US 8 PoE 150W meldt zich aan als client, niet als device

jghvdheuvel

UniFier
27 aug 2024
22
3
3
ik heb afgelopen weekend een nieuwe US-8-PoE-150W switch aangesloten in mijn netwerk. In plaats van dat de switch zich aanmeldt als device om te worden geadopteerd, zag ik de switch zich alleen maar aanmelden als client met het mac-adres als naam.

De switch zit aangesloten op mijn UDM Aggregation switch via een SFP-connector, net als een andere US-8-PoE-150W switch die ik eerder al zonder enig probleem in het netwerk heb kunnen opnemen. De CAT6A bekabeling voor de nieuw te adopteren switch is nieuw aangelegd, uiteraard doorgemeten en getest en is helemaal in orde.
Om er zeker van te zijn dat het niet aan de bekabeling ligt, heb ik de switch ook met een andere kabel aangesloten op de UDM Aggregation en dan krijg ik ook hetzelfde resultaat.

Ik heb de switch verwijderd uit de lijst van clients en terug gezet naar fabrieksinstellingen. Daarna kwam na verloop van tijd de switch alsnog in de lijst van devices terecht, maar óók in de lijst van clients (nog steeds met het mac-adres als naam). Als device krijg ik vervolgens de mogelijkheid om te adopteren, maar dat stopt op een gegeven moment en daarna kan ik niets meer doen met de switch voordat ik 'm weer naar fabrieksinstellingen terug heb gezet.

Nadat de switch aan het netwerk is gehangen, wordt het wederom weergegeven als een client.

De switch komt nieuw uit de doos en ik heb geen idee wat ik moet doen om 'm gewoon als device op te nemen in het netwerk.

Heeft iemand dit al eerder meegemaakt? Ik hou me aanbevolen voor mogelijke oplossingen.
 
Dat heb ik nog niet geprobeerd nee.... zal ik vanmiddag eens proberen inderdaad.
Momenteel heb ik wel een poort over op zowel de switch als op mijn UDM-SE, dus dat is een mogelijkheid.
Zou het wellicht nog kunnen liggen aan (een van) de SFP-connectors?

Kan ik van SFP-poort op de USW Aggregation naar een native poort op de switch verbinden? Of moet dat van native poort op de UDM-SE naar een native poort op de US-8-PoE-150W?
 
Zie hier hoe het device wordt getoond (US 8 PoE 150W (met daarboven de eerder geadopteerde zelfde soort switch die bij de TV geplaatst is):
devices.png

Onder clients zie ik nu zelfs ineens 2 clients erbij gekomen:
Clients.png

En na een tijdje wachten is het er toch weer gewoon één:
Clients2.png
 
Kan ik van SFP-poort op de USW Aggregation naar een native poort op de switch verbinden? Of moet dat van native poort op de UDM-SE naar een native poort op de US-8-PoE-150W?
Ja hoor, dat kan gewoon. Zodra jij een ethernet-SFP module gebruikt wordt alles wat er achter hangt gewoon ethernet.
Het kan dus ook dat je van je Aggregation via SFP naar poort 1 op de switch gaat, en in de switch poort 9 (via SFP) een client aan die switch hangt. Alleen PoE gaat dan niet.

Alleen een DAC kan alleen van SFP naar SFP.
Met glas is de kans heel groot dat je van SFP naar SFP moet, maar dat kan in theorie nog naar een device dat direct glas slikt (en uitspuugt).
 
Ik zou de switch ook inderdaad eerst "gewoon" via een netwerk kabel aansluiten op de UDM SE en ook de firmware updaten. Daarna pas aansluiten op de USW Aggregation.
 
  • Leuk
Waarderingen: Davey400
Ik heb gisteren de switch gewoon aan een open poort van de UDM-SE gehangen en ook op de switch zelf op een overgebleven poort. Daarna heb ik de switch een factory reset gegeven en vervolgens kon ik de switch uiteindelijk gewoon adopteren. Nou moet ik alleen nog even kijken of ik de switch weer via de USW Aggregation kan laten lopen via een SFP adapter.

Bedankt voor het meedenken allemaal.
 
  • Leuk
Waarderingen: Davey400
hmmmm..... als ik de switch nu via SFP aansluit, dan beginnen de problemen weer van voor af aan.
Bovendien zie ik dat de switch, als deze gewoon op de normale poorten is aangesloten (op zowel de UDM-SE als een vrije poort van de US-8-PoE-150W), geen uplink heeft van "GbE", maar van "FE":

uplink.JPG

Ik vermoed dat "GbE" een verbinding is van 1Gbit/1000Mbit en "FE" van 100Mbit.

De reden dat ik de switches graag allemaal gewoon via de USW-Aggregation wil laten lopen is tweeledig:
1. voor iedere uplink een snelheid van 1 Gbit
2. je mist niet 1 van de standaard poorten die je op een switch hebt zitten, terwijl ik ook 2 SFP poorten tot m'n beschikking heb op al m'n switches

Ik baal er dus eigenlijk best wel van dat ik de tweede US-8-PoE-150W switch niet via SFP aangesloten krijg via de USW-Aggregation.

Iemand nog enig idee hoe ik een uplink van GbE voor elkaar kan krijgen (en dan uiteraard het liefst via de USW-Aggregation)?
 
Activiteit
Er wordt op dit moment (nog) geen nieuwe reactie gepost.