Unifi Switch achter Experia Box v10 geeft problemen

MFK

UniFier
7 mrt 2021
3
1
3
Ik heb achter een Experia Box V10 (DSL pairbonding) een Unifi Switch 8-60W, twee APs (Wifi6 Lite) en een AP Lite bekabeld geplaatst. Nu werkt de switch alleen als ik het AP beneden direct in de Experia Box plug. De andere twee APs hebben wel gewoon connectie via de switch. Maar als ik dus alleen een kabel van de ExperiaBox naar de switch heb en verder alles op de switch aansluit dan mist de switch verbinding.

Ik wil juist graag alle APs op de switch aansluiten, vanwege PoE.

Hoe kan ik zorgen dat de switch internet verbinding krijgt vanuit de Experia Box?
 
Andere kabel geprobeerd, zonder effect.

Als ik de kabel van het AP beneden aansluit op de switch dan knippert het oranje LED van de internet verbinding. De LEDs van de andere twee APs zijn groen. De LED van de kabel tussen ExperiaBox en switch is groen.

In de controller zie ik een werkende uplink (FDX 1.000) op poort 1 waar de verbinding met de ExperiaBox zit, waarbij staat dat de uplink loopt via het AP beneden.
 
Ja.

Heb inmiddels het issue opgelost door het AP beneden naast de switch te zetten en met een andere kabel direct op de switch aan te sluiten. Kabel door kruipruimte is kennelijk wel in staat om internet van ExperiaBox naar AP te sturen, maar werkt niet goed op de switch.... Ga die kabel binnenkort vervangen.

Dank voor de hulp.
 
  • Leuk
Waarderingen: PcRene
Activiteit
Er wordt op dit moment (nog) geen nieuwe reactie gepost.
  Topic Status: Hallo . Er is al meer dan 14 dagen geen nieuwe reactie meer geplaatst.
  De inhoud is mogelijk niet langer relevant.
  Misschien is het beter om in plaats daarvan een nieuw onderwerp te starten..