Ubiquiti UniFi Protect G5 Dome

Rick

UniFier
11 apr 2024
22
12
3
Wat is Unifi toch verslavend!

Ik heb nu dus ook maar de Ubiquiti UniFi Protect G5 Dome aangeschaft en wil deze voorlopig via WiFi gaan verbinden. Ik probeer dit dus te doen, maar het lukt mij maar niet. Heb al wat gelzen over een uplink en dat heb ik uitgeprobeerd bij de Ap's en dat lukt. Maar niet met de G5. Die heb ik aangesloten op een poe injector maar daar blijft de G5 op offline. Kan iemand mij stap voor de stap uitleggen hoe ik de G5 via WiFi kan connecten?
 
@dbw

1000006775.jpg1000006777.jpg
Wat ik ook bedenkelijk vind waarom ze de oudere poe adapter erbij verkopen. En werkt deze wel goed?

Deze is het nieuwe model.
@dbw

Stroom pakt die gewoon en heb ook beeld aangesloten via de switch, maar volgens Coolblue zit er wifi ingebouwd maar dat lukt mij niet. Dus met andere woorden, via de poe en dan wifi lukt niet. Camera is dan offine.
 
@dbw

Bekijk bijlage 9345Bekijk bijlage 9346

@dbw

Stroom pakt die gewoon en heb ook beeld aangesloten via de switch, maar volgens Coolblue zit er wifi ingebouwd maar dat lukt mij niet. Dus met andere woorden, via de poe en dan wifi lukt niet. Camera is dan offine.
Dat van de wifi heb ik dus niet gezien en dat klopt ook niet. En de beelden opslaan op een NAS vind ik ook wel vaag. Dat kan wel maar met protect haal je meer uit de camera. En over protect lees je niks. Slechte omschrijving dus.

De enige wifi camera's (volgens mij) van unifi zijn de g3- en g4-instant.
 
En de beelden opslaan op een NAS vind ik ook wel vaag. Dat kan wel maar met protect haal je meer uit de camera.
@dbw

Dat van de NAS vond ik ook al raar, maar goed. Ik gebruik wel gewoon Protect.

Maar wat ik vanmiddag al tegen @Eddie the Eagle zei: Ik ben nou niet thuis maar als ik naar protect ga staat onder system, dat mijn camera aan de Ap's gelinkt zijn voor wifi. Erg verwarrend voor mij. Als ik thuis ben zal ik een screenshot maken daarvan.

1.png

Bovenstaande is voor mij verwarrend, zodoende. Dus daarom dacht ik dat de G5 wel via WiFi kon.

Edit: Heeft het misschien met Bridge Devices te maken? Of staat dit er los van?

2.png
 
Laatst bewerkt:
Die link is een Bluetooth link die gebruikt wordt voor de eerste configuratie. Dus de G5 Dome heeft geen WiFi maar wel Bluetooth. Hij werkt alleen met een bedrade netwerkverbinding.
 
Of een g4 flex kopen, kun je ook prima buiten ophangen en die werkt wel met wifi .
Een G4 Flex met wifi?🤥😆 Een G4 Flex is nooit op de markt verschenen, we ging van de G3 naar de G5 Flex. Maar dan nog, de Flex varianten zijn ook enkel via een utp-kabel (en PoE) te gebruiken. Misschien dat je de G4 Instant bedoelde, die is geschikt voor buiten en verbind via wifi.
 
Activiteit
Er wordt op dit moment (nog) geen nieuwe reactie gepost.