UniFi Dreammachine i.c.m. KPN Experiabox v10

Het is een foto van een standaard NT, waarop normaalgesproken je router (ExperiaBox) moet worden aangesloten. Deze NT zet glasvezel om naar UTP.

Een GPON kastje ziet er heel anders uit. Dat is een klein zwart kastje van Nokia.
Verschil van een nieuw GPON kastje t.o.v. een standaard NT is dat men meerdere verbindingen over 1 glasvezel stuurt. De GPON demultiplext dan jouw glasvezel signaal. Er zijn bij mijn weten nu nog geen routers die je rechtstreeks op een GPON glasvezelaansluiting kunt aansluiten (temeer omdat in het geval van GPON de KPN monteur het unieke ID van jouw GPON moet registreren in de centrale).

Bij een standaard NT zoals op de foto heb je twee opties (als je alleen internet en geen telefoon en/of TV gebruikt).
- De glasvezel rechtstreeks op een SFP poort van je UDM Pro, met de juiste SFP module.
- De UTP kabel uit de NT aansluiten op de WAN poort van de UDM Pro.

Ik adviseer mensen altijd de laatste optie. Ik "rommel" liever niet met de glasvezel aansluiting zelf en het rechtstreeks aansluiten van de glasvezel levert je geen enkele snelheidswinst op ten opzichte van aansluiten via de NT.
 
  • Leuk
Waarderingen: KeesC
Alleen internet van KPN word er gebruikt. Geen telefoon of tv dus.

Vandaag geprobeerd om een UTP kabel aan te sluiten tussen de NT poort en de WAN poort van de UDMP. Helaas blijft de UDMP aangeven dat deze geen Ip adres krijgt en dat we het modem moeten resetten. Paar keer de NT spannings loos gemaakt, maar steeds zelfde melding.

Hebben jullie nog tips wat ik kan proberen? Zou graag de KPN Experia box er tussen uit willen laten.
 
Hoi, ik vroeg mij af welke KPN user/password gegevens je gebruikt? Tot zover lukt het mij nog niet om de UDM pro ipv de experiabox te plaatsen.
 
@KeesC en @nn_jong
Bedankt voor jullie vlotte antwoorden. Dan begrijp ik dat het wachtwoord en gebruikersnaam van de KPN Box 12 PPPoE instellingen niet hoeft overeen te komen met die van de UDM-Pro. Ik kan maw zelf inlog credentials aanmaken, of heb ik het verkeerd? Maakt het verder nog uit welk DNS server gebruikt wordt. Kan ook 1.1.1.1 en 8.8.8.8 gebruikt worden. In het voorbeeld van KeesC zie ik als 2e DNS server 1.0.0.1 ingeregeld staan. Wat is het verschil?
 
Gisteren en vandaag geprobeerd de boel werkend te krijgen, waarbij de experiabox niet meer nodig zou zijn. De UDM-p krijgt wel netjes via PPPoE een juiste WANip en daarbij een LANip. Qua internet en ingeregelde vlans werkt alles prima. Ik krijg alleen de IPTV niet goed werkend. De STB kastjes zijn wel netjes opgenomen in het netwerk. Alleen wordt het beeld niet getoond. Ook niet na reset en een software update. Er wordt een melding getoond dat de lijst met zenders niet getoond kan worden. Is hier een oplossing voor?

Voor de UDM-p had ik een switch geplaatst in de hoop het probleem met IGMP snooping te omzeilen.
 
@Jur1973 we gebruiken alleen internet via KPN glasvezel. Kan je helaas geen tips geven dus over IPTV. Ben wel heel benieuwd naar de oplossing, dus als je het werkend krijgt graag even hier melden :)
 
Ik overweeg ook een Dream Machine Pro te nemen, als aanvulling op de Unifi switch en AP's en begrijp dat ik dan ook de kpn router (Experiabox) er tussenweg kan halen.Echter maak ik gebruik van snel internet buitengebied, wat een 4G router is die op de experiabox is aangesloten.
Kan ik die 4G router mogelijk ook op de dream machine aansluiten, of maak ik het dan erg ingewikkeld?
 
Nee dat kan niet, de ExperiaBox met de Sagecom 4G modem vormen één geheel waarbij het internetverkeer automatisch door de ExperiaBox tussen de ADSL lijn en 4G lijn verdeeld wordt.
Je zou dan de UDM Pro achter de EB moeten hangen, vraag me dan wel af of de load-balancing van de EB nog wel zal werken.
 
  • Leuk
Waarderingen: PcRene en dbw
Nee dat kan niet, de ExperiaBox met de Sagecom 4G modem vormen één geheel waarbij het internetverkeer automatisch door de ExperiaBox tussen de ADSL lijn en 4G lijn verdeeld wordt.
Je zou dan de UDM Pro achter de EB moeten hangen, vraag me dan wel af of de load-balancing van de EB nog wel zal werken.
Ok, dank.
Maar de EB laten zitten en via DMZ alles doorsturen naar WAN poort van de UDM gaat wel goed (ook met de Sagem?)
 
Activiteit
Er wordt op dit moment (nog) geen nieuwe reactie gepost.
  Topic Status: Hallo . Er is al meer dan 14 dagen geen nieuwe reactie meer geplaatst.
  De inhoud is mogelijk niet langer relevant.
  Misschien is het beter om in plaats daarvan een nieuw onderwerp te starten..