wifi hotspot op de boot verbinden met thuisnetwerk

Dick Dijkstra

UniFier
15 feb 2023
10
2
3
Ik ben een nieuw elektrisch aangedreven jachtje (9 meter) aan het bouwen en zou graag mijn Unifi netwerk (cloudkey, uxg) willen uitbreiden naar de boot via een mobiele WIFI-hotspot. Via deze wifi hotspot kan ik dan de electrische componenten monitoren (die hebben al standaard een wifi ontsluiting) en wil nog een aantal wifi sensoren toevoegen (water, temperatuur, etc.) die ik dan met mijn Home-assistant instance kan verbinden. Hoe kan ik dat op de meest simpele/goedkope manier voor elkaar krijgen?
 
Ik denk een site2site vpn tussen de uxg (thuis?) en een uxg op de boot. Uxg op de boot voorzien van een lte modem. Uxg kent in elk geval een internet fall back op Poort 4, daar zou ik een lte modem op aansluiten. Wellicht niet de goedkoopste oplossing (al is goedkoop een rekbaar begrip) maar wel rock-solid en veilig.
 
Of koop een UMR of deze variant.


met een abbo van odido.


je kunt makkelijk een site2site maken dan tussen de UUMR en de UXG
 
Of koop een UMR of deze variant.


met een abbo van odido.


je kunt makkelijk een site2site maken dan tussen de UUMR en de UXG
 
Lijkt me een hele goede oplossing, dank! Ik ben behoorlijk lang aan het zoeken geweest wat het idle data verbruik is van zo'n verbinding (UXG -UMR), heeft iemand daar een idee over? Anders wordt het alsnog een prijzige oplossing...
 
Activiteit
Er wordt op dit moment (nog) geen nieuwe reactie gepost.

Vergelijkbare onderwerpen