@edwin2019 jouw link geeft geen beelden.
En software van APC daar zit zeker een stuk software in van mijn broertje.
En software van APC daar zit zeker een stuk software in van mijn broertje.
Eh, bij mij zeker wel. Google op genoemd model cq bij tweakers en je vind hem zeker.@edwin2019 jouw link geeft geen beelden.
En software van APC daar zit zeker een stuk software in van mijn broertje.
En de NAS plat leggen?
Bij de "Standard 16 PoE" staat dit in de specs: (8) GbE PoE+, (8) GbE ports. Maar misschien lees ik dat onterecht als 8x wel en 8x geen PoE?De 19” versies met 16p zijn voor zover ik weet altijd allemaal PoE.
Off-topic:Je hebt helemaal gelijk, mijn fout!
De Pro Max 16 is inderdaad smaller en heeft een los voedingsblok.
Die heeft dan weer wel 4x 2,5Gbps en L3 switching, vandaar de meerprijs.
(En mooie lichtjes…)
Mooie lichtjes zie ik niet zoveel van in de kelder en twijfel over de meerwaarde daarvan. Die 2,5Gbps is wel interessant, al hebben we nu ruimschoots voldoende aan het 1Gbps internet abonnement en zal het nog een paar jaar duren voordat de jeugd online gaat gamen...De Pro Max 16 is inderdaad smaller en heeft een los voedingsblok.
Die heeft dan weer wel 4x 2,5Gbps en L3 switching, vandaar de meerprijs.
(En mooie lichtjes…)
Zeker doe je dat centraal via de app en via het grafana dashboard, echter geeft mij een gerust gevoel te zien dat er activiteit op de poorten is als ik het rack naar de switches kijk.. old fashion ja idd.Daar zeg je zo eens wat. Ik vind de zichtbaarheid van de snelheid (met kleurtjes) wel verdraaid handig, omdat dat ook een dynamisch iets iets en je meteen effect hebt zodra je een device inprikt.
(Kleuren op basis van VLAN vind ik zelf dan ook wat minder interessant.)
Traffic identificeren op basis van knipperen is op een nic zelf misschien nog wel van toepassing, maar op een switch heb ik het nooit gemist.
Net even naar mijn 'grote' switch gelopen en daar staat alles eigenlijk gewoon maar een beetje wit te knipperen.
Echt controle van actief verkeer doe je juist op een managed switch toch centraal?
Houd ik ook zeker in gedachten. Zijpanelen van de kast kunnen open, dus daarmee zijn de knoppen eventueel nog bereikbaar als hij achterin zou komen. Alleen de NAS eruit halen wordt dan een dingetje, zoals eerder ook al werd opgemerkt met beperkte hoogte.Mogelijk kan dan die Nas achterin dwars plaatsen. Hij is tenslotte maar 11cm breed. Mijn ervaring met eigen synology is dat ik dat ding al ruim 3 jaar niet meer heb aangeraakt. Maar je kan hem misschien zo plaatsen dat je de knopjes linksvoor hebt.
Mijn ervaring is dat een 45 cm diep Rack net voldoende is, en een 60cm diepte net wat meer speel ruimte geeft. Zeker als je later een udmp of zo iets wil plaatsen, hou er rekening mee dat de diepte in de specs de power plug niet meenemen. Dus minimaal 7 cm bij tellen. En hou ook rekening met voldoende ruimte aan de voorzijde…zeg minimaal 8 cm binnen zijde deur. sommige SFP’s steken een leuk stukje uit en je kabels moeten er ook nog in.Je zou mogelijk ook wat kunnen doen met de diepte van zo'n kast. Valt me vaak op dat bij dit soort kasten dan wel de breedte wordt gebruikt (19") maar dat de volledige diepte gebruiken vaak alleen bij servers en die oude Cisco switchen wordt gebruikt. Als je het paneel hoog plaatst kan je mooi de kabels hoog wegwerken. Die US-8-150 is volgens mij maar zo'n 20 cm diep.
Mogelijk kan dan die Nas achterin dwars plaatsen. Hij is tenslotte maar 11cm breed. Mijn ervaring met eigen synology is dat ik dat ding al ruim 3 jaar niet meer heb aangeraakt. Maar je kan hem misschien zo plaatsen dat je de knopjes linksvoor hebt.