Nefit Easy

Pieeeeeee!! Hier moet even een pro met een lr visie naar kijken wand ikke als light lijkt het me een ingewikkeld wifi netwerk.

Die functie om kanalen te disablen heb ik nog niet eerder gezien in de classic interface, uberhaupt zon opzet nog niet eerder gezien. Wss heb je dit voor elkaar gekregen middels WiFi Network Restrictions? Ik zie ook 2 wifi netwerken met dezelfde naam.
Ik zou eerst de boel werkend maken met 1 wifi en 1 gastnetwerk in de controller, en nadien voor de thermostaat dan een apart wifi 2,4 only als hij nog niet blijft hangen.
 
Ik zou juist willen voorstellen niet van alles tegelijkertijd te doen maar stap voor stap. Vergeet niet dat de rest van het netwerk goed functioneert.
Het is belangrijk om uit te vinden welke optie het probleem met de thermostaat veroorzaakt.
 
Ik zou juist willen voorstellen niet van alles tegelijkertijd te doen maar stap voor stap. Vergeet niet dat de rest van het netwerk goed functioneert.
Het is belangrijk om uit te vinden welke optie het probleem met de thermostaat veroorzaakt.
Dat spreekt uiteraard voor zich:)
Maar goed om te vermelden(y)
 
Zoekend kom ik dit topic tegen. Ik ben ook een Nefit Easy gebruiker. En al maanden ervaar ik dit euvel ook. Niet zo frequent maar met vlagen is het wereldbolletje te zien in de Nefit

@ALE is het al verholpen bij jou ?
 
Ik had ditzelfde pasgeleden met mijn U6-Lite, het probleem heeft zichzelf opgelost. Ik had de ketel even van het stroom gehaald, na het opstarten maakte hij weer verbinding om na een paar minuten internet te verliezen. Toen ik de volgende ochtend wakker werd deed hij het weer. Misschien heeft het wat tijd nodig?
 
Zoekend kom ik dit topic tegen. Ik ben ook een Nefit Easy gebruiker. En al maanden ervaar ik dit euvel ook. Niet zo frequent maar met vlagen is het wereldbolletje te zien in de Nefit

@ALE is het al verholpen bij jou ?
Nee helaas nog niet :) Ben nog steeds aan het testen. Ben reeds terug gegaan naar één WiFi netwerk (1 SSID), alles AP’s zijn nu b & ac enabled. Geen soelaas. WPA3 en pmf uitgezet, nope. Uaps uit, grrr. Tussendoor diverse keren netwerk geheel opnieuw opgestart, zelfs ketel 5 min van stroom, nope niets, nada.

Ik blijf deze week nog verder testen, lukt het niet gaat de backup terug zoals het vorige week was en geef ik het op. Dan ga ik die oude Ruckus permanent aansluiten en zet ik op de UniFi de b-band uit zodat de Nefit zich alleen maar aan de Ruckus kan verbinden.

Iedereen nogmaals dank voor het meedenken.


ALE
 
  • Leuk
Waarderingen: error33
Hier ook een Easy (easy icon staat er nu ook bij), voor alsnog geen problemen.
Werkt het ook niet na een reset van de Easy?

*en ja die van mij hangt op zolder. (weersafhankelijk met EvoHome naregeling)
1638272285713.png
 
Mijn ouders hebben thuis ook een Nefit Easy ophangen die verbonden is met een UAPAP-LR en momenteel ook 8 dagen online is. Hier heb ik de volgende gegevens ingeschakeld op het SSID, de rest is allemaal uitgeschakeld:
Group Rekey Interval = 3600 sec
UAPSD = Enabled (Mocht je een apart SSID hebben voor IoT, dan zou ik deze uit schakelen)
Multicast Enhancement = Enabled
High Performance Devices = Enabled (Mocht je een apart SSID hebben voor IoT, dan zou ik deze uit schakelen)

Zoals Hempie ook al aangeeft, zou ik inderdaad stap voor stap iets wijzigen/uitschakelen.
 
Misschien leest niemand dit meer omdat het topic een beetje oud is, maar toch:
Ik ben een gebruiker van de Nefit Easy v1, vanaf 2016, toen op de wifi van de experiabox v10.
Drie jaar geleden heb ik een Unifi UAP-AC- Pro aangeschaft en de Easy daarmee verbonden ( Ik heb nu 3 Unifi AP's. maar geen andere Unifi apparatuur, dus de Experiabox is de DHCP server). Dit werkte toen goed.
Sinds een half jaar heb ik ook problemen met de Nefit (inmiddels Bosch) server. Ik kan verbinden met wifi, ook met de server, maar de volgende dag is de verbinding met de server verbroken ( het bekende wereldbolletje)..
Alle voorstellen op dit topic geprobeerd, maar het probleem bleef. Echter, op de wifi van de Experiabox werkt het apparaat prima..
Toevallig sprak ik vorige maand een medewerker van Bosch. Hij adviseerde me om op de router de server ( Wa2-mz36-qrmzh6.Bosch.de) als vertrouwd in te stellen. Nu kon ik die mogelijkheid in de Experiabox niet vinden, en heb toen de gebruikte poorten (5222 en 5223) geforward.
Sindsdien werkt het prima hier...
 
  • Leuk
Waarderingen: Tim_vr6
Maar compleet belachelijk dat je hiervoor je netwerk open moet zetten. Niet meer van deze tijd.
 
  • Leuk
Waarderingen: dbw
Activiteit
Er wordt op dit moment (nog) geen nieuwe reactie gepost.
  Topic Status: Hallo . Er is al meer dan 14 dagen geen nieuwe reactie meer geplaatst.
  De inhoud is mogelijk niet langer relevant.
  Misschien is het beter om in plaats daarvan een nieuw onderwerp te starten..