Unifi AP's voor alleen wifi

tvwalsem

New UniFier
Berichten
4
Waarderingsscore
0
Punten
1
Hallo,

Sorry allereerst, ik ben erg onervaren op het gebied van netwerken, maar dit leek mij de juiste plaats om mijn vraag te stellen.

Momenteel ben ik in het bezit van 1 Unifi AP NanoHD en wil mijn (toekomstige) netwerk gaan uitbreiding naar nog 2 AP's. Echter wil ik graag de wifi van de KPN router uitschakelen zodat ik één SSID heb voor het hele huis. Alle bedraade apparaten zijn wel verbonden met de KPN router.

Mijn vraag: is het mogelijk om alleen unifi wifi netwerk aan te maken en de KPN wifi uit te zetten terwijl mijn PC ed. wel bedraadt aangesloten zijn op de KPN router?

Geeft dit problemen als ik bijvoorbeeld van mijn PC naar mijn TV wil streamen oid?

Groet,

Tim
 

Bijlagen

  • schematische uitleg.png
    schematische uitleg.png
    148,4 KB · Weergaven: 10

MacBert

New UniFier
Berichten
18
Waarderingsscore
5
Punten
3
Dat geeft geen enkel probleem zoals je het voorstelt.
In het kpn modem kun je de WiFi uitzetten.
ps kijk wel ff goed naar je kanaal indeling met UniFi en check op diverse plekken in je huis waar je de ap’s wilt plaatsen om interferentie met evt buren te voorkomen
 

Eddie the Eagle

Moderator
Forumleiding
Berichten
1.733
Oplossingen
3
Waarderingsscore
1.487
Punten
163
Dat gaat inderdaad perfect, dat was ook mijn eerste Unifi setup zo (met Ziggo dan). Ik zou wel vanaf het begin met de controller software werken, evt vanaf een laptop, en niet met de standalone App. Controller hoeft niet altijd online te zijn, ik keek er om de paar maanden eens in voor updates, ging prima, tot je meer wil ;)
 

edwin2019

UniFier
Berichten
350
Waarderingsscore
67
Punten
28
Locatie
Groningen
Maar vergeet niet om een backup van de configuratie te maken voor en na eventuele wijzingen. Er komt een moment dat je daar erg blij van wordt, recentelijk zelf mogen ervaren nadat ik thuis eea goed in de soep had laten lopen. Terugzetten config was aanzienlijk sneller als alle stappen weer ongedaan maken.
 
Bovenaan