Unifi AP AC Pro upload hoog, download laag

Joenifaai

UniFier
29 nov 2021
3
0
1
Hoi Allemaal, ik heb Edgerouter X, een Unifi Switch (met PoE) en 3 AP AC Pro's (access points). De vaste netwerkverbindingen naar de AP's heb ik getest en halen zowel upload als download tussen de 900 en 950 Mbps. Zeer tevreden over. De aangesloten AP's op deze geteste verbindingen halen gemiddeld download rond de 250 Mbps en upload tussen de 400 en 500 Mbps. Dat vind ik vreemd. Ik verwacht dat de downloadsnelheid zeker zo snel zou zijn als upload. Heeft iemand dit eerder meegemaakt en weet hoe dit komt?
 
Bedankt voor jouw reactie Eric-Jan. Ik beheer de AP's inderdaad via de controller software. De laatste versie en ik heb op internet al veel opties gevonden voor finetunen en toegepast. Daarbij is uiteindelijk snelheid wat omhoog gegaan. Echter de download blijkt een heel stuk lager dan de upload. Wat bij een bekabelde verbinding (dezelfde kabels als waar de AP's aan aangesloten zijn) niet het geval is. Dus het moet aan de WIFI instellingen/AP's liggen.
 
Meet iig niet met de controller software, dat is onbetrouwbaar, Speedtest van Ookla, is er voor Microsoft,(windhoos) Mac, en Android.
doe de instellingen van de controller software op een pc/laptop die bedraad is, (wifi kan uiitvallen bij verkeerde instellingen)
5GHz werkt het beste zonder muren, vloeren er tussen, 2.4GHz is dus beter voor penetratie door muren, dus je moet altijd van beide "banden" gebruik maken, zo zou je dus met de instellingen te werk moeten gaan, vanuit dat oogpunt, hebben alle wifi clients in je wifi netwerk 2.4GHz en 5GHz mogelijkheid ? bij gebruik van wifi usb adapters, zijn deze ook USB3 ? zit er geen usb hub tussen ? check systeem info waar je dat kan.
 
Activiteit
Er wordt op dit moment (nog) geen nieuwe reactie gepost.