Caiway Genexis Platinum 7840 Kun je zonder

Aan die glasvezel zit heel eenvoudig stekkertje, je moet het wel heel erg bont maken wil je dat kapot krijgen.
@Luciano dit dus.. De stekkertjes hebben niet voor niets een eigen kleur, iets met de snij-hoek (8 graaden vs 12 graden dacht ik) die de koppeling maakt naar elkaar toe.
Ook passen de stekkertjes maar op één manier, dus 'verkeerdom' lukt gewoon niet.
 
Je moet eens weten wat ze allemaal voor elkaar krijgen. Vaak genoeg meegemaakt.
Idd ik kom het ook regelmatig tegen en dan denk je hoe krijg je het voor elkaar maar sommige mensen hebben gewoon een gave en met een beetje geweld past het ook wel andersom :ROFLMAO:
 
Ik heb ook zo'n Genexis 7840 van Caiway. Ik zit op het nieuwe IPTV platform (dus zonder apart VLAN) en heb geen telefonie. Ik heb de SFP uit de Genexis gewoonweg in de WAN poort van mijn USG Pro gestoken en op de WAN Poort VLAN 100 ingesteld. Vervolgens werkt alles zonder problemen. Ik heb dus nu de glas verbinding rechtstreeks in de Unifi zitten, zonder enige extra hardware aangeschaft te hebben.
Ik heb "glasvezel buitenaf" van Delta/Caiway, bij mij werkt het helaas niet op die manier. Ik zit vast aan tagged vlan's en die toewijzen op de poorten waar de IPTV kastjes aan zitten. Je hebt verder geen wijzigingen in de instellingen gedaan?

Moet ik de igmp snooping nog aan zetten o.i.d.?
 
Laatst bewerkt:
Ik heb geen udmp, maar een 3p, en de sfp van de Genexis in een tp link converter.
Igmp snooping staat bij mij aan. De wan settings staan op dhcp en vlan 100, dns gebruik ik momenteel 9.9.9.9 en 1.1.1.1. verdere vlans ben ik bij caiway voor iptv nog nooit nodig geweest.

Bij mij was het heel simpel, ik had al een werkend netwerk met de genexis en usg.
USG uit, Genexis uit, sfp eruit en in de converter, utp daarvan in de usg, converter aan, usg aan en de hond uitgelaten. Daarna had ik al weer een nieuwe lease en gaan met dat spul.

Voor nieuwe Caiway/Delta klanten is het wel noodzakelijk om eerst alles via de Genexis te registreren.
 
Ik heb precies jouw settings overgenomen maar ik krijg alleen internet en geen iptv. Misschien is t verschil dat ik in buitengebied zit 🤔
 
Voor enkele maanden terug was het nodig om vlan 101 in te stellen om iptv werkend te krijgen, met als gevolg een veel tragere up en down. Op vlan 100 had je destijds de eerste 10 zenders geen beeld. Anders zap eens even naar andere zenders.
 
Ik heb die Amino Aria, kleine vierkante kastjes.
Ongetwijfeld mosterd na de maaltijd maar toch...

Ik heb ook GlasVezel buitenaf en heb de Genexis zoveel mogelijk "ontheven van functie". Het enige wat ik moest doen om weer een bewegend beeld op de Amino te krijgen was het instellen van de DNS servers van CaiWay in mijn PiHole (DNS en DHCP).

Nu aan het rondstruinen hier om te kijken of ik de Genexis niet helemaal een "functie elders" kan geven ;)
 
  • Leuk
Waarderingen: Hempie en PcRene
Je bedoelt met pihole dat je daar je controller op hebt draaien neem ik aan.
Mijn 7840 ligt al een tijdje stof te vangen onderin de meterkast, vervangen door een tp link mc 220.
 
Op mijn RPi draaien Pihole (DNS + DHCP), Unifi controller, Domoticz, Dashticz, Phoscon, Sonarr, Jackett en Monit. Alles netjes in de back-up en met een UPS. De Genexis doet niet veel meer dan het doorgeven van het Internet signaal (en de switch wordt gebruikt voor de appliances die ik in de meterkast moet aansluiten).

Curious though: heb je CaiWay Glasvezel Buitenaf met een Amino TV Box? Als dat zo is ben ik rete benieuwd naar hoe je het voor elkaar hebt gekregen om het TV signaal door te lussen naar de Amino ;)
 
Geen glas buitenaf, maakt dat wat uit dan? Je krijgt toch gewoon een wan ip? Glas ligt hier alweer een jaar of 7/8 in het dorp. Woon wel sinds 2 jaar in een nieuwbouwwijk en zelfs is er hier nog cai aangelegd.
Idd 2x de amino 7x, omdat ze gratis bij mijn "Internet en Televisie Slim" pakket zaten.
 
OK, excuses dat ik misschien wat "noob" vragen stel ;) Het is meer dat ik er een beetje tegen op zie om een UDMP aan te schaffen en dan tot de conclusie moet komen dat het niet gaat werken met mijn Glasvezel Buitenaf icm de Amino Aria 7x. Dus als ik jouw reactie juist interpreteer dan moet het helemaal goed komen...
Tx!
 
Even een tussenstand in de strijd om de Genexis Platinum 7840 met pensioen te sturen.

Ik heb een USG Pro 4 aangeschaft (mooi prijsje voor een apparaat van 2 maanden oud :love:) en deze tussen de Genexis en mijn netwerk gezet. Ik heb de Genexis gereset en een andere IP adres/range meegegeven (DHCP aangezet). Netwerk in LAN1 en Genexis in WAN1 en gaan met die banaan. De USG Pro 4 is nu DHCP server (de PiHole was dat eerst). Omdat de PiHole nog steeds DNS server is met de DNS'en van CaiWay als preferred DNS, werkt Tv zonder problemen (ook op de hogere kanalen).

Volgende stap: glas rechtstreeks op de SFP poort. Er staat zo af en toe een advertentie op Marktplaats voor een kit. Kan ik dat ook zelf maken? Ik ga dat eens uitzoeken...
 
Activiteit
Er wordt op dit moment (nog) geen nieuwe reactie gepost.
  Topic Status: Hallo . Er is al meer dan 14 dagen geen nieuwe reactie meer geplaatst.
  De inhoud is mogelijk niet langer relevant.
  Misschien is het beter om in plaats daarvan een nieuw onderwerp te starten..