrator
UniFier
Berichten
2.873
Oplossingen
8
Waarderingsscore
2.086
Punten
213
Zo te zien heeft de UA-PRO geen verbinding met internet. Heb je wel een juiste DNS ingevuld?
 

Danny

UniFier
Berichten
32
Waarderingsscore
5
Punten
8
  • Topicstarter Topicstarter
  • #3
Hoezo geen verbinding met internet? Deze is aangesloten aan de UA-Hub, alles werkt. De recentste update van de UA-Hub ging foutloos.
 

Hofstede

Administrator
UniFier
Berichten
2.873
Oplossingen
8
Waarderingsscore
2.086
Punten
213
Tja, error 404 betekent nu eenmaal dat de download niet gevonden kan worden. Dus het update proces probeert waarschijnlijk de firmware file te downloaden van internet en kan hem niet vinden.

En, tenzij het update proces bij een UA Pro compleet afwijkt van alle andere Unifi devices, bij een update probeert een Unifi device de firmware altijd rechtstreeks te downloaden van internet.

En dat de UA HUB wel werkt, zegt dus niks over de UA Pro.
 

Danny

UniFier
Berichten
32
Waarderingsscore
5
Punten
8
  • Topicstarter Topicstarter
  • #5
Enig idee hoe ik dit kan oplossen? Al de instelling voor dit device zijn gelijk aan deze van de andere.
 

Hofstede

Administrator
UniFier
Berichten
2.873
Oplossingen
8
Waarderingsscore
2.086
Punten
213
Ik weet niet of dat bij de Access producten ook zo werkt. Die optie heb je volgens mij alleen in de Unifi netwerk controller.
 

Eddie the Eagle

Moderator
UniFier
Berichten
2.675
Oplossingen
3
Waarderingsscore
2.173
Punten
163
Ik weet niet of dat bij de Access producten ook zo werkt. Die optie heb je volgens mij alleen in de Unifi netwerk controller.
My bad......ik dacht dat het om een AP ging; die UA Hub heeft ook gewoon PoE ethernet poorten. Ik moet beter leren lezen.
 

Reddwarf

UniFier
Berichten
558
Waarderingsscore
721
Punten
143
Wat bij mij vaak helpt:
- met de linkerhand ctrl-alt ingedrukt houden
- met de rechterhand de stekkeruit trekken

even serieus, heb je de hele boel al een keer geherstart?
 

Reddwarf

UniFier
Berichten
558
Waarderingsscore
721
Punten
143
Frustrerend dit soort dingen. Lukt het wel om een oudere firmware te installeren? Dit om uit te sluiten dat de link bij UI niet is verwijderd en/of aangepast.
 

Hofstede

Administrator
UniFier
Berichten
2.873
Oplossingen
8
Waarderingsscore
2.086
Punten
213
Nee, volgens mij kun je hier niets "met de hand" doen.

Bij camera's kan het wel, want de camera's hebben nog een web-interface, maar die firmware wordt bij elke Protect versie overschreven.
 

Danny

UniFier
Berichten
32
Waarderingsscore
5
Punten
8
  • Topicstarter Topicstarter
  • #16
Vandaag een udate gehad van de UDM SE en dan lukte de update van de UA-PRO wel. Conclusie: fout lag bij Ubiquiti => die mannen kunnen voor nogal wat stress zorgen!
 
Bovenaan