Wifi netwerk niet compatibel met Apple's iCloud Prive doorgifte

Wifi netwerk niet compatibel met Apple's iCloud Prive doorgifte

Hoe 'Privédoorgifte' werkt (iCloud+ gebruikers)

Wanneer u normaal op het internet surft, kan informatie in uw webverkeer, zoals uw DNS-records en IP-adres, worden gezien door uw netwerkaanbieder en de websites die u bezoekt. Deze informatie kan worden gebruikt om uw identiteit vast te stellen en in de loop van de tijd een profiel op te stellen van uw locatie en browsergeschiedenis. 'Privédoorgifte met iCloud' is ontworpen om uw privacy te beschermen. Wanneer u in Safari op het internet surft, wordt ervoor gezorgd dat niemand, inclusief Apple, kan zien wie u bent en welke sites u bezoekt.
Wanneer 'Privédoorgifte' is ingeschakeld, worden uw verzoeken via twee afzonderlijke en veilige internetdoorgiften verstuurd. Uw IP-adres is zichtbaar voor uw netwerkaanbieder en de eerste doorgifte, die door Apple wordt bediend. Uw DNS-records worden versleuteld, zodat niemand het adres kan zien van de website die u probeert te bezoeken. Bij de tweede doorgifte, die wordt bediend door een externe aanbieder van materiaal, wordt een tijdelijk IP-adres gegenereerd, de naam van de verzochte website versleuteld en wordt u verbonden met de site. Dit alles wordt gedaan met behulp van de nieuwste internetstandaarden om een hoogwaardige surfervaring te behouden en tegelijkertijd uw privacy te beschermen.'Privédoorgifte' inschakelen
Bescherm uw IP-adres en surfgedrag in Safari door 'Privédoorgifte' in te schakelen in 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'Privédoorgifte'.
ios15-iphone-12-pro-settings-appleid-icloud-private-relay.jpg

U kunt op 'Locatie van IP-adres'' tikken om een instelling voor uw IP-adres te kiezen.
  • 'Behoud algemene locatie' staat sites toe om u gelokaliseerd materiaal te tonen in Safari, terwijl uw IP-adres verborgen blijft
  • 'Gebruik land en tijdzone' gebruikt een bredere locatie voor uw IP-adres, die wel binnen uw land en tijdzone ligt.


Als een website of netwerk niet met 'Privédoorgifte' werkt

'Privédoorgifte' is ontworpen om uw privacy op het internet te beschermen, zonder invloed te hebben op uw surfervaring. Sommige websites, netwerken of voorzieningen die afhankelijk zijn van het bekijken van uw IP-adres of surfgedrag moeten mogelijk worden bijgewerkt voor 'Privédoorgifte'.
  • Sommige websites hebben mogelijk configuratie-updates nodig om met 'Privédoorgifte' te werken. Deze website tonen mogelijk materiaal voor de verkeerde regio of vereisen extra stappen om in te loggen.
  • Sommige netwerken of netwerkgebaseerde voorzieningen zijn mogelijk niet compatibel met 'Privédoorgifte': bijvoorbeeld netwerken die de mogelijkheid vereisen om verkeer te controleren of netwerkgebaseerde filtering uit te voeren, zoals bedrijfs- of onderwijsnetwerken; en voorzieningen die afhankelijk zijn van het bekijken van uw surfgedrag, zoals ouderlijk toezicht of sommige voorzieningen die niet meetellen voor uw datagebruik.
  • 'Privédoorgifte' is niet in alle landen of regio's beschikbaar. Als u naar een plek reist waar 'Privédoorgifte' niet beschikbaar is, wordt de functie automatisch uitgeschakeld. De functie wordt weer ingeschakeld wanneer u weer een land of regio betreedt dat deze ondersteunt. 'Privédoorgifte' geeft een melding wanneer de functie niet beschikbaar is en wanneer deze opnieuw actief is.
Als een website, netwerk of voorziening die/dat niet compatibel is met 'Privédoorgifte', kunt u 'Privédoorgifte' tijdelijk uitschakelen in de iCloud-instellingen. U kunt 'Privédoorgifte' ook alleen voor een specifiek netwerk uitschakelen. Als u 'Privédoorgifte' uitschakelt, kunnen netwerkaanbieders en websites uw internetactiviteit in Safari controleren.
U kunt 'Privédoorgifte met iCloud' uitschakelen in 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'Privédoorgifte'.
ios15-iphone-12-pro-settings-appleid-icloud-private-relay-turn-off.jpg

'Privédoorgifte' alleen voor een specifiek wifinetwerk of mobiel abonnement uitschakelen: ga voor wifi naar 'Instellingen' > 'Wifi' en tik op de knop 'Meer info'
ios13-info-icon.png
naast het wifinetwerk. Of ga voor mobiele netwerken naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' > 'Opties mobiele data'. Als u 'Privédoorgifte' voor een specifiek netwerk uitschakelt, geldt de instellingen voor dat netwerk voor alle apparaten waarvoor 'Privédoorgifte' is ingeschakeld.


Om je netwerk toch goed te laten werken in deze combinatie moeten we een aanpassing doen aan de config van Pi-Hole. In dit voorbeeld gebruik ik Proxmox.
1) Ga in Proxmox container naar de Console.
1634562865869.png


Open het bestand met dit commando:
Code:
Open het bestand met dit commando:
nano /etc/pihole/pihole-FTL.conf

Voeg deze regel toe aan je config.
Code:
BLOCK_ICLOUD_PR=false

1634562986177.png


Restart de Pi-Hole FTL service.
Code:
service pihole-FTL restart

Je netwerk is nu geschikt voor Privédoorgifte van Apple.
Auteur
Hempie
Weergaven
1.343
Geplaatst op
Laatste update
Beoordeling
0,00 ster(ren) 0 Waarderingen
Bovenaan