Ubiquiti Unifi UAP-AC-M of 6 Lite

Larsieh

UniFier
11 mei 2023
2
0
1
Welke overwegingen moet ik mee nemen tussen de keuze Ubiquiti Unifi UAP-AC-M of 6 Lite in een schuurtje buiten?
Binnenshuis is alles uitgerust met de UniFi AP AC Pro. Maar wil graag het bereik buiten vergroten, zijn losse antennes dan beter als een schotel die naar beneden gericht is?
Waar moet ik rekening mee houden?

1685048160126.png1685048179002.png
 
Toevallig dat er pas een handleiding hier verschenen is met de stralingspatronen, wel door een vertaalmachine vertaald en niet dat ik er ook maar iets van snap, behalve dat de schotels uiteraard meer omni-directioneel stralen.

Zelf heb ik de UAP-AC-M in de garage hangen en ik kan niet anders zeggen dan dat ie perfect werkt. Het handige van die vorm is dat je die heel simpel met een paar tiewraps ergens aan bevestigd terwijl het dan nog steeds strak uitziet. Ik heb wel wat zitten spelen met de antennes maar dat doet weinig; ik heb ze zo staan als in je foto. Ik heb bereik in de hele tuin; onderstaande snapshot is met mijn Iphone op 5Ghz in de tuin op 30m afstand van het AP. De andere 2 apparaten staan in de garage, zowat op het AP maar die hebben geen geweldige wifi aan boord zullen we maar zeggen.

1685085697767.png


Het verschil tussen wifi 5 en wifi 6 zegt mij persoonlijk heel weinig (lees niets). Ik heb 5 AP`s in huis en allen wifi 5 en zie geen enkele reden om dat te upgraden tot ze EOL zijn. Persoonlijk zou ik voor in de garage, of buiten voor de AP-AC-M of de U6 Mesh (zie reactie van @dbw) gaan; die laatste is dan wel duurder en de eerstgenoemde werkt zoals gezegd ook al uitstekend. Er is ook nog de UAP-AP-M-PRO trouwens; zelfde prijsklasse als de U6 Mesh. De overweging tussen de wifi 5 en 6 modellen, is dat de eerstgenoemde ouder zijn en dus eerder EOL zullen zijn. Dat zou dus wel voor de U6 Mesh spreken, uiteraard tegen meerprijs dan. Laat ik het nog anders zeggen.....ik ga mijn huidige AP-AC-M niet upgraden maar als ik `m niet zou hebben, dan zou ik zelf de U6 Mesh in mijn garage hangen.
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: Larsieh
Activiteit
Er wordt op dit moment (nog) geen nieuwe reactie gepost.