Advies thuisnetwerk en beveiligingssysteem

correct, je hebt dan de 1Gbps uplink bottleneck, vraag is of je daar in praktijk iets van merkt
Precies.
Zelf gebruik ik ook alleen 1 SFP+ poort en 1 WAN poort op de SE, maar dat is meer omdat het niet nodig is en bij mij de interne routering allemaal door de er achter liggende switch gebeurt.
Maar dat neemt niet weg dat zaken als Smarthome, Zigbee gateways en camera's allemaal prima op de UDM zelf zouden kunnen.
 
  • Leuk
Waarderingen: Romundoo
Maar dat neemt niet weg dat zaken als Smarthome, Zigbee gateways en camera's allemaal prima op de UDM zelf zouden kunnen.
helemaal mee eens; bij de UDM-SE zijn dit zelfs PoE poorten. Vraag is of je bv Link Aggregation wilt voor je NAS, dat kan het switch deel v/d UDM niet en andere beperkingen maar voor wat kleine apparaten zeker geschikt.
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: Romundoo
Reden voor 48 poorts panel is ook dat je er later slecht een extra 24 bij kunt plaatsen als dat nodig is en meerprijs valt mee.
Ik ben zelf gestart met 24 poorts maar gaandeweg kwam er meer bij, omvormer, schuur enz en dat paste niet meer op 24 poorts. Destijds voor lsa paneel gekozen dus ff omsteken is ook vrijwel ondoenlijk. Resultaat is nu een extra losse afwerk doosjes om te extra kabels netjes af te monteren.
 
  • Leuk
Waarderingen: Romundoo
Ik ben ook een relatieve leek maar het is me wel gelukt
Om een dergelijke installatie aan de praat te krijgen in mijn eigen huis. Ik deel mijn ervaring zodat jij zelf kan kijken hoe waardevol het is.

Ik heb zelf ook voor de UDM SE gekozen vanwege de POE en omdat hij beter geschikt is voor het snellere glasvezel (4Gbit).

Je kiest voor de unify 7 AP’s. Daar ben ik ook mee begonnen en heb mijn installatoe
Daar op afgestemd. Alles maximaliseren. En daarmee ook de rekeningen onder aan de streep.

Als ik het opnieuw zou doen zou ik voor een goed gigabit netwerk gaan met waarschijnlijk de dream wall.
Ik dacht dat het enige verschil tussen de UDM-Pro en UDM-SE het PoE gedeelte is en dat de SE een SSD cache heeft. Meer niet.
Dus niet per-se 'beter geschikt voor 4gbit glasvezel'.

Zie https://community.ui.com/questions/...2#answer/c9e9af34-533c-4696-95f5-8126204be23b
 
  • Leuk
Waarderingen: Romundoo
Het alarmsysteem van Ajax Systems is zeker iets waar ik aan zit te denken. Ik ben dan ook benieuwd naar je setup en waar je de hub hebt geplaatst.

Wat betreft de camera's ben ik er nog niet helemaal uit, buren van mij hebben camera's van Dahau daar hoor ik ook positieve verhalen over.
In de twee offertes die ik destijds had aangevraagd werden mij de volgende twee opties aangeboden: Ubiquiti UniFi Protect G5 Bullet Camera of Unifi IP Camera 4K beeldkwaliteit Turret G5 Pro. Maar verder moet ik er nog inhoudelijk naar kijken.



Aha, excuus. Ik dacht dat het speciale stekker was die ze zelf aanbieden.
De Ajax Hub is een klein kastje (qua oppervlakte ongeveer de switch 16 lite, wel een stuk dunner). Bij mij hangt ie in de meterkast. Met een magneetcontact op de meterkastdeur is dat ook conform de installatie eisen van een alarmsysteem. Maar eigenlijk kan je de hub overal plaatsen waar je wilt. Heb bij mij overwogen de hub in mijn technische ruimte te plaatsen. Uiteindelijk niet gedaan omdat daar de magneetcontact niet goed geplaatst kon worden.

Dahua is qua kwaliteit zeker een goed merk, wel zijn de meningen verdeeld over de veiligheid (chinees merk met in het verleden wat slecht gepatchte vulneribilities). Hoewel je dit voor jezelf best veilig kan inrichten door een PoE NVR van Dahua mee te bestellen. Alle camera’s rechtstreeks op de nvr aan te sluiten en je nvr met alle firewall restrictie naar je netwerk toe.

