Nieuw access point verbind draadloos met ander access point ipv met kabel naar UDM Pro

GEi

UniFier
12 jan 2019
26
20
3
Beste aleemaal,
Aan mijn setup heb ik een access point toegevopegd; de AP-AC-PRO. Ik heb voor het aansluiten van de netwerkkabel eerst voorzien in een voeding (PoE adapter) en een harde reset. Na het aansluiten van de netwerkkabel werd het nieuwe access point gevonden en kom ik hem opnemen in de bestaande configuratie. Het duurde echt maar heel kort voordat clients gingen verbinden met het nieuwe access point. Dat was wel mooi om te zien. Tevreden alle gereedschap opgeruimd en verder geen aandacht meer aan geschonken.

Afgelopen weekend viel mij op dat het nieuwe access point was verbonden met een ander accesss point (zie figuur: verbonden met de AC_LR_Boven).
Topologie.jpg
Dat was niet de bedoeling. Ik heb alle settings vergeleken en kan niet zien waarom het nieuwe PRO-access point niet direct (via de switch) aan de router 'hangt'.
Ik heb hier gisteren op gezocht op het internet, maar niet gevonden wat mij verder hielp.

De achterliggende gedachte is dat de doorvoer via de kabel een grotere bandbreedte heeft dan draadloos naar een ander access point.
Heeft één van jullie een idee? Alvast bedankt voor het meedenken en jullie reacties.
 
Weet je zeker dat de kabel naar het AP goed is?

Als je alle AP's gewoon bedraad hebt aangesloten kun je het meshen in de controller ook gewoon permanent uitschakelen.

Het kan ook gewoon een foute weergave in de topologie zijn.
 
  • Leuk
Waarderingen: Arjan
Dank je wel Hofstede. Ik heb mij bij het maken van de kabel van PoE adapter naar AP er van overtuigd dat deze goed was (heb zo een kabeltester van AliE). De kabel van de switch naar de PoE adapter is een niet-zelfgemaakte kabel (en is daarmee niet direct verdacht). Meshing staat in de AP Site Settings uit, net gecontroleerd.
Viel mij wel wat anders op net: In de settings van de toegevoegde access point staat:
AP.jpg
Uplink snapte ik wel; die kwam overeen met de figuur in Topologie. FE had mij nog niet eerder getriggert, maar betekent dus een bandbreedte van 100Mbps Fast Ethernet. Dat is niet goed; en hiermee is de zelfgemaakte kabel verdacht. Bij gelegenheid ga ik hier als eerste naar kijken. Nogmaals dank, anders was het vast niet opgevallen.
 
Hoi GEi. Ik herken dit "probleem". Het ging niet ten koste van functionaliteit en/of prestaties, maar ik kon niet achterhalen waarom de topology niet klopte met mijn beeld van de werkelijkheid. En daar werd ik behoorlijk gestoord van. Lang verhaal kort, ik heb het Access Point verwijderd, deze vervolgens een factory reset gegeven. Daarna weer aangezet, geadopteerd en ... hij stond juist in de topology. Ik hoop dat deze oplossing voor jou ook werkt.
 
Hoi GEi. Ik herken dit "probleem". Het ging niet ten koste van functionaliteit en/of prestaties, maar ik kon niet achterhalen waarom de topology niet klopte met mijn beeld van de werkelijkheid. En daar werd ik behoorlijk gestoord van. Lang verhaal kort, ik heb het Access Point verwijderd, deze vervolgens een factory reset gegeven. Daarna weer aangezet, geadopteerd en ... hij stond juist in de topology. Ik hoop dat deze oplossing voor jou ook werkt.
Dank je wel Harry. Ik probeer morgen tijd te maken om naar de kabel te kijken. Als het niet aan de kabel ligt, zal ik doen wat jij ook hebt gedaan. Wordt vervolgd.
 
Even een korte update. Gisteren met een LAN-kabeltester eerst de kabel van de PoE-adapter naar het AP getest. Beetje friemelen aan de kabel leerde mij dat de verbinding niet heel zeker was. Hierop een af-fabriek LAN-kabel gepakt en deze functioneerde feilloos. Dus die kabel aangesloten tussen PoE en AP. Kwam de AP niet in beeld in de contoller... Blauwe licht brande netjes continu, dus nog maar eens geprobeerd. Geen resultaat. Omdat het 'nieuw'AP is deze maar eens een factory-reset gegeven. Dat werd een 'isolated' AP; ook niet wat ik wilde. Lang verhaal kort, het AP wacht nog steeds op adoptatie; dit weekend maar eens verder kijken.
 
Om af te ronden de finale status. Vandaag de netwerkkabel vervangen en nog steeds geen adoptie... Ik dacht dat ik gek werd. Daarom alle kabels nagelopen en zag ik dat het mijn eigen stomme fout was; ik had de kabel van LAN uit de PoE niet in de switch gestopt, maar een andere netwerkkabel... Dus AP kreeg wel netjes zijn voeding, maar geen LAN.
Nadat de kabels allemaal juist waren aangesloten de AP geadopteerd. In de topologie wordt hij echter weer als draadloos verbonden weergegeven met het andere AP. Ik laat het maar even zo. Wellicht een foutje in de Controller software. Maar omdat alles nu functioneert zoals vooraf gewenst laat ik het hier even bij.
Nogmaals dank voor het meedenken.
 
  • Leuk
Waarderingen: m4v3r1ck en PcRene
Als je de AC_LR_Boven uit zet (stekker eruit), eeft de AP-AC-PRO dan nog een verbinding met UDM-PRO?
En hoe ziet de topologie er dan uit?
 
Als je meshing hebt uitgeschakeld in je AP settings, kan die gewoon geen draadloze verbinding maken met een andere AP, dus kan dit enkel een foute weergave zijn van de topologie, toch?
 
Net de tip van Sjpas uitgevoerd. De al bestaande AP spanningsloos gemaakt en de nieuwe AP komt netjes in de 'root' te staan in de topologie. Geeft bij de eigenschappen ook netjes aan dat hij bedraad is verbonden (uplink). Daarna de bestaande AP weer ingeplugd en de oude situatie verscheen weer in de topologie.
Ik heb nu toch wel heel sterk het vermoeden, net als G_man, dat het een foute weergave van de topologie is. Omdat het verder nu werkt (clients verbinden en ramen van ene AP naar andere AP) laat ik het zo. Nogmaals allemaal bedankt voor het meedenken(!).
 
  • Leuk
Waarderingen: m4v3r1ck en PcRene
Activiteit
Er wordt op dit moment (nog) geen nieuwe reactie gepost.
  Topic Status: Hallo . Er is al meer dan 14 dagen geen nieuwe reactie meer geplaatst.
  De inhoud is mogelijk niet langer relevant.
  Misschien is het beter om in plaats daarvan een nieuw onderwerp te starten..