Ubiquiti?

DragoWing

UniFier
7 nov 2021
9
0
1
Hallo,

Sorry als ik hier verkeerd zit maar heb een vraag.

Ik wil graag overstappen naar Ubiquiti omdat ik daar heel veel goeds over hoor (als dat nog zo is) maar weet niet hoe ik moet beginnen. Ik leer snel en ben opzich wel technisch met die dingen opzetten maar het is voor mij lastig om het begin te maken dus de aankoop te doen.

Kunnen jullie mij helpen wat ik precies nodig heb om het begin zoals het internet werkend te krijgen? Dream Machine hoor ik veel over, dat is anders dan de USG volgens mij ook. Dus een lijst wat echt noodzakelijk is om te hebben want Dream Machine heb ook geen wifi chip ingebouwd toch?

Als ik het eenmaal heb heb ik zo uitgevogeld om het werkend te krijgen.

Sorry als dit al eens is gevraagd maar ik kon niet veel vinden erover.

Ik zat te twijfelen over Ubiquiti en de Asus Axe11000 maar ik ben best fan van alles in 1 dashboard en netwerken en stuff.

Dank jullie wel,

Met vriendelijke groet,

Davy
 
Laatst bewerkt:
Welkom Davy,

als je met dream machine niet de pro bedoelt, dan heb je wel een wifichip.Want dat is deze:
1649246338094.png

Verder advies geven is best moeilijk. Je kunt het zo gek maken al je wilt. Heb je bijvoorbeeld loze leidingen voor utp voor bijvoorbeeld een Access Point? Heb je ruimte in de meterkast voor een groot apparaat (bv een DreammachinePro)? Wil je wifi 6? enz enz

Als je wat meer duidelijkheid hebt, wordt advies makkelijker.
 
Dank je wel!

Ah, jaa, sorry, bedankt dat je me iig tips geeft ipv lees dit lees dat hier kunnen we niets mee, zoals veel forums wel hebben, dus bedankt!

Ik wil iig wifi 6, en heb niet veel ruimte in meterkast sinds ik hier woon, oude huis had het meer helaas, ik wil wel voor de dream machine pro of liever se versie gaan denk ik dan.

Je moet access point via leidingen doen? Ik dacht gewoon plug en play, stop contact ofzo of idk, 😅

Zo te horen klinkt het dan toch lastiger dan ik dacht of niet.
 
Met een dreammachine pro SE heb je PoE via de switch in de router. De versie zonder SE heeft dat niet.

Aangezien deze router geen wifi ondersteund, kan deze niet meshen met evenuele AP's. Je kan een AP in de meterkast hangen en van daar uit meshen.
 
Ah, okayy, ben best wel fan van de mesh dingen dus als ik een ap hang in de meterkast kan ik vandaar uit meerdere aps koppelen zonder gedoe met kabels in het hele huis? Hoef maar 1 te koppelen aan de udmpro/se en vandaar kan het draadloos of begrijp ik het nu verkeerd?

**Edit**
Oh, zie nu dat pro niet heeft dus dan moet ik een se hebben per se?
 
De pro, zonder SE, kan ook. Alleen heb je dan voor je AP in de meterkast een PoE injector nodig. De SE heeft PoE poorten.
 
Ah, okayy, dan wacht ik liever op de SE als ie weer ooit op voorraad komt, vraag me wel af waarom het apparaat niet gewoon wifi chip heeft ofzo, maar die dingen zijn zo weg, maken ze niet voldoende? 😅


Dus even rijtje, heb dus nodig:

Dream Machine SE
AP voor aan udmse
AP voor de woning om draadloos te verbinden met de ap aan de udmse

Dat is genoeg voor een start om internet werkend te krijgen?
 
Erg gewild product.

Hieronder een voorbeeld van mesh setup.
Een en ander moet je wel instellen in de router.
Hier wat meer uitleg
1649250495769.png
 
Oh, moet ik ook een switch eraan hangen?

In de router dingen instellen kan ik opzich wel, gaat me meer om wat ik precies moet hebben voor het begin. Uitbreiden kan altijd maar heb niet zo'n heel grote woning.

Dat plaatje helpt wel enorm, bedankt!
 
Via POE (power over erhernet).
Dat kan via een POE-switch, dan sluit je het AP bedraad aan op de switch.
Dat kan met een POE injector, dan sluit je de POE-injector aan op een stopcontact en ga je met een ethernet kabel naar je AP.
In het 2e scenario moet je dan de netwerk verbinding meshen.
 
Oh, dus kan niet draadloos allemaal het moet aan een Poe switch gekoppeld worden, in woonkamer kan ik die ez zetten bij mijn tv daar heb ik toch al een switch, dan zet ik de ap gewoon daar neer ofzo ergens, of idk, en gaat al een kabel vanuit de kleine slaapkamer die ik maar daar gebruik ik amper draadloos dus daar hoeft opzich niets te komen, alleen dan kijken hoe ik doe in mijn eigen slaapkamer en hopelijk is bereik sterk genoeg voor de ap om balkon te bereiken, is gelukkig niet zo ver, maar vanuit meterkast heb ik nu wel weinig bereik daar, 😅
 
Oh, moet ik ook een switch eraan hangen?

In de router dingen instellen kan ik opzich wel, gaat me meer om wat ik precies moet hebben voor het begin. Uitbreiden kan altijd maar heb niet zo'n heel grote woning.

Dat plaatje helpt wel enorm, bedankt!
De gateway en switch kun je zien als je router met ingebouwde switch.
 
Als op een later moment uitbreiden niet zo'n probleem is zou ik gewoon beginnen met een UDM. Heeft WiFi en als je woning niet zo groot is, moet die voldoende dekking bieden voor het hele oppervlak. Zit je op jouw balkon en valt het toch een beetje tegen dan kun je een AP neerleggen bij de TV (met een PoE injector) want je hebt daar al een switch liggen. Die switch wil je natuurlijk een keer vervangen voor iets van Ubiquiti. Ook daarop kun je leeglopen als je wil maar een flex mini is een mooi begin. Je hebt toch al een PoE injector voor je AP dus een PoE switch is dan weer een volgende upgrade (leuk voor het topic Ẅat heb je zopas gekocht ;) )

En de UI meuk die je na al je upgrades over houdt kun je weer voor een mooi prijsje verkopen want het spul is redelijk waardevast :)

Just my 2 cents, though ;)
 
  • Leuk
Waarderingen: Eddie the Eagle
Activiteit
Er wordt op dit moment (nog) geen nieuwe reactie gepost.
  Topic Status: Hallo . Er is al meer dan 14 dagen geen nieuwe reactie meer geplaatst.
  De inhoud is mogelijk niet langer relevant.
  Misschien is het beter om in plaats daarvan een nieuw onderwerp te starten..