Werkt ook prima. Heb het nog niet geprobeerd maar in theorie moet het vanaf daar ook lukken on je camerabeelden in de nieuwe versies van Protect te laden (Onvif stream).

Prijstechnisch zal het elkaar niet heel veel ontlopen (mits je het zelf aanschaft/aansluit).

Reolink en Hikvision zelfde verhaal.
 
  • Leuk
Waarderingen: Romundoo
Ik zou zelf Dahua voor camera's doen ( ik heb ze zelf ook 🤪 ), vele malen gebruiksvriendelijker dan Hikvision die zijn een kampioen in lay-outs onoverzichtelijk maken.
Dahua bied gewoon goede kwaliteit voor een nette prijs.

Voor draadloze inbraakdetectie is Ajax prima spul, van Dahua hebben ze tegenwoordig een vergelijkbaar systeem maar daar heb ik nog geen ervaring mee. Wel met de Hikvison variant maar ook die vind ik niet duidelijk en onoverzichtelijk net als de software en app van de camera's.
Zelf installeren wij voornamelijk Satel alarmsystemen, maar die liggen prijstechnisch weer wat hoger.

Als intercom heb ik zelf Akuvox hangen, en zakelijk leveren wij ook 2N en Paxton maar die liggen ook prijstechnisch weer hoger.

En voor het netwerk spul gewoon Unifi, zou lekker alles gescheiden houden. Je kan bijvoorbeeld alles in een doen (Netwerk, camera's, deurbel en inbraakdetectie van Unifi) maar als er 1 ding niet werkt werkt niks meer.

Wat betreft het Chinese daar zou ik niet zo bang voor zijn, gewoon je netwerk goed beveiligen. Ik heb zelf al het spul in m'n beveiligd IoT lan/wifi zitten.
En ik zeg altijd maar dat de Amerikanen en andere landen ook graag alles van ons willen weten, dus het zijn niet alleen de Chinezen die je moet vrezen 😉

p.s. Ik heb zelf een beveiligingsinstallatiebedrijf vandaar mijn kennis van diverse beveiligingssystemen en merken, en hang hier rond omdat ik ook hobby matig geïnteresseerd ben in netwerken en digitale inbraakbeveiliging.
 
Laatst bewerkt:
En voor het netwerk spul gewoon Unifi, zou lekker alles gescheiden houden. Je kan bijvoorbeeld alles in een doen (Netwerk, camera's, deurbel en inbraakdetectie van Unifi) maar als er 1 ding niet werkt werkt niks meer.
En voor de camera’s gewoon UniFi. Camera’s zijn zo afhankelijk van het netwerk dat ze onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het laatste wat je wil is dat er 2 systemen zijn die om kunnen vallen; dat vergroot het risico alleen maar.

Zo zie je maar; elk advies is slechts een mening. 🥸

Maar serieus: waarom het opnemen van camera’s in het UniFi systeem een voordeel kan zijn in relatief kleine omgevingen is dat je vrij makkelijk je centrale IT omgeving kunt beveiligen tegen spannings-uitval, en dat vaak ook al geregeld zult hebben of op zijn minst wilt hebben.
Waar alarm-systemen dat allemaal goed regelen, is dat voor camera-systemen niet vanzelfsprekend. Door camera’s waar mogelijk direct of indirect PoE te voeden vanuit de hoofd-switch hoef je alleen daar te zorgen voor een stabiele spanningsvoorziening en is ook die omgeving eenvoudig te beschermen.

Bovendien heb je maar één ingang voor je management (en dat kan inderdaad net zo goed een nadeel zijn) en is toegang tot het systeem centraal en gecontroleerd te beheren. Bovendien zijn compatibiliteitsproblemen vrijwel uitgesloten.

Aanvullend voordeel van Ubiquiti is dat ze blijven ontwikkelen en dat je zeker weet dat je nog updates krijgt, en dat deze makkelijk geïnstalleerd kunnen worden. Maar vooral: dat verschillende release-versies van hardware toch uniform kan blijven werken en beheerd kan worden.

