Aankoopadvies Access Points

Status
Niet open voor verdere reacties.
ik merk zelf dat ik met bepaalde dingen te snel ben geweest, maar met iedere hobby heb je dat toch wat kennis vergaren betreft, met betere basis kennis, kun je vaak betere vragen stellen
Mijn enthousiasme was ook iets groter dan mijn - UniFi - netwerkkennis in 2018, dus het was een hele stijle leercurve in het begin. Maar met hulp van velen en heel, heel veel lezen kom je er ook wel. Het duurt alleen langer en heeft meer gekost dan strikt noodzakelijk, een harde leermeester is soms je portemonnee. Nog steeds een hoop te leren dus ;)
 
Dat is bij jouw Fritz ook zo... heeft ook geen aparte antenne voor 2.4GHz en 5Ghz, maar eel dualband gevalletje. (bij mijn weten dan!)
Oh… dat is dan gunstig, want het WiFi van mn 7590 presteerde beter… ik ga toch eens weer mn 7590 proberen met de 7490 als mesh cliënt...
ben benieuwd misschien kan ik dan èèn kabel laten vervallen...
edit… (vond net wel op een een website, dat de 7590AC/AX beide 4 antennes zouden hebben.. dat zouden dan toch aparte antennes kunnen zijn…. ontvangen en zenden en 2.4 en 5 GHz zouden dan gescheiden zijn)
 
Laatst bewerkt:
Om ruimte te besparen zijn dat vrijwel altijd dual-band gevalletjes. Is technisch ook goed te doen, de antenne voor 5GHz (ongeveer 6cm golflengte) is 1/2 zo groot als die voor 2.5GHz (bij benadering 13cm golflengte) als je separate antennes toepast.
In theorie levert een dualband antenne dan een iets grotere afstraling ("gain") van het 5GHz signaal want antenne is relatief 2x groter dan minimaal benodigd.

Deze tuck wordt op de korte golf ook vaak toegepast, een antenne geschikt voor 80 meter (3.5MHz) is ook goed te gebruiken op 40 meter (7MHz) , 20 meter (14MHz), 15 meter (21MHz) en op 10 meter (28MHz) omdat deze veelvouden van elkaar zijn.
 
  • Leuk
Waarderingen: Eric-Jan
Allereerst excuses voor mijn late antwoord vanwege mijn vakantie:cool:.

Met jullie antwoorden kan ik wel iets. Mijn switch ondersteund idd geen PoE, dus zal een adapter erbij aan moeten schaffen.

Ik zal dan wel voor de WiFi 6 lite gaan (2 st.)
Kan ik wel met mijn unifi flex mini en dan de lite 6 meerdere ssids aanmaken in diverse vlans?
 
Dat ligt er aan of je een router hebt die vlan ondersteund want met alleen de unifi flex en de 6 lite gaat dat niet werken.
 
Bedankt voor je antwoord. Ik heb momenteel een EdgeRouter X waarop mijn vlans zijn aangemaakt.
Deze zijn ook aangemaakt binnen de Unifi controller, en al actief op de unifi flex.

Hieraan is het dus de bedoeling de unifi 6 lites aan te sluiten (2 ssids met beide een ander vlan).
 
Goeie keuze ! had ik ook moeten doen…… aldoende leert men… ik moest nog wel wat tunen, om optimaal te krijgen, maar dat gaat ook lukken.
 
Laatst bewerkt:
Inmiddels beide AP's in huis, aangesloten en geadopteerd binnen de controller.
Zijn er nog handige tips en trucs om het e.a. te fine tunen, of waar ik op moet letten? (of moet dit binnen een nieuw topic)?
Wellicht zijn er nog gebruikers welke handige/bruikbare tips willen delen mbt het fine tunen;)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Activiteit
Er wordt op dit moment (nog) geen nieuwe reactie gepost.