Nieuwe T-Mobile aansluiting i.c.m. USG-3P

TheQuaestor

New UniFier
Berichten
7
Waarderingsscore
0
Punten
1
Locatie
Emmen
Hallo,

Ik weet dat er al meerdere posts op dit forum zijn welke dit onderwerp naar mijn mening gedeeltelijk bespreken maar het gaat er mij om hoe het uitgevoerd dient te worden. Even mijn verhaal. Ik ben sinds een eeuwigheid bij Ziggo aangesloten en ga zeer binnenkort (3 augustus) over naar T-Mobile glasvezel (1gb) en geen tv of telefoon. Reden is voornamelijk omdat Ziggo aan koppelverkoop doet en je internet en tv afneemt ook al geef je aan alleen internet te willen. Komt bij dat T-Mobile snelle glasvezel aanbiedt tegen een hele goede prijs.

Goed mijn vragen zijn de volgende:
1) Wanneer de monteur komt zal deze volgens richtlijnen van T-Mobile alles aansluiten incl. Zyxel modem. Ik ga ervanuit dat deze Zyxel modem verbonden is met een UTP kabel naar de mediaconverter. Kan ik gewoon deze kabel uit de Zyxel modem halen wanneer de monteur weg is en deze in de WAN port stoppen van mijn USG-3P?

2) Ik lees dat ik op mijn USG een vlan met id 300 moet aanmaken. Is het voldoende dat deze alleen op WAN gezet wordt? Als dit het geval is zullen dan alle apparaten gewoon blijven werken zonder dat ik ook een vlan op mijn switches en hotspots moet instellen?

Mijn apparatuur in huis
1627548109101.png
Mijn vlan met id 300
1627548146322.png
Is dit de plek waar ik vlan id 300 in moet stellen en is dit voldoende?
1627548180875.png

Ik hoop dat jullie me hier meer duidelijkheid over kunnen geven.

Persoonlijk vindt ik het niet echt duidelijk hoe als vlans in ubiquiti werken.
 

Dennis van der Meer

New UniFier
Berichten
4
Waarderingsscore
1
Punten
3
Goedemiddag,

heb precies dezelfde configuratie/uitvoering gedaan. Moet werken. VLAN 300 hoeft alleen op WAN interface ingesteld te worden :cool:
Mocht je vragen hebben hoor ik het zeer graag.
Vriendelijke groet Dennis
 

TheQuaestor

New UniFier
Berichten
7
Waarderingsscore
0
Punten
1
Locatie
Emmen
  • Topicstarter Topicstarter
  • #3
Hoi Dennis,

Sorry voor mijn late reactie maar kon een tijdje niet op dit forum komen. Reden onbekend maar leek op een DNS probleem, denk van mijn kant. Vorige week dus overgegaan naar T-Mobile Thuis met een 1gb up en down glasvezel en moet zeggen het werkt heel goed. Het is inderdaad een vlan met id 300 aanmaken in je cloudkey en dan deze vlan op je WAN poort zetten en gaan met die banaan.

Bedankt voor je reactie.
 
Bovenaan