(Voordeel van een systeem zonde updates is dat je je ook niet druk hoeft te maken om de installatie daarvan…)

Had ik al gezegd dat elk advies slechts een mening is? 😜
(En dat er dus geen één absolute waarheid is.)*


*(nou ja, behalve als je in de markt bent voor een EUV Lithografiemachine; dan is ASML voorlopig nog steeds de enige keus.)
 
  • Leuk
Waarderingen: Romundoo en Dennis!
Waar ik vannacht wakker van schrok: @Romundoo
Waar we in dit verhaal even aan voorbijgaan (en dan ook v.w.b. het patchpanel relevant) is dat we elke keer focussen op de 23 kabels en de 24-poorten op de switch (+2x SFP), is dat de UDM Pro natuurlijk ook gewoon 8 poorten beschikbaar heeft. Geen PoE, geen supersnelle link met de rest van het netwerk, maar voor heel veel toepassingen zeer bruikbaar.

Dat maakt de hele discussie over 24/48 mijns inziens overbodig. Je hebt helemaal geen 24 poorten voor 23 aansluitingen, je hebt er 32. :cool:
En als gebrek aan PoE een ding is, dan zou je i.p.v. een extra switch ook een SE i.p.v. een Pro kunnen overwegen. (Geeft je daarnaast 1 extra 2,5Gbps (zonder PoE) poort beschikbaar.)

Dat maakt wel de discussie over 24/48 poorten voor het patch-panel weer relevant. 48 is overkill, 24 eigenlijk te weinig.

Grappig dat we hier allemaal de hele tijd overheen gekeken hebben. Toch?

Scherp, bedankt!

Wat @edwin2019 (denk ik) bedoeld is het kabel management van de apparatuur die in de meterkast komt, denk aan je ISP aansluiting, NAS, Zigbee bridge en ik weet niet wat je allemaal hebt. Bij mij is dit in elk geval een behoorlijk aantal aansluitingen (stuk of 8 apparaten waarbij sommige zelfs 2 ethernetpoorten hebben dus een stuk of 10 poorten).

Die apparaten kun je dus ook via het patch panel laten lopen, maar dan heb je te weinig poorten met 24 omdat je er al 23 nodig hebt voor de aansluitingen in huis. Bij mij lopen die dus allemaal via het patch panel en aan de andere kant een zelf geknepen RJ45 stekker.

In het voorbeeld hieronder zie je mijn proxmox server, die staat op de vloer v/d MK en heeft 2 ethernetaansluitingen. Die kabels, met nummer 19 en 20 gaan in de rechterfoto naar boven naar de achterkant van het patch panel in de keystone. Vervolgens met het bekende blauwe patchkabeltje de switch in. Zo heb ik zelfs mijn ISP aangesloten via het patch panel, dus geen enkele losse kabel meer die direct de switch in gaat.

Bekijk bijlage 10662Bekijk bijlage 10663

In jouw geval werkt dit niet, althans niet met een 24 poort switch want je hebt immers al 23 poorten bezet met je huisaansluitingen. Ik denk dat je dan ook helemaal niks hebt aan die 48 poort patch panel, dat wordt alleen maar meer kabel. Ik heb zo veel aansluitingen niet als jij in huis.

Bij mij is het patch panel als volgt:

poort 1 - 4 blijft in de MK
poort 5 - 17 door het huis
poort 18 - 24 blijft in de MK

Dus links en rechts buigen die kabels de hoek in naar beneden netjes met straps gebonden.

Bedankt voor de toelichting. Hoe ik het nu voor me zie, is dat de eerder genoemde Flex 2.5G PoE via het 24-poorts patchpanel wordt aangesloten op de Ubiquiti UniFi USW-Pro-Max-24-PoE. De Flex plaats ik dan in de meterkast, waar apparaten zoals de Philips Hue hub e.d. op kunnen worden aangesloten.

Precies.
Zelf gebruik ik ook alleen 1 SFP+ poort en 1 WAN poort op de SE, maar dat is meer omdat het niet nodig is en bij mij de interne routering allemaal door de er achter liggende switch gebeurt.
Maar dat neemt niet weg dat zaken als Smarthome, Zigbee gateways en camera's allemaal prima op de UDM zelf zouden kunnen.

Goed om te weten!

helemaal mee eens; bij de UDM-SE zijn dit zelfs PoE poorten. Vraag is of je bv Link Aggregation wilt voor je NAS, dat kan het switch deel v/d UDM niet en andere beperkingen maar voor wat kleine apparaten zeker geschikt.

