Youtube informatie… kijk uit !

Status
Niet open voor verdere reacties.

Eric-Jan

UniFier
22 sep 2021
238
158
43
Haarlem
Goed, je wil iets gaan kopen… je gaat op Youtube kijken ?
Kiik dan uit !
Toasty Answers is zo'n kanaal dat goed oogt, maar kontroleer altijd goed of het "feature" waar het jou om gaat ook werkelijk
dat ook is !
" Toasty Answers " zegt dat de AP AC pro PoE passthrough heeft…. dit is dus niet zo !
Toasty Answers oogt mooi, maar geeft verkeerde informatie, dit is heel misleidend, vooral als je nieuw bent voor dit soort dingen,
motto: double check
 
  • Leuk
Waarderingen: Hempie en m4v3r1ck
Yep, maar zoals meestal ook wordt aangegeven, staar je niet blind op 1 reviewer maar kijk er meerdere :)

Iemand die artikelen gesponsord heeft ontvangen om te reviewen kijkt lang niet zo kritisch naar zaken of laten wat negatieve dingen achterwege omdat ze bang zijn anders geen spullen meer te krijgen. En dan heb je natuurlijk gasten zoals hierboven waarschijnlijk niets getest hebben, wat basis informatie ergens vandaan toveren en niets facts checken :)
 
  • Leuk
Waarderingen: Eric-Jan en LTAX04
Linkje van de YT video?
1:58 >
@m4v3r1ck
@Eddie the Eagle Ja, dat heb ik ook geleerd in de loop der tijd, maar soms wordt het je wel moeilijk gemaakt, zoals bv bij PoE versie bij mijn AP AC pro zegt PoE (af) maar dit schijnt per firmware ook PoE+ (at) te wezen, maar of dit ook iets met de hardware versie te maken heeft, weet ik nu nog steeds niet.
 
De video gaat over een oudere UAP Pro en niet de UAP AC Pro die jij hebt dus let wel goed op het type ap.
 
  • Leuk
Waarderingen: dbw
Dat heb ik ook niet gezegd ik geeft alleen aan dat het om een andere ap gaat en niet zoals jij zegt in je eerste bericht AP AC pro
 
Alles wat je op het internet ziet en leest/hoort moet je goed analyseren. Er is veel goede informatie, en nog veel meer 'troep'.

Aan de kijker de taak het juiste er uit te filteren.
 
De meest youtubers krijgen veel hardware, ook al zouden ze iets kopen, dan nog…..
al die "on partijdige" meningen zoals ze dat dan zeggen, worden steeds heel nadrukkelijk uitgesproken, wat het nog meer ongeloofwaardiger maakt… zelfs specs van de fabrikant zijn soms te mooi, veel hangt ook af van de situatie, waar het uiteindelijk gebruikt wordt, ik weet wel dat ik niet veel meer geldt ga uitgeven, op een gegeven moment is het eind zoek...
 
Yup en wij zijn ook allemaal wel beetje fanboy :)

Switches en AP'S en ecosysteem (y)

Ik heb zelf geen hoge eisen aan mijn router, en routing doet unifi goed, maar advanced firewall, iptv & vpn is gewoon ruk :LOL:
 
Wat ik merkte bij mn Fritz!box, is, dat port 113 wel gedetecteerd werd als gesloten, maar daardoor was dus niet alles stealth, nu met USG, en eerst ook met mn ER 6P was ook port 113 dicht, en dus alles stealth, dat in combinatie met Mac OS geeft dan toch een veiliger gevoel, je moet uit blijven kijken, maar ben blij dat ik van Window$ overgestapt ben met mn MacBookPro(s) ook Apple heeft zn dingetjes, maar dat weegt niet op wat voor narigheid heb gehad met Window$, 3.11 was nog leuk, maar daarna is het alleen slechter geworden, ben dus best wel een beetje Mac fanboy, maar iPhone, iPad hoeft voor mij niet wat dat betreft, Galaxy 8+ doet 't nog goed bij mij.
Fritz!box 7490 en 7590 zijn ook prima, nooit last mee gehad, had pas last met mijn provider kastje, toen ik mij bezig hield met P2P, de overstap naar Fritz!box hielp toen enorm.
 
Yup en wij zijn ook allemaal wel beetje fanboy :)

Switches en AP'S en ecosysteem (y)

Ik heb zelf geen hoge eisen aan mijn router, en routing doet unifi goed, maar advanced firewall, iptv & vpn is gewoon ruk :LOL:
Ivm iptv en vpn gebruik ik dus een draytek als router. Op de voeding na (gaan soms stuk) werkt dat prima. Behoorlijk uitgebreid configureerbaar incl van enz. Support is ook gewoon goed en kost niet de wereld.
 
Ja, Draytek zelf geeft ook goede support dmv (pdf) handleidingen voor bv het in bridge zetten, etc..
Maar daar tegenover is een Zyxel veel makkelijker, sneller in bridge te zetten, het komt er wel vaak wel op neer, dat je veel moet onderzoeken, en hulp nodig hebt zoals forums als deze, Maar een goede modem en router in één is zeldzaam, de Fritz!box komt aardig in de buurt maar werkt voor het grootste deel met profielen, wat wel makkelijk is voor de leek, en heeft veel features.
Ik moet wel eerlijk zijn ik heb alleen internet van KPN dat is wat makkelijker op te zetten, dan als je er ook nog tv (iptv) bij zou hebben, telefonie gaat ook over VLAN6 dus dat is niet moeilijk.
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Activiteit
Er wordt op dit moment (nog) geen nieuwe reactie gepost.