Nieuwe T-Mobile aansluiting i.c.m. USG-3P

TheQuaestor

UniFier
Berichten
8
Waarderingsscore
0
Punten
1
Locatie
Emmen
Hallo,

Ik weet dat er al meerdere posts op dit forum zijn welke dit onderwerp naar mijn mening gedeeltelijk bespreken maar het gaat er mij om hoe het uitgevoerd dient te worden. Even mijn verhaal. Ik ben sinds een eeuwigheid bij Ziggo aangesloten en ga zeer binnenkort (3 augustus) over naar T-Mobile glasvezel (1gb) en geen tv of telefoon. Reden is voornamelijk omdat Ziggo aan koppelverkoop doet en je internet en tv afneemt ook al geef je aan alleen internet te willen. Komt bij dat T-Mobile snelle glasvezel aanbiedt tegen een hele goede prijs.

Goed mijn vragen zijn de volgende:
1) Wanneer de monteur komt zal deze volgens richtlijnen van T-Mobile alles aansluiten incl. Zyxel modem. Ik ga ervanuit dat deze Zyxel modem verbonden is met een UTP kabel naar de mediaconverter. Kan ik gewoon deze kabel uit de Zyxel modem halen wanneer de monteur weg is en deze in de WAN port stoppen van mijn USG-3P?

2) Ik lees dat ik op mijn USG een vlan met id 300 moet aanmaken. Is het voldoende dat deze alleen op WAN gezet wordt? Als dit het geval is zullen dan alle apparaten gewoon blijven werken zonder dat ik ook een vlan op mijn switches en hotspots moet instellen?

Mijn apparatuur in huis
1627548109101.png
Mijn vlan met id 300
1627548146322.png
Is dit de plek waar ik vlan id 300 in moet stellen en is dit voldoende?
1627548180875.png

Ik hoop dat jullie me hier meer duidelijkheid over kunnen geven.

Persoonlijk vindt ik het niet echt duidelijk hoe als vlans in ubiquiti werken.
 
Berichten
6
Waarderingsscore
1
Punten
3
Goedemiddag,

heb precies dezelfde configuratie/uitvoering gedaan. Moet werken. VLAN 300 hoeft alleen op WAN interface ingesteld te worden :cool:
Mocht je vragen hebben hoor ik het zeer graag.
Vriendelijke groet Dennis
 

TheQuaestor

UniFier
Berichten
8
Waarderingsscore
0
Punten
1
Locatie
Emmen
  • Topicstarter Topicstarter
  • #3
Hoi Dennis,

Sorry voor mijn late reactie maar kon een tijdje niet op dit forum komen. Reden onbekend maar leek op een DNS probleem, denk van mijn kant. Vorige week dus overgegaan naar T-Mobile Thuis met een 1gb up en down glasvezel en moet zeggen het werkt heel goed. Het is inderdaad een vlan met id 300 aanmaken in je cloudkey en dan deze vlan op je WAN poort zetten en gaan met die banaan.

Bedankt voor je reactie.
 

Demeck

UniFier
Berichten
2
Waarderingsscore
1
Punten
3
Locatie
Dordrecht
Goedemiddag,

heb precies dezelfde configuratie/uitvoering gedaan. Moet werken. VLAN 300 hoeft alleen op WAN interface ingesteld te worden :cool:
Mocht je vragen hebben hoor ik het zeer graag.
Vriendelijke groet Dennis
Beste forumleden,

Ik heb sinds vandaag ook T-Mobile glasvezel (en een USG-3P). Ik lees Vlan met id300 aanmaken en klaar?
Maar..... Ik heb er echt geen verstand van.
1. Waar en hoe maak ik een Vlan aan (wat is een vlan eigenlijk?)
2. Hoe "hang" ik die aan mijn WAN.

Als iemand me met een handleiding en/of screenshots verder kan helpen, graag!!!!!!!

gr. Mark
 

Aswin

UniFier
Berichten
9
Waarderingsscore
12
Punten
3
Beste forumleden,

Ik heb sinds vandaag ook T-Mobile glasvezel (en een USG-3P). Ik lees Vlan met id300 aanmaken en klaar?
Maar..... Ik heb er echt geen verstand van.
1. Waar en hoe maak ik een Vlan aan (wat is een vlan eigenlijk?)
2. Hoe "hang" ik die aan mijn WAN.

Als iemand me met een handleiding en/of screenshots verder kan helpen, graag!!!!!!!

gr. Mark
Er is tegenwoordig een Providers onderdeel op dit forum. Ik denk dat deze vraag beter daar had kunnen staan.

Ik heb een UDM en daar is het instellen van de VLAN ID echt super simpel. Onder 'Internet' vinkje bij VLAN ID aanzetten en dan ID '300' invullen. Meer hoef je niet te doen. Succes!
vlan.png
 
Berichten
6
Waarderingsscore
1
Punten
3
Beste forumleden,

Ik heb sinds vandaag ook T-Mobile glasvezel (en een USG-3P). Ik lees Vlan met id300 aanmaken en klaar?
Maar..... Ik heb er echt geen verstand van.
1. Waar en hoe maak ik een Vlan aan (wat is een vlan eigenlijk?)
2. Hoe "hang" ik die aan mijn WAN.