Voor zover ik het zelf kan beoordelen, is de Ubiquiti UniFi Dream Machine Pro in principe voldoende voor mijn setup, in combinatie met de UniFi USW-Pro-Max-24-PoE en eventueel de Flex 2.5G PoE.

Reden voor 48 poorts panel is ook dat je er later slecht een extra 24 bij kunt plaatsen als dat nodig is en meerprijs valt mee.
Ik ben zelf gestart met 24 poorts maar gaandeweg kwam er meer bij, omvormer, schuur enz en dat paste niet meer op 24 poorts. Destijds voor lsa paneel gekozen dus ff omsteken is ook vrijwel ondoenlijk. Resultaat is nu een extra losse afwerk doosjes om te extra kabels netjes af te monteren.
Om een extra 24-poorts switch te kunnen plaatsen, zal ik ook een grotere montagebeugel (3U -> 4U) moeten bestellen. Dat is op zich geen probleem, maar aangezien ik niet verwacht 24 extra poorten te gaan benutten (alle loze leidingen die uitkomen buiten de meterkast zijn al dubbel bekabeld), denk ik dat een kleinere losse switch in de meterkast voor mijn situatie nu beter is.

Gelukkig worden in mijn geval de kabels afgemonteerd met Cat6 Keystone Jacks in de meterkast.

De Ajax Hub is een klein kastje (qua oppervlakte ongeveer de switch 16 lite, wel een stuk dunner). Bij mij hangt ie in de meterkast. Met een magneetcontact op de meterkastdeur is dat ook conform de installatie eisen van een alarmsysteem. Maar eigenlijk kan je de hub overal plaatsen waar je wilt. Heb bij mij overwogen de hub in mijn technische ruimte te plaatsen. Uiteindelijk niet gedaan omdat daar de magneetcontact niet goed geplaatst kon worden.

Dahua is qua kwaliteit zeker een goed merk, wel zijn de meningen verdeeld over de veiligheid (chinees merk met in het verleden wat slecht gepatchte vulneribilities). Hoewel je dit voor jezelf best veilig kan inrichten door een PoE NVR van Dahua mee te bestellen. Alle camera’s rechtstreeks op de nvr aan te sluiten en je nvr met alle firewall restrictie naar je netwerk toe.

Werkt ook prima. Heb het nog niet geprobeerd maar in theorie moet het vanaf daar ook lukken on je camerabeelden in de nieuwe versies van Protect te laden (Onvif stream).

Prijstechnisch zal het elkaar niet heel veel ontlopen (mits je het zelf aanschaft/aansluit).

Reolink en Hikvision zelfde verhaal.

Bedankt voor je reactie! Ik ben zelf ook van plan om hem in de meterkast te plaatsen, dus fijn dat dit geen probleem is.
Wat betreft de veiligheid van de Dahau camera's ben ik het eens met de opmerking van Dennis, maar goede tips om het veiliger in te richten.

Ik zou zelf Dahua voor camera's doen ( ik heb ze zelf ook 🤪 ), vele malen gebruiksvriendelijker dan Hikvision die zijn een kampioen in lay-outs onoverzichtelijk maken.
Dahua bied gewoon goede kwaliteit voor een nette prijs.

Voor draadloze inbraakdetectie is Ajax prima spul, van Dahua hebben ze tegenwoordig een vergelijkbaar systeem maar daar heb ik nog geen ervaring mee. Wel met de Hikvison variant maar ook die vind ik niet duidelijk en onoverzichtelijk net als de software en app van de camera's.
Zelf installeren wij voornamelijk Satel alarmsystemen, maar die liggen prijstechnisch weer wat hoger.

Als intercom heb ik zelf Akuvox hangen, en zakelijk leveren wij ook 2N en Paxton maar die liggen ook prijstechnisch weer hoger.

En voor het netwerk spul gewoon Unifi, zou lekker alles gescheiden houden. Je kan bijvoorbeeld alles in een doen (Netwerk, camera's, deurbel en inbraakdetectie van Unifi) maar als er 1 ding niet werkt werkt niks meer.

