Delta 8Gbps i.c.m. Unifi Dreammachine Pro

webafast

UniFier
8 mei 2018
12
7
3
In de zomer gaat Delta starten met de aanleg van glasvezel in onze gemeente. Ik heb gekozen voor het 8 Gbps pakket. Zoals ik gelezen heb hebben meerdere mensen met succes de glasvezel rechtstreeks aangesloten op de Dreammachine Pro (dus zonder tussenkomst van een router van Delta). Vanuit de Dreammachine Pro ga ik via glas naar de Unifi Switch Aggregation (switch met 8x 10G SFP+ poorten). Dan vanuit de switch via glas (lc/lc) naar de pc (met SFP+ netwerkkaart). Haal ik dan ook de maximale up- en downloadsnelheid op deze pc?
 
  • Leuk
Waarderingen: m4v3r1ck
In theorie wel, de praktijk kan anders zijn.

Volgens mij werkt deze verbinding van Delta met XGS-PON, ik weet niet of je deze via een module rechtstreeks in je UDM-Pro kunt steken.

Ik weet ook niet wat voor verwachtingen je hebt. Eigenlijk is 1 Gbps voor thuis al complete overkill (in de praktijk gebruik je normaalgesproken maar een paar procent van die bandbreeedte), 8 Gbps is dat dan helemaal, tenzij je thuis een datacenter op wilt zetten natuurlijk. :)
 
  • Leuk
Waarderingen: m4v3r1ck en dbw
Wat ik nog moet aanschaffen is de switch en de netwerkkaart. De rest is er al. Ik heb een Plex server vandaar.
 
  • Leuk
Waarderingen: m4v3r1ck
Wist niet dat er al zo’n hoge snelheden worden aangeboden, heb mij er ook nooit in verdiept want heb het (nu) niet nodig.
Maar als ik thuis in de UI van de UDM kijk zie ik bij utilization eigenlijk nooit dat ik het limiet van mijn 300Mbit verbinding haal.
Ik heb een Plex server vandaar.
Die staat neem ik aan in huis, dan heb je toch enkel een goed intern netwerk nodig en niet de 8Gbps vanuit Delta?
 
  • Leuk
Waarderingen: m4v3r1ck
8000 Mbps max. capaciteit
2500 Mbps max. snelheid
Wat is dan het voordeel
Delta schijnt een Nokia modem te gaan gebruiken met 4 x 2.5 Gb ethernet dus theoretisch zou je 4 x UDM-SE kunnen aansluiten.

Het voordeel ontgaat mij ook nog even wat je als consument aan dit soort snelheden hebt maar dat dacht ik ook met mijn 33k6 modem 😂

XGS Pon direct aansluiten gaat nog wel dingetje worden aangezien het een shared medium is en het nog niet duidelijk is hoe, wie wat en waar
 
  • Leuk
Waarderingen: m4v3r1ck en dbw
Wat ik nog moet aanschaffen is de switch en de netwerkkaart. De rest is er al. Ik heb een Plex server vandaar.

Kan me deze need-for-speed wel voorstellen als je een soort streamingdienst hebt voor familie en vrienden. Als die tegelijk gaan lurken - 4K ? - dan kan het hard gaan met de bandbreedte. Zou je met ons willen delen wat je Plex Server set-up en gebruik/afnamen zijn? Klinkt interessant.

En 10Gb vergt ook aardig wat resources van een PC.
Hier haalt echt niet elke PC dit gemakkelijk.

Wat bedoel je precies hiermee Robert, CPU / GPU / SSD / Netwerkkaart specifiek of alles bij elkaar, heb je zelf ook al een 10Gbs netwerk?
 
Laatst bewerkt:
Kan me deze need-for-speed wel voorstellen als je een soort streamingdienst hebt voor familie en vrienden. Als die tegelijk gaan lurken - 4K ? - dan kan het hard gaan met de bandbreedte.
Voor 4K streaming wordt een bandbreedte van 25-30mbps aangeraden. Dan kom je met 1gbps al en heel eind voor een behoorlijke familie van 30-40 personen. ;-)

Wat bedoel je precies hiermee Robert, CPU / GPU / SSD / Netwerkkaart specifiek of alles bij elkaar, heb je zelf ook al een 10Gbs netwerk?

Wat ik zelf merk in mijn 10Gbps netwerk is dat mijn server deze snelheid ook niet altijd haalt en als ik bijvoorbeeld mijn NVR software uitzet de snelheid hoger wordt die ik kan behalen van werkstation naar server en retour. Veel is afhankelijk van bijvoorbeeld welke processor in de pc's worden gebruikt.
Bij dit soort snelheden wordt de zwakste schakel altijd uitgelicht. De hoeveelheid data 10Gbps moet ook verwerkt kunnen worden dus het hele plaatje gaat meespelen. GPU wat minder tenzij je beelden rendered/encode voor gebruikers.
 
Laatst bewerkt:
Ik had hier onder andere een i3 pc staan en deze kon echt geen 10Gb aan.
Zodra je grote bestanden ging kopiëren viel de snelheid flink weg.
Heb nu AMD Ryzen in gebruik en samen met Mellanox netwerkkaarten, gaat wel goed.
Dat geloof ik, mijn i7 in mijn server haalt met NVR aan ongeveer 5-6gbps en met NVR uit ongeveer 8-9gbps.
Er staan 2 nieuwe servers op de verlanglijst over een paar jaar dat zullen dan echte servers worden met dubbele Xeon processoren.
En identiek ipv 2 afgedankte werkstations met wat upgrades.
 
Activiteit
Er wordt op dit moment (nog) geen nieuwe reactie gepost.
  Topic Status: Hallo . Er is al meer dan 14 dagen geen nieuwe reactie meer geplaatst.
  De inhoud is mogelijk niet langer relevant.
  Misschien is het beter om in plaats daarvan een nieuw onderwerp te starten..