Fixed IP adressen

iwolke

UniFier
11 jan 2019
72
11
8
Ik probeer op mijn netwerk altijd aanwezige devices een vast IP adres te geven. Dit werkt prima door ze in de controller een fixed IP toe te wijzen. So far so good.
Helaas ben ik nu wat met devices aan het schuiven geweest. Ik wil een adres toewijzen aan een nieuw device en mij controller (in de 1.9.3 UDM Pro) vertelt me dat dis adres al is toegekend aan een device. In de lijst met clients (ook de niet actieve) zie ik hem echter niet terug.

Is er een manier om een lijst met gereserveerde Fixed IP adressen te laten zien? Ik zie overal verwijzingen naar Insights maar als ik daar op min UDM Pro controller naar toe ga zie ik alleen de tabs WifiScanner en WifiMan, en geen clients.....

Tips??

Ignasz
 
Een ip adres wordt uitgedeeld met een leasetijd, denk dat die nog niet verstreken is.
Simpelste is om alle devices uit te zetten, router reboot geven (dan vergeet hij alle uitgedeelde ip adressen) en dan de devices opnieuw te starten zodat deze een opnieuw een ip adres ophalen.
Op deze wijze hoef je niet uit te zoeken welk device "dwars" ligt.
 
UDMP => Classic Mode => Network => Insights => Check of je Fixed IP er bij staat => Bij Last 24 Hours kies je ALL

Dan zie als voorbeeld dit. De 2 Ziggo dingen zijn nu dus niet in het netwerk aanwezig.

fixed.png
 
  • Leuk
Waarderingen: PcRene
Ziggo EoP gehad. Werkte nooit als ik het nodig had. Veel lelijke woorden geuit in die tijd. Nu kabel erheen met een AC-pro onder afdak, nooit meer problemen.
 
Werkt perfect voor waar je niet meteen een kabel krijgt. Wel een grote voorwaarde: niet via 2 verschillende aardlekschakelaars laten lopen.
 
Werkt perfect voor waar je niet meteen een kabel krijgt. Wel een grote voorwaarde: niet via 2 verschillende aardlekschakelaars laten lopen.
Heb een set Devolo Magic 1 LAN in gebruik omdat ik naar mijn garage geen utp-kabel meer kan trekken maar er ligt wel elektra naar toe vanaf mijn huis. Garage staat op ruim 60 meter vanaf mijn huis maar niet op hetzelfde perceel. Vanuit de garage stream ik zelfs 2 camera's, dus voor mij een zeer goede oplossing om via het stroomnet data te versturen. Geprobeerd dit via 2x AP-AC-Mesh te doen, maar regelmatig verbinding verbroken. Vanaf het begin zeer stabiel en totaal geen uitval van de camera's,.
 
  • Leuk
Waarderingen: erik en nn_jong
Activiteit
Er wordt op dit moment (nog) geen nieuwe reactie gepost.
  Topic Status: Hallo . Er is al meer dan 14 dagen geen nieuwe reactie meer geplaatst.
  De inhoud is mogelijk niet langer relevant.
  Misschien is het beter om in plaats daarvan een nieuw onderwerp te starten..