Unifi AP's voor alleen wifi

tvwalsem

UniFier
30 jul 2020
4
0
1
Hallo,

Sorry allereerst, ik ben erg onervaren op het gebied van netwerken, maar dit leek mij de juiste plaats om mijn vraag te stellen.

Momenteel ben ik in het bezit van 1 Unifi AP NanoHD en wil mijn (toekomstige) netwerk gaan uitbreiding naar nog 2 AP's. Echter wil ik graag de wifi van de KPN router uitschakelen zodat ik één SSID heb voor het hele huis. Alle bedraade apparaten zijn wel verbonden met de KPN router.

Mijn vraag: is het mogelijk om alleen unifi wifi netwerk aan te maken en de KPN wifi uit te zetten terwijl mijn PC ed. wel bedraadt aangesloten zijn op de KPN router?

Geeft dit problemen als ik bijvoorbeeld van mijn PC naar mijn TV wil streamen oid?

Groet,

Tim
 

Bijlagen

  • schematische uitleg.png
    schematische uitleg.png
    148,4 KB · Weergaven: 10
Dat geeft geen enkel probleem zoals je het voorstelt.
In het kpn modem kun je de WiFi uitzetten.
ps kijk wel ff goed naar je kanaal indeling met UniFi en check op diverse plekken in je huis waar je de ap’s wilt plaatsen om interferentie met evt buren te voorkomen
 
Dat gaat inderdaad perfect, dat was ook mijn eerste Unifi setup zo (met Ziggo dan). Ik zou wel vanaf het begin met de controller software werken, evt vanaf een laptop, en niet met de standalone App. Controller hoeft niet altijd online te zijn, ik keek er om de paar maanden eens in voor updates, ging prima, tot je meer wil ;)
 
Maar vergeet niet om een backup van de configuratie te maken voor en na eventuele wijzingen. Er komt een moment dat je daar erg blij van wordt, recentelijk zelf mogen ervaren nadat ik thuis eea goed in de soep had laten lopen. Terugzetten config was aanzienlijk sneller als alle stappen weer ongedaan maken.
 
Activiteit
Er wordt op dit moment (nog) geen nieuwe reactie gepost.
  Topic Status: Hallo . Er is al meer dan 14 dagen geen nieuwe reactie meer geplaatst.
  De inhoud is mogelijk niet langer relevant.
  Misschien is het beter om in plaats daarvan een nieuw onderwerp te starten..