Dream Machine Pro achter internet modem

melvink

UniFier
17 aug 2021
16
3
3
Goedemorgen Allen!
Ik ben van plan om mijn USG3P te gaan vervangen voor een Dream Machine Pro.

Ik maak gebruik van een Delta verbinding over Coax met hierop de router van Delta in Bridge mode.

Nu lees ik dat er veel problemen zijn met IPTV icm de Dream Machine Pro. Enkel kan ik niet achterhalen of de Delta ook werkt met gescheiden VLAN’s voor IPTV.

Mijn vraag is of ik zonder problemen de USG3P kan vervangen voor de Dream Machine Pro? IGMP snooping staat op dit moment gewoon uitgeschakeld op het VLAN waar de TV ontvanger op aangesloten zit.
 
Met delta over coax gaat het standaard allemaal werken, zeker met het modem in bridge mode. Je gaat enkel tegen de vlan problemen aan ce WAN kant aanlopen als je overschakelt op deltafiber met glas.
 
Okee super! Is het ook geen probleem dat de UDM geen IGMP Proxy ondersteund? Hier lees ik namelijk ook veel verhalen over. IGMP snooping kan is wel op het VLAN te activeren als ik het goed heb. Ook heb ik een Cisco switch waar dit op in te schakelen is
 
Ik kijk nog ‘gewoon’ via de coax met CI+ kaart naar de televisie, geen extra kastjes en afstandsbedieningen. Voor alle apps via de smarttv werkt het allemaal prima via internet. IGMP aan de lan kant werkt prima hier met HEOS van Marantz.
 
Ik heb sinds vorig jaar glasvezel van Caiway. Het lijkt er op dat Delta Caiway volledig gaat " overnemen" .
Ik zie ook al maanden Delta als ISP staan in mijn UDMP overzicht. De maandelijkse betalingen gaan ook al naar Delta.

Voor de glasvezel verbinding van Caiway + TV hoefde ik alleen maar VLAN100 aan de WAN zijde van de UDMP in te stellen, de fiber gaat rechstreeks in de UDMP, de Genexis is er volledig tussen uit. Internet + TV werkt dan probleemloos.

Volgende maand ga ik ook "in naam" van Caiway over naar Delta met een 1Gb verbinding. Hiervoor zou geen enkele verandering nodig zijn, we zitten immers al op het Delta netwerk. Of dat echt zo is zal ik volgende maand gaan ondervinden maar dit wordt al wel bevestigd door andere gebruikers, wel uit een andere regio van NL moet ik daar bij zeggen.

Voor het activeren van de glasvezel internet verbinding is het wel handig om de Genexis er even aan te hangen omdat de activering initieel via VLAN 6 of 7 gaat. Daarna kan de UDMP rechstreeks aan de fiber en kan de Genexis is de kast.

Een en ander is hier ook te vinden, ook wat je eventueel nodig hebt om de aansluiting rechstreeks op de UDMP te maken. Soms past de SFP module uit de Genexis rechtsreeks in de UDMP, je moet het modem hiervoor wel open maken en het zegel verbreken.

 
  • Leuk
Waarderingen: PcRene en Reddwarf
Dank @Routerswitch66 ... Ik zit nu nog op coax maar Delta is glas nogal aan het pushen en is goedkoper dan coax. Wel GPON dus even de kat uit de boom kijken wat dat gaat betekenen en ik hier niet tegen de PPPoE bug aan ga lopen.
 
Okee dan lijken er geen problemen te zijn. Dit is dus alleen met IPTV van bijvoorbeeld KPN.
dank voor de reacties
 
Activiteit
Er wordt op dit moment (nog) geen nieuwe reactie gepost.
  Topic Status: Hallo . Er is al meer dan 14 dagen geen nieuwe reactie meer geplaatst.
  De inhoud is mogelijk niet langer relevant.
  Misschien is het beter om in plaats daarvan een nieuw onderwerp te starten..