Wat betreft het Chinese daar zou ik niet zo bang voor zijn, gewoon je netwerk goed beveiligen. Ik heb zelf al het spul in m'n beveiligd IoT lan/wifi zitten.
En ik zeg altijd maar dat de Amerikanen en andere landen ook graag alles van ons willen weten, dus het zijn niet alleen de Chinezen die je moet vrezen 😉

p.s. Ik heb zelf een beveiligingsinstallatiebedrijf vandaar mijn kennis van diverse beveiligingssystemen en merken, en hang hier rond omdat ik ook hobby matig geïnteresseerd ben in netwerken en digitale inbraakbeveiliging.

Bedankt voor je reactie! Zou je mij een privéberichtje met wat meer informatie kunnen sturen?

En voor de camera’s gewoon UniFi. Camera’s zijn zo afhankelijk van het netwerk dat ze onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het laatste wat je wil is dat er 2 systemen zijn die om kunnen vallen; dat vergroot het risico alleen maar.

Zo zie je maar; elk advies is slechts een mening. 🥸

Maar serieus: waarom het opnemen van camera’s in het UniFi systeem een voordeel kan zijn in relatief kleine omgevingen is dat je vrij makkelijk je centrale IT omgeving kunt beveiligen tegen spannings-uitval, en dat vaak ook al geregeld zult hebben of op zijn minst wilt hebben.
Waar alarm-systemen dat allemaal goed regelen, is dat voor camera-systemen niet vanzelfsprekend. Door camera’s waar mogelijk direct of indirect PoE te voeden vanuit de hoofd-switch hoef je alleen daar te zorgen voor een stabiele spanningsvoorziening en is ook die omgeving eenvoudig te beschermen.

Bovendien heb je maar één ingang voor je management (en dat kan inderdaad net zo goed een nadeel zijn) en is toegang tot het systeem centraal en gecontroleerd te beheren. Bovendien zijn compatibiliteitsproblemen vrijwel uitgesloten.

Aanvullend voordeel van Ubiquiti is dat ze blijven ontwikkelen en dat je zeker weet dat je nog updates krijgt, en dat deze makkelijk geïnstalleerd kunnen worden. Maar vooral: dat verschillende release-versies van hardware toch uniform kan blijven werken en beheerd kan worden.

(Voordeel van een systeem zonde updates is dat je je ook niet druk hoeft te maken om de installatie daarvan…)

Had ik al gezegd dat elk advies slechts een mening is? 😜
(En dat er dus geen één absolute waarheid is.)*


*(nou ja, behalve als je in de markt bent voor een EUV Lithografiemachine; dan is ASML voorlopig nog steeds de enige keus.)
Ik begrijp je punt, maar ondanks dat zie ik toch wel een patroon in de diverse meningen over de camera's van Unifi. Integratie top, kwaliteit iets minder top ;-)
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: Dennis! en Davey400
Ik ben van plan vandaag de onderstaande setup te gaan bestellen, maar toch nog een paar vragen:

Setup voor het netwerk:
1x Ubiquiti UniFi Dream Machine Pro (meterkast)
1x Ubiquiti UniFi USW-Pro-Max-24-PoE (meterkast)
1x Ubiquiti 24-poorts patchpaneel (meterkast)
1x Ubiquiti UniFi Flex 2.5G (meterkast, optioneel)
1x Ubiquiti UniFi U7-Pro 3-pack (1 per etage)
1x Ubiquiti UniFi USW Flex (in de schuur, i.v.m. PoE-camera en Outdoor AP)
1x Ubiquiti UniFi 7 Outdoor (op de berging) - Zwart

Diverse:
1x UniFi U7-Pro access point standard
1x Uplink Cable (UACC-Uplink-SFP28-0.15M)
1x Stekker 230V - 90 graden
Switch voor achter tv (later)

Vragen:
  • De Ubiquiti UniFi Dream Machine Pro wordt standaard geleverd zonder harde schijf (HDD). Ubiquiti biedt een "Enterprise 3.5" HDD" aan in varianten van 8 TB, 16 TB en 24 TB. Begrijp ik het goed dat deze uitsluitend nodig is voor de opslag van camerabeelden?
    • Zo ja, raden jullie deze HDD aan? En welke opslagcapaciteit is nodig om bijvoorbeeld 30 dagen aan data te bewaren?
  • De UTP-kabels komen vanuit het plafond via diverse leidingen in de meterkast en worden na afmontage in het Ubiquiti 24-poorts patchpaneel geklikt. Hoeveel overlengte raden jullie aan voor de UTP-kabels? En hoe bundelen jullie deze netjes?

