Raspberry aanschaffen voor PiHole en . . .

Dat klopt zeker. Ben daarnaast benieuwd waarvoor mijn mede-forummers de RPI nog meer gebruiken dan Pi Hole
 
Oh voor van alles en nog wat. Er zijn er die er Home Assistant of Domoticz op draaien voor smart home toepassingen. Of een surveillance monitor zoals Chris van Crosstalk Solutions ooit heeft gedemonstreerd. Of robot aansturing, of een volwaardige audio speler met bv. Volumnio. Is eigenlijk alleen maar beperkt tot je eigen inspiratie ;)

Heb reeds een tijdje een pihole draaien in een Docker (een VM is way overkill voor zoiets) op m’n unRaid server en een tweede deze week in gebruik genomen op een Pi, gewoon als failover. Enige waar ik tegenaan loop is dat ik beide niet synchroon kan houden momenteel (voor ad lists, black- en whitelists, ...), en dat heeft met de Docker versie te maken. Met twee pi’s zou dat geen probleem mogen opleveren.

Raspberry Video Surveillance YouTube video zoals ik hierboven aangaf;

 
  • Leuk
Waarderingen: sander3ssen
Heb zelf een Pi 3B (niet de plus) voor het in Docker draaien van Unifi controller, Pi-Hole ad blocker en Watchtower (die de overige docker containers automagisch up-to-date houdt).. CPU load gemiddeld zo'n 0,35 - 0,40..
Verder heb ik in gebruik:
Pi 3B (non-plus) voor Domoticz (zit cc2531 stick aan en slimme-meter-kabel)
Pi 3B+ voor Retropie
2x een Pi 4 voor Kodi met netflix
Pi 3B met Kodi en daarin Ziggo Go (buiten geen coax wel wifi, nu dus ook live TV)
Pi 2 met Volumio als audioplayer (zodat mijn oldskool jaren 90 stereo ineens spotify en bluetooth ondersteuning heeft)
Pi 3B ingebouwd in een La Chouffe houten geschenkkratje met Pimoroni amp en 2x Visaton speakers (wifi / bluetooth spotify radiootje)

Voor een klant van mij heb ik een Pi 3B ook met Unifi, Pihole en Watchtower draaien, werkt ook perfect.
Ik heb de Unifi controller ook op een Pi 2 prima aan het werk gehad trouwens, draaide soepel genoeg..
Op een Pi1 echter hoef je het niet te proberen.. Quadcore Pi is echt wel aan te raden..
En: gebruik waar mogelijk (vanaf bepaalde versies Pi 2 v1.2) een USB stick om vanaf te starten en te draaien.. veel betrouwbaarder dan SD-card
 
  • Leuk
Waarderingen: PcRene en sander3ssen
Er vandaag toch nog in geslaagd om een pihole op Docker (mijn primary DNS) en eentje op een Raspberry in sync te houden.

Ik gebruik hier trouwens het volgende dit script voor
 
Ik zou ook voor de Raspberry gaan, gebruik er een voor pi-hole en 2 voor domoticz. Alles maakt gebruik van pi-hole. Is idd erg eenvoudig in te stellen 👍
 
De Pi Hole werkt helaas niet voor Youtube omdat ze de reclame op hun eigen server draaien en dan zou Youtube ook worden geblokt maar voor de rest werkt het perfect en je zult merken dat pagina's een stuk sneller laden aangezien alle reclame niet meer geladen word en vooral op mobile apparaten is dit geweldig, geen reclame meer op dumpert en alle andere apps echt geweldig.
 
De Pi Hole werkt helaas niet voor Youtube omdat ze de reclame op hun eigen server draaien en dan zou Youtube ook worden geblokt maar voor de rest werkt het perfect en je zult merken dat pagina's een stuk sneller laden aangezien alle reclame niet meer geladen word en vooral op mobile apparaten is dit geweldig, geen reclame meer op dumpert en alle andere apps echt geweldig.
Youtube reclames blokkeren is inderdaad nog de holy grail bij Pi Hole... zijn steeds wisselende hostnames waar de reclame vandaan komt. Ik heb dit wel eens getest met blocklists die zeggen dat ze alle reclame uit youtube eruit kunnen filteren, maar in de praktijk komt er dan óf genoeg doorheen, óf youtube werkt niet meer.
Verder werkt het als een dolle.
Leuke extra bijv. is dat als je thuis ook een VPN-server hebt draaien, en je mobile devices via die VPN verbonden zijn, die dan ook reclame vrij zijn.. (mits de VPN alle verkeer via thuis leidt uiteraard)
 
  • Leuk
Waarderingen: LTAX04 en PcRene
Pi’s al graag mee willen experimenteren, maar ik heb hier ook twee Nuc’s en een snelle NAS met veel geheugen, dus zijn vm’s het meest voor de hand liggend.
Wat ik nog zoek is een honeypot zoals jullie die op de UDM hebben. Pointeren poort bewaking, mocht er toch iemand inbreken op mijn servers en een scan doet ik het weet.
 
Van de week weer wat aan de Raspberry geknutseld.
Heb er een draaien met ESXI en nu 4 VM's er op.
2 x Pi Hole, 1 x Adguard en 1 x OpenVPN. Alles op 4x Ubuntu server 20.4
De 3 adblockers draaien al een tijdje probleemloos.
Sinds deze week dus ook OpenVPN erbij.
De performance is nog prima met 4 vm's
Het leuke is dat de (Open) VPN verbinding sneller is dan de VPN die op de UDMP is geconfigureerd.
Installatie is redelijk straight forward. Op de UDMP hoef je alleen maar een port-forwarder aan te maken en klaar.
Het is wel zo dat er geen 100 gebruikers aan de VPN hangen, dus ik weet dan ook niet wat de performance dan doet.
 
  • Leuk
Waarderingen: PcRene
Leuk, net ook bezig met AddGuard op Ubuntu Server 20..
Krijg alleen de fout dat poort 53 in gebruik is…. Morgen eens puzzelen..
 
Gevonden, eenvoudig op te lossen (opmerking in de melding zelf)
Leuk om PiHole met Adguard te vergelijken..
instellingen op dit moment verder default
 
Laatst bewerkt:
Pihole en Adware DNS zijn prima oplossingen, je hebt er alleen een device danwel docker voor nodig. Ik vind NextDNS toch net wat beter, transparant, veilig en snel. Wel abbo nodig maar 1.99 per maand krijg je echt security wise een top product.

https://nextdns.io


Geen aandelen overigens, wel happy user.
 
  • Leuk
Waarderingen: Winehome
De RPI heeft wel aparte voeding nodig toch? Gaat niet via poe?
Vandaag heb ik een Raspberry Pi PoE+ HAT gekoppeld aan mijn RPi. Draait als een zonnetje, daarmee ook een stopcontact vrijgespeeld :). Op de PoE+ HAT zit ook een ventilator waarmee de temperatuur van de RPi processor op 65 C komt. De UDMP geeft aan dat hij wisselend (afhankelijk van de taken die de RPi aan het uitvoeren is ) 7.00W - 9.00W gebruikt. De gemeten temperatuur en stroomverbruik is natuurlijk afhankelijk van hoe zwaar de RPi wordt belast. Ik gebruik deze RPi alleen voor het uitlezen van de slimme meter in huis.
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: PcRene
Activiteit
Er wordt op dit moment (nog) geen nieuwe reactie gepost.
  Topic Status: Hallo . Er is al meer dan 14 dagen geen nieuwe reactie meer geplaatst.
  De inhoud is mogelijk niet langer relevant.
  Misschien is het beter om in plaats daarvan een nieuw onderwerp te starten..