Als iemand me met een handleiding en/of screenshots verder kan helpen, graag!!!!!!!

gr. Mark
Mogge Mark,

Configuratie al gelukt?
Een VLAN is een virtueel netwerk. Dit geeft T-Mobile jou door om bepaalde netwerkdiensten te kunnen ontvangen.
VLAN300 is bij T-Mobile als internet bedoeld.

Deze moet je dus bij je USG op het WAN-interface koppelen.
VLAN aanmaken is niet nodig.
Heb nu even geen schermfoto ervan.
Het staat in ieder geval bij netwerken & dan moet je naar WAN toegaan & vervolgens zie je onderin DNS instellingen en VLAN!

Succes en mocht je er niet uitkomen stuur dan even berichtje!
groet Dennis
 

PE1PQX

Donateur
UniFier
Berichten
1.076
Waarderingsscore
565
Punten
113
Locatie
Land van Bartje
Website
www.pe1pqx.eu
Hier mijn instellingen, glas rechtstreeks in de USG Pro 4, maar kwa instellingen mag dat geen verschil maken.
Check wel VLAN instelling, bij mij moet dat VLAN6 zijn, T-Mobile is dat als ik het goed onthouden heb 300.
Bekijk wel of je bepaalde user/pass combinatie invullen moet, en zo ja welke...

(foto uit een classic-setting in mijn CK2+)

Dit werkt voor mij bij mijn Freedom abbo.
 

Bijlagen

  • WAN.jpg
    WAN.jpg
    138,2 KB · Weergaven: 26

The_ike_master

UniFier
Berichten
287
Waarderingsscore
126
Punten
43
Locatie
Houten
IK heb ook sinds kort een gigabit verbinding van T mobile. Zoals eerder gezegd is het aansluiten erg eenvoudig. Zover ik weet gaat het met jouw USG net zoals bij mijn USG Pro of anderen hun Dream Machine. Wanneer je de mediaconverter van T Mobile gebruikt heb je de bijgevoegde instellingen nodig
1646228450602.png
1646228666609.png
Als alles goed gaat krijg je 1 stapje terug het ip adres te zien van je verbinding.
Uiteraard kan je bij DNS server ook de DNS servers van jouw keuze zetten. Denk bijvoorbeeld aan de google DNS 8.8.8.8 en 8.8.4.4 of een snellere 1.1.1.1
Dit is helemaal aan jou.
 

As4Tech

UniFier
Berichten
46
Waarderingsscore
15
Punten
8
Locatie
Flevoland
hallo leden,
Even een controle van mijn kant, aangezien ik problemen heb met T-mobile icm de USG 3P.
Ik heb de instellingen ook zo staan als hierboven aangegeven.
Echter wanneer ik een willekeurige wijziging wil doorvoeren is de USG "van het padje". Ik moet dan met de hand VLAN300 instellin in de USG interface op 192.168.1.1. Daarna werkt alles weer.
Om stabiliteitsredenen genomend op T-mobile forum draai ik ook nog op USG v4.4.51 en niet op de laatste 4.4.56

Herkent iemand dit? Ben heel benieuwd naar ervaringen / oplossingen (UDM pro aanschaffen stuit op budget aanvraag problemen ;))

thx!
 

The_ike_master

UniFier
Berichten
287
Waarderingsscore
126
Punten
43
Locatie
Houten
IK heb de USG pro draaiend op v4.4.56 en ondervind deze problemen niet. Wat gebruik je als controller? Een cloud key of een raspberri of windows computer? Ook vraag ik me af of je de instellingen maakt in de webbrowser van je computer of je mobile telefoon of tablet. Wat mij opvalt is dat je dit soort instellingen niet op je mobiele telefoon of tablet moet maken, maar echt in de browser van je computer. Bij de app treed dit probleem namelijk wel op.
 

As4Tech

UniFier
Berichten
46
Waarderingsscore
15
Punten
8
Locatie
Flevoland
ik had de controller draaien op een Pi en vanwege de issues nu als Add-on binnen Home Assistant.Aanpassingen doe ik altijd via een browser op een PC (nooit mobiel, is me te klein;-). Per abuis gisteren ge-upgrade naar 4.4.56 en (tot op heden) geen issues, maar nog steeds, na iedere wijziging, met de ahnd VLAN300 invullen op 192.168.1.1.
(In andere thread probeer ik uit te vinden waarom mijn firewall "Inactive" is en blijft..)
 

Hofstede

Forumleiding
Administrator
UniFier
Berichten
2.662
Oplossingen
7
Waarderingsscore
1.892
Punten
213
Beste @As4Tech, ik zou je willen adviseren om je tot 1 draadje te beperken. Op drie verschillende plekken je probleem aankaarten maakt het niet overzichtelijker.
 
Bovenaan