UDR UniFi Dream Router

Status
Niet open voor verdere reacties.
k heb het nog niet geprobeerd omdat ik nu alles opnieuw opgezet heb op de UDR, maar in principe zet je alleen een backup terug van de controller. Maar ik zie dat de UDR nu cloud backups maakt die ik ook terug kan zien in mijn unifi profiel op ui.com.
Klopt helemaal, het overzicht in de Cloud Backups is uitgebreid met de UDR.

Met die nieuwe - uitgeklede - GUI is het ook zo gepiept, als je maar geen specials wilt hebben, zoals op de UDM℗-SE, dat gaat m niet worden.
 
  • Leuk
Waarderingen: Dubbeldrank
Je kunt lokaal je backups downloaden vanuit de UDR/UDM-SE in de UniFi OS Settings. Je Remote Access moet wel aanstaan.
 
  • Leuk
Waarderingen: niekniek89
dus stel, ik zou mijn UDR leegmaken.
hij is terug gezet naar factory reset (helemaal leeg), en ik zet remote access aan, kan ik direct de laatste downloaden?
 
dus stel, ik zou mijn UDR leegmaken.
hij is terug gezet naar factory reset (helemaal leeg), en ik zet remote access aan, kan ik direct de laatste downloaden?
Je RA moet aanstaan om je backup terug te zetten. Als je op Restore klikt krijg je onderaan een PIEPKLEIN blauw tekstje te zien waarachter de lijst zich bevind. Dan kun je selecteren welke je wilt terugzetten.
 
  • Leuk
Waarderingen: niekniek89
Aanvulling: wil je NIET de datum van je backup selecteren dan kun je gewoon verder klikken en je backup terugzetten.

Dat is - zoals geadverteerd - als het goed is de laatst gemaakt back-up.

Ik weet zo niet of het systeem automatisch de backup met de corresponderend versie nummer van je controller checkt. Iemand?
 
Heeft een van de gelukkige UDR bezitters ;) al iets getest met protect en 1 of 2 camera's? Daar ben ik toch wel erg benieuwd naar. Ik kijk nu dagelijks op de site of er al weer stock is maar helaas pindakaas.
 
Ik zit erover na te denken om vaders voor kerst een UDR cadeau te geven. Ik denk dat hij dat wel leuk zou vinden. Hij vindt al dat soort gadgets leuk, recent heeft hij een smart deurbel gekocht. Ik zie al voor me dat hij een mooie U6-pro en een camera besteld.

@Eddie the Eagle @niekniek89 en anderen, ik lees dat de voorlopige ervaring positief is. Ik ben benieuwd of de UDR ook geschikt is voor multi-site beheer en een site-to-site verbinding. Zo kan ik op afstand helpen bij het beheren van zijn netwerk. Is hier al iets over bekend? Heb je dat ook al getest?

Ook ben ik benieuwd of de UDR geschikt is voor multi-site beheer en een site-to-site verbinding. Is dit ook al getest :).
 
  • Leuk
Waarderingen: m4v3r1ck en PcRene
Dat is geen probleem, want je kunt de controller op de UDR koppelen aan jouw UI account. Dan heb je dus gewoon remote access naar de controller. Wat niet kan is apparatuur op een remote lokatie koppelen aan de controller die draait op de UDR, of meerdere sites op die controller, maar remote management van de controller kan wel.
 
  • Leuk
Waarderingen: m4v3r1ck en Wimpie
Heeft iemand toevallig al gespeeld met ICMP voor IPv6? Ik krijg het niet door de firewall heen. Voor IPv4 is er geen probleem. Ik heb al verschillende manieren geprobeerd zoals de manier waarop het op de UDM zou moeten gaan , maar tot nu toe nog geen succes.
 
Heeft iemand toevallig al gespeeld met ICMP voor IPv6? Ik krijg het niet door de firewall heen. Voor IPv4 is er geen probleem. Ik heb al verschillende manieren geprobeerd zoals de manier waarop het op de UDM zou moeten gaan , maar tot nu toe nog geen succes.
Je wil gepinged worden vanaf buiten? 😁
 
  • Haha
Waarderingen: Wimpie
Het voegt waarschijnlijk nauwelijks iets toe maar toch...

Vandaag mijn USGP4 vervangen voor de UDR. Allereerst de settings van de controller gedownload (controller draaide op een RPi4) en daarna geüpload naar de UDR. UDR afgekoppeld van het netwerk, USGP4 uitgezet, met heul veul moeite de SFP losgepeuterd (je moet maar net weten hoe dat werkt ;) ) en de glasdraad in de TP-Link MC220L geprikt. Kabeltje vanaf de TP-Link naar de UDR en de boel aangezet.

En toen.... geduld! Het duurde ongeveer 20 minuten voor ze bij CaiWay doorhadden dat er een andere router op hun netwerk zit. Mooie gelegenheid om de controller op de RPi4 uit te zetten en te blokkeren (sudo systemctl stop unifi.service en daarna sudo systemctl disable unifi.service [voor diegene die een zelfde oplossing hebben, verwijder ook de .list file uit /etc/apt.sources.list.d/)

Daarna alle Unifi devices herstart (ik moest één AP resetten; vermoedelijk omdat die achter een PowerLine adapter zit).

Alles werkt! :D Amino TV Box en MiBox met Netflix hadden geen moeite met de aanpassing.

Het is nog even wennen aan de verplichte "new" UI van de controller maar dat zal wel lukken.

Na een klein uurtje zien de statistieken van de UDR er zo uit:

1637935264062.png

Tikkie hoog in het geheugen maar voor de rest geen klagen.

Tot nu toe: Happy Camper over here :p

To be continued
 
De UDR is echt een juweeltje in mijn situatie. Ik heb een 250/250 glasverbinding die normaal zo'n 266/268 oplevert. Als ik in de UDR de volgende instellingen doe:

1638107974723.png
...dan is de snelheid nog steeds zo'n 264/265. Het lijkt er dus sterk op dat de UDR met lagere Internetsnelheden weinig moeite heeft met het beveiligen van mijn netwerk :love:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Activiteit
Er wordt op dit moment (nog) geen nieuwe reactie gepost.