Uiteindelijk wordt het vanwege ruimtegebrek en warmte in de meterkast waarschijnlijk toch een oplossing waarbij de bekabeling vanuit de meterkast (waar alles wat er is samenkomt) via een of meer junction boxjes /stand alone patchpaneel wordt doorgezet naar de garage (zolder van garage) via een pijp tussen meterkast en garage (in de grond) waar ik het huidige wandrack kan plaatsen.
Keuze voor junction box of patchpaneel standalone (geen rack uitvoering) is de vraag, wat is het slimst.
Die pijp moet er nog in, dus min of meer vrij keuzewat is de diameter van die pijp ?
Nee, als het eenmaal zit dan zit het...Als je alleen gaat verlengen en je hoeft niet af en toe te patchen, dan altijd een consolidation point box, die is stofvrij.
er is al stroom in de garageAls de pijp nog gelegd moet worden dan zou ik persoonlijk voor twee pijpen gaan minimaal rond 40 mm (dat is de afvoer van de wasbak.)
Hier heb ik 8 coax kabels inliggen. De tweede pijp zou dan voor een eventuele 230 volt kabel gebruikt kunnen worden.
Weet je zeker dat er geen 230 volt aangelegd moet worden dan zou ik voor 1 pijp 75mm gaan HWA afvoer maat. (hemel water afvoer)
bij mij wordt deze gelegd in 75mm maar zoals je ziet gaat die tot 200mm.........ik zou zo groot gaan als de installateur wil/kan leggen.@Eddie the Eagle nog advies over de diameter van de pijp? Er moeten iig de nodige kabels doorheen plus de mogelijkheid om later nog meer doorheen te voeren.
Voor wat betreft de huidige materialen, ik denk dat ik voor nu maar houd wat ik heb eerst verhuizen en dan weer door.
Diameter hangt ook af vast de lengte en het aantal bochten en hoe deze zijn, 90 graden of bv 2x45 graden. Is de buis geribbeld (mantelbuis) of glad (pvc afvoer).@Eddie the Eagle nog advies over de diameter van de pijp? Er moeten iig de nodige kabels doorheen plus de mogelijkheid om later nog meer doorheen te voeren.
Voor wat betreft de huidige materialen, ik denk dat ik voor nu maar houd wat ik heb eerst verhuizen en dan weer door.
Plafond heeft wat mij betreft de voorkeur, past het beste bij straling diagram maar is wel vaak lastigste te realiseren zonder systeem plafond.Een ap monteren voor het beste bereik, ik heb ze nu aan het plafond hangen; stel ik monteer een ac lite verticaal is het bereik dan identiek aan een horizontale montage of kan je voor verticaal beter een ander type ap gebruiken?
Ik heb daarvoor dus 3 loze leidingen (19mm vaste buis, dus geen flexibele geribbelde) in deze technische ruimt op zolder laten maken. In dit geval blijft de 24 poort switch achter in de MK en al de rest gaat naar de zolder. Je hebt dan 2 loze leidingen nodig, 1 is reserve. Als je 2 kabels in 1 leiding krijgt, heb je zelfs maar 1 loze leiding nodig maar dat ga ik niet doen.Stel alle bekabeling komt uit in de meterkast, op zolder is een ruimte waar de cv ketel hangt en waar voldoende plaats is voor een wandrack. Dat zou betekenen dat alle bedrading vanuit de meterkast omhoog moet. Er zijn wel wat loze leidingen maar dat zijn de standaard pvc pijpen waar je niet zo eenvoudig meerdere cat kabels doorheen krijgt. Dat wordt een 'dingetje'.
Bestaat er een optie (ik noem maar iets) dat je in de meterkast alle bedrading laat samenkomen in een soort van 'switch', vanuit deze switch idealiter met een glaskabel naar zolder en daar de boel weer splitsen. Geen idee of zoiets bestaat.
Beschrijf je nu niet precies gewoon een switch?Bestaat er een optie (ik noem maar iets) dat je in de meterkast alle bedrading laat samenkomen in een soort van 'switch', vanuit deze switch idealiter met een glaskabel naar zolder en daar de boel weer splitsen. Geen idee of zoiets bestaat.