KPN IPTV loopt telkens vast

Heb jij ook een Pi-hole draaien? Bij mijn Samsung tv firmware update ging het ook steeds op het einde fout vlak voor de werkelijke update. toen ik de PiHole uitschakelde ging de download en update wel goed..
 
Yep.
Ik was even aan het zoeken waar MS nu precies naar toe wilde maar ik denk dat hij het over bridge iptv heeft wat door KPN (bijna) niet meer wordt toegepast. Dan kan je inderdaad je VLAN 4 iptv scheiden middels eens switch voor je router naar je STB's toe, gezien je dan geen gebruik kunt maken van de (meer) opties netflix ect., heeft KPN dit niet meer in gebruik en is het alleen routed IPTV en daar heb je een router voor nodig die IGMP proxy ondersteund. of je zet inderdaad je experiabox in DMZ met je eigen router erachter en laat via een 2e lan poort op je experiabox je IPTV lopen via je switch
Wij begrijpen elkaar Rene;-)
Ik moet dit laatste wel twee keer lezen en vraag me af of jullie (jij en René) hetzelfde bedoelen. Ik lees bij René:

- vanuit de EB een kabel in een separate LAN poort en daarop een VLAN only...

— verwondering: een EB ondersteunt toch geen VLANs?
— of bedoel je een VLAN aanmaken in de USG? “VLAN only” is een term die ik alleen ken van UniFi.
Maar dan zou ik een aansluitschema willen zien.

Verder: ik ga ervan uit dat de meeste mensen 1 enkele ethernetkabel naar de TV hebben getrokken dus in gebruik voor zowel data als iptv.

Of lees ik jullie teksten verkeerd?
 
Nope. Heb ik niet. Maar zal nog eens proberen met wat apparatuur losgekoppeld en dan alleen de tvbox aan.
Pff, ellende. Weer niet gelukt:(. USG aangesloten. Frits erachter (in bridge). Internet werkt probleemloos. TV-ontvanger aangesloten op de Fritz, en dan....niks. Software van de ontvanger begint te laden maar blijft hangen bij 85%.
Vraag 1 Doet de IPTV het wel als je de fritzbox ertussenuit haalt?
Vraag 2 hoe heb je de USG eigenlijk geschikt gemaakt voor IPTV? Via een script van coolhva op GitHub? Anders?
 
Alles maar weer achter de Fritzbox gehangen, in de afbeelding hoe het er nu uitziet. De USG staat dus uit. De Fritz levert het internet aan switch1 vanwaar het naar de overige apparaten loopt. De TV-box zit direct aan de Fritzbox, lijnt in het plaatje loopt niet zoals het zou moeten.

Vanuit de meterkast loopt er 1 aparte utp kabel naar de decoder. Buiten alles om.

Heel wat opties geprobeerd maar geen succes. Met de USG (zonder Fritz) werkt het even. TV loopt na +/- 15 minuten kort vast, gaat dan nog 5 minuten door waarna het beeld helemaal bevriest en het game over is . Hele netwerk aan en uit lost het dan weer even op. Het heeft maanden goed gewerkt en sinds de laatste update van de switches dus ellende. Krijg de firmware ook niet meer omlaag.... :( (zal nog eens updaten)

Andere opties die ik heb geprobeerd:
- TV aan sluiten op de wan2 poort van de USG. Internet op die port werkt, hang ik er een laptop aan, geen probleem, hang ik de TV-box eraan, niks. Why?

De Fritz (in bridge) achter de USG (WAN2) en de tv dan in de Fritz box werkt ook niet.

Iemand suggesties?
 

Bijlagen

  • unifi 2.jpg
    unifi 2.jpg
    36,7 KB · Weergaven: 21
Beste dr.niels, dank voor de info. Ik vroeg naar hoe je de USG geschikt hebt gemaakt voor IPTV met een reden. In het algemeen zal het nodig zijn om WAN side VLANs in te stellen en IGMP proxy instellingen. Dit heb je kennelijk al gedaan, anders kon de USG het niet al een hele tijd doen. Deze instellingen gaan via een script want via de USG UI kan dit niet worden ingesteld.
Het script gaat uit van standaard configuratie, dus ook dat je LAN gebruikt om de decoder aan te sluiten en niet LAN2. Wil je wel LAN2 gebruiken, zul je dus het script moeten aanpassen.
Dit heeft echter maar beperkt zin als de USG het op LAN ook al niet goed doet met IPTV. TV loopt na 15min kort vast en dan na nog eens 5 minuten is het over. Dit moet je eerst oplossen.
Dat het eerst wel werkte en nu niet meer kan ook andere oorzaken hebben dan een switch firmware update. Het kan zijn dat in jouw postcodegebied er een ander multicastadres wordt gebruikt dan voorheen, waardoor er een time-out komt. Bij mij was dat na ongeveer 5 minuten. Ik was een pfSense router aan het testen met IPTV van KPN. Na het aanpassen van de multicastadressen liep het bij mij toen vloeiend door. Bij een pfSense box kun je dat in de UI aanpassen, bij de USG moet dit in het script.
Je kunt nagaan of de problemen door de switch veroorzaakt worden door alle unifi switches ertussenuit te halen als experiment. Steek de decoder direct in de LAN poort op de USG en kijk of IPTV werkt en blijft werken. Probeer eventueel een andere switch, mits deze IGMP snooping ondersteunt.
Pieter
 
