SPOED - SFP selecteren USG-4

JGG

UniFier
13 jan 2023
2
0
1
Ik ben mijn eerste projectje aangegaan: Ubiquiti installeren bij mijn ouders.
USG 4 PRO met een 16ports POE switch en wat access points.

Nu wil ik vanaf de glasvezel grondplaat direct in de router, dmv een SFP module.
Ik heb Freedom gevraagd welke zij adviseren. Geven aan geen support te geven op dergelijke zaken, maar tipte me deze SFP module:
FS was een paar dagen dicht en ik wilde de gehuurde kamers die er ook internet van krijgen niet van het internet afsluiten, dus ik had haast.
Ik vroeg de oude installateur van mijn ouders een SFP te leveren, zodat het er snel zou zijn.
Het werd de MikroTik S-35LC20D.
Er was een glasvezelkabel bij geleverd met aan beide zeiden SC/APC, dus dat ging niet passen.
Nieuwe kabeltje zou er de volgende dag zijn, maar pakketje kwijt, opnieuw bestellen, dag vertraging met opsturen en nu was het er gisteren dan eindelijk.
Klikken en fantastisch, maar de USG-Pro-4 geeft geen lampje boven de SFP port en in de controller zie ik ook geen enkel teken van leven, laat staan internet.

Vermoedelijk wordt de SFP module dus niet herkend. Dezelfde leverancier van die microtik dan maar weer benaderd, maar die laat net weten geen modules meer op voorraad te hebben die gaan werken.

Men zit ondertussen al een paar dagen zonder internet en ik moet dus ZSM iets bestellen of ophalen tussen Utrecht en Den Bosch, wat gaat werken op een KPN AON aansluiting.
Freedom zegt dus dat genoemde SFP zou moeten werken, maar ik ben ondertussen bang voor compatibiliteitsproblemen met de Ubiquiti aangezien ik daar een aantal netwerkkerels over heb horen klagen plus dat het nog een week duurt voordat dat binnen is.
Freedom helpdesk:
"Belangrijk is dat de SFP TX 1310 nm , RX 1490 nm doet.
De patchkabel moet dan een singlemode Fiber (9/125) met SC/APC connector (groen) voor de FTU kant en aan de andere kant de passende connector voor je SFP zijn. Als je een winkel gaat bellen kan je ook aangeven dat je een TK01 FTU hebt hangen, dan weten ze als het goed is ook wat je nodig hebt."
Toppers dus.

Routershop zei dat deze moet passen:
Maar hier moet weer een andere glaskabel in (heb nu een SC/APC - LC kabel, dan moet ik een SC/APC - SC/APC kabel opsnorren die ze in die webshop weer niet hebben)
Kan iemand meedenken wat ik het beste kan doen (met het weekend voor de deur)?

Superthanks!
 
met een netwerk kabel aansluiten op de ONT die de provider geleverd heeft?
Als ik die geleverd had gekregen had ik dat zéker gedaan. Want er wachten mensen op internet. Maar die is niet geleverd en is eigen verantwoording (Bij Freedom krijg je korting als je je eigen modem regelt. Erg chique, maar wel met deze consequentie dus)
Ik heb ook geen idee wat voor ONT ik anders moet bestellen om het dan maar tijdelijk zo te fixen. Ik heb zo'n standaard KPN grondplaat.
 
Gewoon met een netwerk kabel aansluiten op de ONT die de provider geleverd heeft?



🥳🥳 3000 postings 😎😎

Tssss. Zit er een andere moderator in mijn post to “rommelen” 🤓 Maar bedankt voor het attenderen op deze mijlpaal. Zal er een biertje op drinken ….
Geheel OT: Gefeliciteerd met je posts n=3000 maar in ieder geval vanuit mij super bedankt voor al je hulp sinds 2008, die jij aan mij hebt verleend met een betrouwbaarheid van >99%. Proost 🍻
 
Activiteit
Er wordt op dit moment (nog) geen nieuwe reactie gepost.
  Topic Status: Hallo . Er is al meer dan 14 dagen geen nieuwe reactie meer geplaatst.
  De inhoud is mogelijk niet langer relevant.
  Misschien is het beter om in plaats daarvan een nieuw onderwerp te starten..