  • De Dream Machine, switch en het patchpaneel worden in de meterkast gemonteerd met de 3U wandbeugel. Welke volgorde raden jullie aan? Bijvoorbeeld: eerst de Dream Machine, dan de switch en achteraan het patchpaneel? Of is een andere indeling logischer?

  • Is de Ubiquiti UniFi 7 Outdoor voor op de berging ook in het zwart verkrijgbaar?
 
Vragen:
  • De Ubiquiti UniFi Dream Machine Pro wordt standaard geleverd zonder harde schijf (HDD). Ubiquiti biedt een "Enterprise 3.5" HDD" aan in varianten van 8 TB, 16 TB en 24 TB. Begrijp ik het goed dat deze uitsluitend nodig is voor de opslag van camerabeelden?
    • Zo ja, raden jullie deze HDD aan? En welke opslagcapaciteit is nodig om bijvoorbeeld 30 dagen aan data te bewaren?

Een WD Purple 4TB

  • De UTP-kabels komen vanuit het plafond via diverse leidingen in de meterkast en worden na afmontage in het Ubiquiti 24-poorts patchpaneel geklikt. Hoeveel overlengte raden jullie aan voor de UTP-kabels?

Als je de ruimte hebt, dan zo ik daar zeker een mooie lus maken zodat je wat extra hebt

  • En hoe bundelen jullie deze netjes?

Straps of tie wraps

  • De Dream Machine, switch en het patchpaneel worden in de meterkast gemonteerd met de 3U wandbeugel. Welke volgorde raden jullie aan? Bijvoorbeeld: eerst de Dream Machine, dan de switch en achteraan het patchpaneel? Of is een andere indeling logischer?
Ik heb het patch panel achteraan, dan switch en dan UDM. Zo kom je het best bij de laatste 2 als dat nodig is. Het patch panel is immers min of meer vast gemonteerd en kom je normaal gesproken nooit meer aan. Dus het meest logisch om die het verst weg te plaatsen.

  • Is de Ubiquiti UniFi 7 Outdoor voor op de berging ook in het zwart verkrijgbaar?
Als het in de EU store niet staat, dan denk ik van niet. Likje verf doet wonderen 😂
 
  • Leuk
Waarderingen: Romundoo
Ik heb het patch panel achteraan, dan switch en dan UDM. Zo kom je het best bij de laatste 2 als dat nodig is. Het patch panel is immers min of meer vast gemonteerd en kom je normaal gesproken nooit meer aan. Dus het meest logisch om die het verst weg te plaatsen.
Of, als je bang bent voor de warmte: patch panel tussen de UDM en switch in. Uplink cable is lang genoeg om die 1U tussenruimte te overbruggen.
Maar dan heb je inderdaad praktisch dat 1 van de twee apparaten wat minder toegankelijk is.
 
  • Leuk
Waarderingen: Romundoo
Ik ken de situatie niet waar je het gaat installeren.
Hoeveel kabels ga je echt gebruiken op het patchpaneel.
Ik gebruik altijd een plastic buis. groote ligt aan het aantal kabels. 40 of 75 mm is meestal wel weg te werken in een hoekje en hat laatste stukje is altijd voor de tywraps.
Welk ophang systeem ga je voor dit alles gebruiken?
En ga je met keystone werken of met vaste aansluiting waar je een dogger voor nodig hebt.
 
  • Leuk
Waarderingen: Romundoo
Een WD Purple 4TB

Bedankt, maar is deze uitsluitend nodig voor de opslag van camerabeelden? Dus als ik voor een ander camerasysteem kies, heb ik deze niet nodig?

Ik heb het patch panel achteraan, dan switch en dan UDM. Zo kom je het best bij de laatste 2 als dat nodig is. Het patch panel is immers min of meer vast gemonteerd en kom je normaal gesproken nooit meer aan. Dus het meest logisch om die het verst weg te plaatsen.

En dat gaat goed met de warmte?

Als het in de EU store niet staat, dan denk ik van niet. Likje verf doet wonderen 😂

Hmm, dat lijkt me niet echt een goed idee 😉. Misschien is er ergens nog een case te vinden?