Het werkt weer 🥳!!
Hele handel gereset en vervolgens m.b.v. (https://www.vanachterberg.org/usg-kpn-ftth/posts/unifi-security-gateway-kpn-ftth-iptv-ipv6/) alles opnieuw ingesteld.

Internet en TV werken nu. Nergens meer aankomen dus.

Ik had ook nog een hulplijntje lopen bij de Servicedesk van XS4all. Die mail je met een vraag en vervolgens bellen ze je keurig terug👌. Hoewel ze eigen routers slechts ondersteunen op basis ban `best effort` hebben ze nog wel even mee gekeken en kwamen nog met de volgende info.

Televisie van XS4ALL werkt op een apart VLAN. Dit is VLAN4. De verschillende TV-ontvangers halen nieuwe software-updates op verschillende manieren binnen. U maakt gebruik van de Arris VIP5202. Deze downloadt de software via VLAN6. Hierdoor kan de software sneller gedownload worden. Dus uw TV-ontvanger maakt voor het TV-signaal gebruik van VLAN4 maar voor de software VLAN6.

Het TV-platform bestaat uit 2 delen, een unicast deel en een multicast deel. De TV-ontvanger zoekt contact met het unicast gedeelte, hier vindt de authenticatie plaats. Unicast bestaat uit de volgende onderdelen:

- DHCP: toekennen van een IP-adres aan de TV-ontvanger
- Account controle (autorisatie)
- Key exchange: de encryptiesleutels die nodig zijn om TV-beeld te kunnen ontvangen
- TV-uitzendingen die niet live zijn, zoals gepauzeerde uitzenden, Begin Gemist, opnames en On Demand
- Info-diensten & Info pages verkeer: verschillende informatie pagina's die via de TV-ontvanger te zien zijn

Het multicast gedeelte bestaat uit het volgende:

- Boot images TV-ontvanger: de plaatjes die tijdens het laden van de TV-ontvanger getoond worden
- EPG: Deze wordt een week vooruit gestuurd

- TV Broadcast: alle live TV-uitzendingen

Ik heb de TV decoder nu op een apart vlan zitten (661). Dus niet 4 of 6 zoals XS4all vermeld. Geen idee of dat nog gedoe gaat geven, maar voor nu werkt het.
Dank allemaal voor het meedenken.
 
Mooi dat het werkt. Je zult je alleen nog even moeten verdiepen in de VLANs. VLAN 4 en 6 bevinden zich aan de WAN zijde. Dus aan de "provider kant" van de router. Mijn vraag hierboven, hoe je je USG hebt aangepast voor KPN/XS4All IPTV, is beantwoord met de link naar het script van Henk van Achterberg. Via dit script worden al deze instellingen automatisch voor je uitgevoerd, waaronder dus ook VLAN 4 (IPTV) en VLAN 6 (Internet) aan de WAN zijde. Standaard gaat dit script uit van het gebruik van je LAN poort op de USG, niet LAN2.

Welke VLAN ID je vervolgens aan je LAN zijde gebruikt voor je decoders maakt helemaal niets uit, zo lang het maar een uniek ID heeft.
Pieter
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: Marnix61
Ik heb versie 5.43.36.12724 van me switches en wel 4.4.51.5287926 op me USG alles draait als een zonnetje nu al ruim 20 min.
Maar de USG upgraden naar nieuwe versie wanneer kan dat een keer? is dat bekend
 
Oké top dus niet verplicht 4.4.51.5287926 te draaien op de USG.
Bij mij draait alles soepel behalve als ik een portforwarding op sla dan valt de verbinding gewoon paar min uit als hij met provioning bezig is
 
https://github.com/coolhva/usg-kpn-...02dae7c7597e0dfd15ac50b8b/config.gateway.json <-- probeer deze config.gateway.json, als de controller deze zonder problemen pakt dan zal je verbinding niet meer uitvallen.

