Wifi netwerk niet compatibel met Apple's iCloud Prive doorgifte

Wifi netwerk niet compatibel met Apple's iCloud Prive doorgifte

Hempie

Administrator
UniFier
30 jan 2018
1.346
937
163
Hempie heeft een nieuwe handleiding geplaatst:

Wifi netwerk niet compatibel met Apple's iCloud Prive doorgifte - Pi-Hole als DNS aanpassen voor Apple iCloud Prive doorgifte

Hoe 'Privédoorgifte' werkt (iCloud+ gebruikers)​


Wanneer u normaal op het internet surft, kan informatie in uw webverkeer, zoals uw DNS-records en IP-adres, worden gezien door uw netwerkaanbieder en de websites die u bezoekt. Deze informatie kan worden gebruikt om uw identiteit vast te stellen en in de loop van de tijd een profiel op te stellen van uw locatie en browsergeschiedenis. 'Privédoorgifte met iCloud' is ontworpen om uw privacy te beschermen. Wanneer u in Safari op het internet surft, wordt ervoor gezorgd dat niemand, inclusief Apple, kan zien wie u bent en welke sites u bezoekt.
Wanneer 'Privédoorgifte' is ingeschakeld, worden uw verzoeken via twee afzonderlijke en veilige internetdoorgiften verstuurd. Uw IP-adres is zichtbaar voor uw netwerkaanbieder en de eerste doorgifte, die door Apple wordt bediend. Uw DNS-records worden versleuteld, zodat niemand het adres kan zien van de website die u probeert te bezoeken. Bij de tweede doorgifte, die wordt bediend door een externe aanbieder van materiaal, wordt een tijdelijk IP-adres gegenereerd, de naam van de verzochte website versleuteld en wordt u verbonden met de site. Dit alles wordt gedaan met behulp van de nieuwste internetstandaarden om een hoogwaardige surfervaring te behouden en tegelijkertijd uw privacy te beschermen.

Bekijk deze handleiding...
 
Bedankt! Wel alleen vanaf iOS 15.


Edit: Reden van mijn post is dat ik nog niet naar iOS 15 ben geupgrade, omdat er nog teveel bugs en dergelijken zijn.

Any information if the vulnerability affects iOS/iPadOS 14.8, or is it specifically a 15.x issue?

EDIT: Confirmed via Apple Support Chat that the vulnerability only affects devices using iOS/iPadOS version 15.0/15.0.1. Devices using version 14.8 are not affected, and do not need to install the update.
bron: macrumors.com
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: Hempie
Klopt, vanaf iOS 15, het ging zelfs zo ver dat ik niet meer lekker kon verbinden ook. Het zit dus in de combi Private relay en Pi-Hole als DNS in het netwerk.
 
  • Leuk
Waarderingen: m4v3r1ck
Ik nog gelukkig nog niet... 😁

IMG_5335.png

En dus nog niet in de verleiding om die download en installeer knop te tappen.
 
  • Haha
Waarderingen: Hempie
Activiteit
Er wordt op dit moment (nog) geen nieuwe reactie gepost.