Wederom aankoop advies voor beginneling

R

Robert-Jan

Guest
Hallo allemaal

Wederom advies gevraagd voor een beginneling. Ik zit al een aantal maanden te dubben wat te kiezen om mijn wifi in huis te verbeteren. Op dit moment heb ik van KPN de Experiabox V10 en nog een KPN versterker op zolder staan. WIFI is bar slecht, geen roaming, etc. Tijd voor een mesh, of toch over op Ubiquiti ? Wat ik zo lees is Ubiquiti machtig mooi en zeer degelijk, met veel mogelijkheden. Ik ben geen groentje in netwerken maar om nou te zeggen dat ik er heel veel verstand van heb, dat ook weer niet. Ik puzzel wel graag dingen uit, dus er mag best wat uitdaging in zitten. Vraag is natuurlijk, waarmee kan ik het beste beginnen ? Wat is echt nodig, en wat is nice to have ?

Qua netwerk hebben we een redelijk standaard gebruik. De 2 laptops voor de kinderen (school, Netflix) en voor de ouders ook ieder een laptop voor wat internetten, en soms wat downloaden.
Van KPN 4 media boxen voor de TV's en ook 4 smart TV's die ieder op het netwerk zitten. Dan nog een stuk of 5 mobiele telefoons, 2 Internet Radio's, Philips Hue, een Nintendo Switch en in de toekomst komt er nog een NAS en nog 1 of 2 beveiligings camera's. In de tuin/garage wil ik ook goede WIFI. Qua huis hebben we een 2 onder 1 kap, betonnen vloeren, inhoud 400 kub met 3 verdiepingen. De tuin is zo'n 12 bij 12 meter met daarop nog een garage en werk schuur. Momenteel heb ik 3 switches om alle kabels naar de aansluitingen te verdelen binnen het huis

Belangrijk is vooral de WIFI dekking/snelheid en een stabiel bekabeld netwerk. Wat ik aangaf, hou ik van zelf dingen uitpuzzelen maar heb ik niet direct speciale netwerk eisen. Maar wellicht komt dit ook omdat ik nog niet voldoende kennis heb over alle mogelijkheden :)

Dank jullie wel vast !
 
Je kan beginnen met bv 3 stuks AC-Pro te nemen. Je kan ze dan met je Phone configureren.
Wil je meer dan kan je bv een USG, Cloudkey of UDMPro erbij kopen (of later kan ook).

Als je camera's wilt gaan gebruiken (op termijn) dan kan je beter gelijk een UDMPro kopen.

En geen meshnetwerk nemen (dat is ruk, tenzij niet anders kan.)
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: PcRene
Mijn tip: Koop eerst alleen een AP Lite! Op Amazon kan je dit access point voor 75 euro kopen. Je maakt kennis met Unifi, leert een Unifi apparaat te beheren, en je hebt direct op een plek in het huis goede wifi!

Met Unifi kan je al jouw requirements met gemak oplossen. Maar als je de stap naar niet-standaard consumentenapparatuur durft en kan maken, dan zijn er meer mogelijkheden op de markt. Ik ben een liefhebber geworden van Unifi. Ik ben met een access point begonnen. Tegenwoordig kan ik thuis eigenlijk niet meer uitleggen waarom er weer een wit apparaat met blauw licht gekocht moet worden. Want met Unifi wil je uiteindelijk alles Unifi hebben (ik ben al aan het kijken naar een deurbel). En dat moet je wel willen en kunnen. Succes!
 