Dit is helaas een bug van unifi en ik kan de MTU er niet standaard in zetten want sommige mensen krijgen dan een probleem met provisionen. Maar niet iedereen. Ik zou zeggen, download de json zet hem op de juiste plek en probeer het.
 
  • Leuk
Waarderingen: mennog en Pieter376
https://github.com/coolhva/usg-kpn-...02dae7c7597e0dfd15ac50b8b/config.gateway.json <-- probeer deze config.gateway.json, als de controller deze zonder problemen pakt dan zal je verbinding niet meer uitvallen.

Dit is helaas een bug van unifi en ik kan de MTU er niet standaard in zetten want sommige mensen krijgen dan een probleem met provisionen. Maar niet iedereen. Ik zou zeggen, download de json zet hem op de juiste plek en probeer het.
Dit heeft inderdaad geholpen.
Net erop gezet en alles bleef werken.

Provisionen duurde wel wat langer had ik het idee van maar bleef werken
Wat bedoelde je met speedtest die op het dashboard?
Die gebruik ik al nooit omdat van die speedtest niks klopt heb een KPN 1 Gbit / 500 mbit lijn maar die speedtest haalt dat nooit.

En kan ik deze config.gateway.json ook gebruiken met de vpn?
 
Laatst bewerkt:
@coolhva Ik had die config op me cloudkey gen2 plus gezet en deze herstart.
Maar ik had denk ik ook me USG op force provisioning moeten drukken?

Maar wat ik sinds gister wel in een keer had na die nieuwe config file is dat me Switches allemaal gingen rebooten heb dit afgelopen 2 weken niet gehad en nu opeens wel.

Vanmorgen deed me tv het ook niet meer en maakte me zoontje me wakker haha
Heb die config file met vlan661 weer terug gezet nu en wel nu op force provisioning gedrukt.

Heb ik de fout gemaakt om niet op force provisioning te drukken op de USG?

Maar waarom gingen me SWitches US-8-60W herstarten (ook ubiquity)?
 
Laatst bewerkt:
Beste allen,

Nieuw op het forum n.a.v. flink wat zoeken op google.
Bovenstaande thread komt redelijk overeen met een issue dat ik ervaar.
Echter ik gebruik een EdgeRouter-12 van Ubiquiti in combinatie met 2 linksys managed switches (LGS-308 en LGS-318).

Het probleem van haperende STB's eerder gehad en op kunnen lossen door her-ingezette routers als AP's op een correcte wijze te installeren (lees, geen multicast querier meuk, alles daarop uitgezet).

Echter recent mijn WiFi netwerk voorzien van een upgrade en 2x AC-AP lite gekocht. Deze voorzien van configuratie via de unifi netwerk controller welke in een unraid docker draait (controller versie 6.2.26). 2 Wifi netwerken aangemaakt, 1 op het thuis Vlan (30) en 1 op een ander Vlan (84), later wordt dit nog verder uitgebreid met een Gast / IoT Vlan. Deze Vlan's zijn geconfigureerd op de ER-12 welke overigens met een SFP module rechtstreeks is verbonden met het KPN Netwerk (ik gebruik dus geen EB noch een NT).

Nu krijg ik alleen weer constant een STB-400 foutmelding. Zoals gezegd, voorheen veroorzaakt door een extra IGMP Querier. Maar in de controller software kan ik niks vinden (behalve IGMP snooping aan / uit, dit staat in de controller uit, maar op de Linksys switches staat het per Vlan geconfigureerd).

Iemand een idee wat voor de foutmelding kan zorgen vanuit het unifi domein? (afkoppelen AP's lost het probleem weer op).
Of als het beter is een nieuw topic te creëren, let me know!
 
https://github.com/coolhva/usg-kpn-...02dae7c7597e0dfd15ac50b8b/config.gateway.json <-- probeer deze config.gateway.json, als de controller deze zonder problemen pakt dan zal je verbinding niet meer uitvallen.

Dit is helaas een bug van unifi en ik kan de MTU er niet standaard in zetten want sommige mensen krijgen dan een probleem met provisionen. Maar niet iedereen. Ik zou zeggen, download de json zet hem op de juiste plek en probeer het.
Ik zag op Github weer een nieuwere versie is deze ook bestemd tegen het uitvallen als hij gaar provisionen?
 
Activiteit
Er wordt op dit moment (nog) geen nieuwe reactie gepost.
  Topic Status: Hallo . Er is al meer dan 14 dagen geen nieuwe reactie meer geplaatst.
  De inhoud is mogelijk niet langer relevant.
  Misschien is het beter om in plaats daarvan een nieuw onderwerp te starten..