Verkeert weergegeven apparaat lokatie in netwerk

zeuslooye

UniFier
5 apr 2020
7
0
1
Hoi

misschien is dit al reeds ergens voorbij gekomen maar ik kon het niet vinden.

ik heb een UDM een POE switch en 3 Inwall ap’s.

Als ik op een ap direct een apparaat aansluit dan geeft unifi in de overzichten aan dat deze op de poort staat van de switch ipv die van het ap.
hoe verhelp ik dit?

gr
Jeroen.
 
Dat verandert met de firmware versies nog wel eens
Ik heb om het topografie plaatje correct tekrijgen sommige switchen op een oudere firmware draaien
 
Klopt, er klopt niets van.. de U producten staat juist de topografie, de aangesloten apparaten allemaal fout ( de meeste dan) , van de andere vlans mis ik de meeste apparaten..
verder werkt het stabiel hier.. dus wacht geduldig op een oplossing ooit.
 
Ik had dit probleem ook toen ik nog alles met Cat 5E kabel had aangesloten maar nadat ik over ben gegaan naar Cat 6 kabel werkte het wel ineens goed. Het lijkt mij sterk dat het aan de kabel heeft gelegen maar toch blijft het vreemd dat het vanaf dat moment ineens goed is gaan werken en na elke update ook gewoon goed blijft werken. Dus of het nu aan de kabel heeft gelegen of dat het iets anders is geweest weet ik niet maar het viel me in ieder geval op. Het kan ook zijn dat er 1 brakke kabel is geweest die het probleem heeft veroorzaakt bij mij maar nu werkt hier alles al heel lang zoals het hoort.
 
POE switch is unifi? zo niet kan het kloppen dat er niets van de poorten klopt, had ik ook altijd als ik een non unifo switch ergens in het netwerk had.
 
Nee hier is alles Unifi..
als voorbeeld, aan de SwSL2 zit nu niets aangesloten, volgens de topografie bijna alles
29ACEFE9-34B5-4360-9649-353811C58D28.jpeg
 
Bedankt voor de reacties, ik ben dus niet de enige die dit probleem ervaart. Ik hoop dat ze snel met een oplossing komen. :)
 
Dat kan inderdaad een oplossing zijn, voor mij ook geen enkel probleem in mijn topology, udm pro, switches en ap's hebben allemaal vast ip.

proberen waard om eens te testen.
 
Ik heb het opgegeven... de allereerste overview voor mij in unifi versie 4 of 5 geloof ik was heel duidelijk en overzichtelijk en werkte goed, lekker compact, sindsdien alleen maar onduidelijkheid en zelfs met de nieuwe UI in UDMPro vaak mijn NAS die wisselt van IP terwijl die vast is (zowel in machine als in unifi) en dat andere IP wat ie meld nergens terug te vinden is. Als je dan support vraagt hoe hier mee om te gaan.... naja... niets dus.. hoe zou je een bedrijf moeten supporten met zulke inconsistente informatie, ben blij dat het mijn netwerk verder niet beinvloed maar netjes is het niet.04fb88d0-5c9b-424d-a963-1026da2353fc.png
 
In de classic settings stonden (bij mij) de bekabelde devices altijd keurig in volgorde van het poortnummer van de switch waarmee deze verbonden waren.
In de new settings kan ik (nog) geen logica vonden in de volgorde van weergave.
 
In de classic settings stonden (bij mij) de bekabelde devices altijd keurig in volgorde van het poortnummer van de switch waarmee deze verbonden waren.
In de new settings kan ik (nog) geen logica vonden in de volgorde van weergave.
In mijn topology zijn alle bedraadde aansluitingen netjes gesorteerd op volgorde van poortnummer - boven naar beneden -en niet op mac-adres. Network 6.0.45
 
  • Leuk
Waarderingen: PcRene
Activiteit
Er wordt op dit moment (nog) geen nieuwe reactie gepost.
  Topic Status: Hallo . Er is al meer dan 14 dagen geen nieuwe reactie meer geplaatst.
  De inhoud is mogelijk niet langer relevant.
  Misschien is het beter om in plaats daarvan een nieuw onderwerp te starten..