  • Leuk
Waarderingen: Ron van Zandwijk
Dank voor jullie advies, ik heb 2 PRO's gekocht en ga daar eens mee beginnen. :)
 
  • Leuk
Waarderingen: dbw
Dag Robert,
blij met mijn UniFi
Alles wat jij opsomt in je verhaal heb ik in verschillende jaren aangeschaft alleen anders begonnen dan de meeste, ik heb eerst een switch met 16 poorten waarvan 8 POE gekocht omdat die van mij aan het einde was, daaruit worden de camera’s voorzien van stroom daarna een Cloudkey 2 om het een beetje te volgen, deze word ook gevoed uit de Switch.
Toen een USG, en daar heb ik veel moeite mee gehad om het geheel goed aan het werken te krijgen.
Wij hebben 5 mediaboxjes van KPN deze moet je achter de v10 houden met een eigen Switch anders gaat het niet goed functioneren, er zijn wel gebruikers die het gefixt hebben maar het is mij niet gelukt.
overigs de tv‘s zelf werken prima achter de USG.
Afgelopen week nog een AC Pro, om Alle Experia versterkers vaarwel te geven.
Succes.
 
Dank Chajes, we gaan es kijken hoe de AC-PRO's bevallen (tot nu toe in elk geval heel erg goed) en tzt eens verder oriënteren voor een USG en meer...
 
  • Leuk
Waarderingen: Chajes
Goeden avond, Ik ben nieuw op dit Forum en heb ook veel vragen over het Unifi netwerk. Ik heb op dit moment 2 Apple AE en 2 Apple Expressen staan. Allemaal in netwerk uitbreiding. Maar werkt toch niet helemaal lekker. Denk dat het aantal clients beetje te veel is. (+45)
Nu wil ik overstappen op Unifi. Als eerste kan ik starten met een AP wifi 6 in mijn bestaande netwerk of heb je dan ook bijv een DM pro nodig? Ik bedoel dus kan ik het AP direct aan mijn huidige apple router hangen.?
 
Dat kan zeker om te starten.
Maar om te profiteren van roaming kun je beter alleen Unifi Acces Points te installeren in je netwerk.
Anders kan het dus zijn dat je client-side over moet stappen naar een ander AP als je in huis van de ene ruimte naar de andere gaat.
Heb je meer budget kies je dus één (of meer) extra accespoints. En wellicht een Cloudkey Gen 2 (Plus) of UDM Pro
 
  • Leuk
Waarderingen: Ron van Zandwijk
Ik zou gelijk een cloudkey erbij nemen, desnoods een v1 (model met usb c dan wel)
Maakt het leven stuk simpeler en uiteindelijk ga je toch naar een vorm van controller. Kost niet de wereld en super simpel. Wel bij iedere config aanpassing een backup maken want ergens ga je die gegarandeerd nodig hebben....
 
  • Leuk
Waarderingen: Ron van Zandwijk
De nieuwe Unifi 6 LR zien er gelikt uit en hebben zelf RGB Led maar helaas moeilijk verkrijgbaar omdat ze nog zo nieuw zijn.

 
Heb inmiddels UDM Pro / 8PoE switch en Unifi6 LR draaiend. Wel ff zoeken, AP LR wilde niet verschijnen alleen in mijn switch zag ik hem staan. Na AP reset werkte alles. Lastig als je een WIFI wachtwoord invult en je begrijpt niet waarom hij niet goed is. Maar ja het werkt. Nu nog even een vraag ik heb een subnet met 168.2.0.24, hoe ik dat voor elkaar heb gekregen weet ik niet maar toen ik starte was dat 168.1.1/24. Maakt dat wat uit of alles maar weer resetten. ben niet zo'n netwerk kei. En nog een beide nassen heb ik zo overgezet naar de poorten op de UDM pro. beide nassen en UDM pro gereset maar hij ziet ze nog steeds niet. Moet ik poorten vrijgeven of zoiets?
 
Er is iets mis met IP adressen (denk ik).
Ik weet niet wat je hebt zitten klooien, maar daar moet je het zoeken.
Wat is nu het ipadres van de UDMP? Hoe connect je van UDMP naar Inet? Zit daar nog wat achter? Wellicht staat daar op een DHCP-server te draaien. enz enz enz
 
Activiteit
Er wordt op dit moment (nog) geen nieuwe reactie gepost.
  Topic Status: Hallo . Er is al meer dan 14 dagen geen nieuwe reactie meer geplaatst.
  De inhoud is mogelijk niet langer relevant.
  Misschien is het beter om in plaats daarvan een nieuw onderwerp te starten..